سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی جزئیات جلسه غیرعلنی فردا برای بررسی «مدل جدید قراردادهای نفتی» را تشریح كرد.
بهروز نعمتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: به دلیل اهمیت «مدل جدید قراردادهای نفتی» هیئت رئیسه مجلس تصمیم گرفت جلسه روز یكشنبه 31 مرداد - فردا - را به صورت غیرعلنی به این مهم اختصاص دهد.
وی افزود: آقای بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت و معاونان وی مهمان اصلی جلسه غیرعلنی فردا خواهند بود تا درباره «مدل جدید قراردادهای نفتی» به نمایندگان مجلس گزارش دهند.
نعمتی تصریح كرد: همچنین مسئولانی از مركز پژوهشهای مجلس، سازمان بازرسی كل كشور ، دیوان محاسبات، هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین و ... در این جلسه حضور خواهند داشت.
وی ادامه داد: گزارش هیئت «تطبیق مصوبات دولت با قوانین»، «مركز پژوهشهای مجلس» و «كمیسیون انرژی مجلس» كه اخیر با دستور رئیس مجلس «مدل جدید قراردادهای نفتی» را بررسی كردهاند در جلسه غیر علنی فردا قرائت خواهد شد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همچنین تعدادی از نمایندگان مجلس به قید قرعه و برخی منتقدان نیز درباره «مدل جدید قراردادهای نفتی» به ارائه نظر خواهند پرداخت.
وی افزود: «حفظ مالكیت»، «نسبت تحریمها با قراردادهای نفتی»، «انتقال تكنولوژی»، «توجه به شركتهای دانشبنیان»، «حفاظت از چاههای نفت و گاز» و «دراولویت قرار گرفتن حوضچههای مشترك نفت و گاز» از جمله ضروریاتی است كه در جلسه غیرعلنی فردا باید به آنها پرداخته شود.
نعمتی ادامه داد: به دلیل اهمیت «مدل جدید قراردادهای نفتی» و تا حصول نتیجه، برگزاری جلسات علنی و غیرعلنی با حضور مسئولانی از وزارت نفت و سایر مسئولان را ادامه خواهیم داد.
وی تاكید كرد: مجلس شورای اسلامی برای دفاع از حقوق مردم و حراست از منافع ملی با كسی رودربایستی نخواهد داشت.
مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه هفته گذشته با ارائه توضیحاتی درباره «مدل جدید قراردادهای نفتی» تلویحا از در اختیار نداشتن اسناد و مدارك برای بررسی این مهم انتقاد كرد.
هیئت «تطبیق مصوبات دولت با قوانین» كه مستقیم زیر نظر رئیس مجلس شورای اسلامی فعالیت میكند، اخیرا 3 الی 4 جلسه با اعضای كمیسیون انرژی مجلس و با محوریت بررسی «مدل جدید قراردادهای نفتی» داشته است.
پیشتر وزیر نفت گفته بود نیازی به تصویب «مدل جدید قراردادهای نفتی» در مجلس نیست اما محمد دهقان عضو كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اخیرا در نامهای سرگشاده به همكاران خود، تاكید كرده است« هیچ مرجعی به جز مجلس صلاحیت بررسی «الگوی جدید قراردادهای نفتی» را ندارد».
برخی نمایندگان مجلس و حقوقدانان معتقدند «مدل جدید قراردادهای نفتی» به عنوان یك ضابطه جدید مشمول اصول 77 و 125 قانون اساسی و استفساریه شورای نگهیان در این باره نمیشود و لذا باید «الگوی جدید قراردادهای نفتی» به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
هرچند قرار است «مدل جدید قراردادهای نفتی» در جلسه غیرعلنی مجلس بررسی شود اما برخی كارشناسان و نمایندگان ادوار همچون احمد توكلی معتقدند این موضوع باید در جلسه علنی مطرح شود.