در جلسهای با حضور معاون اول رئیس جمهور راهكارهای ارتقای امنیت غذایی و افزایش خودكفایی در محصولات كشاورزی مورد بررسی قرار گرفت و وزارت جهاد كشاورزی مكلف شد برنامهای جامع، عملیاتی و زمانبندی شده در این خصوص تدوین و ارائه كند.
«محمد مخبر» در جلسه با مسئولان وزارت جهاد كشاورزی كه پیش از ظهر امروز (شنبه 28 بهمن) برگزار شد، با تاكید بر ظرفیت علمی و توان عملیاتی در حوزه كشاورزی گفت: ایران در بخش پژوهش و تحقیقات از ظرفیت گسترده ای برخوردار است اما متاسفانه آنطور كه باید به نتایج و دستاوردهای پژوهشگران كشور به خصوص در حوزه كشاورزی توجه نمی شود.
وی با تاكید بر اینكه باید به پژوهش ها و تحقیقات بخش كشاورزی اعتماد كنیم و ریسك عملیاتی كردن آن را بپذیریم افزود: تحقیقات و پژوهش در حقیقت گامی در جهت بهسازی و اصلاح فرایند تولید و بهره وری بیشتر است اما تا زمانی كه تحقیقات از داخل گلخانه خارج نشده و در سطح گسترده عملیاتی نشود به نتایج و اهداف مورد نظر در امر خودكفایی و امنیت غذایی دست پیدا نخواهیم كرد.
مخبر از عدم ارتباط معنادار میان مراكز تحقیق و توسعه و بخش سیاست گذاری و عملیاتی به عنوان یكی از مشكلات پیش روی تامین خودكفایی و امنیت غذایی یاد كرد و گفت: به دلیل همین عدم ارتباط است كه علیرغم برخورداری از دانشمندان و سرمایه علمی در بخش كشاورزی اما همچنان ناچار به صرف منابع ارزی فراوان برای واردات برخی محصولات و نهاده ها هستیم.
معاون اول رئیس جمهور خطاب به وزیر جهاد كشاورزی و مسئولان دستگاههای ذیربط تصریح كرد: امروز كه تیمی دلسوز در این وزارتخانه پای كار هستند لازم است برنامه ای جامع، زمانبندی شده و قابل اجرا در جهت ارتقای امنیت غذایی، افزایش خودكفایی و صرفه جویی ارزی تدوین و اجرایی شود.
وی با اشاره به وجود بیش از 15 كشور در همسایگی ایران گفت: اگر بتوانیم با اعتماد به تحقیقات و پژوهش ها، خودكفایی، بهره وری و افزایش تولید را محقق كنیم علاوه برتامین نیاز داخل می توانیم به بخشی از نیازهای جمعیت 600 میلیون نفری در كشورهای همسایه نیز پاسخ دهیم.
مخبر همچنین با تاكید بر اینكه بیشترین میزان صرفهجویی در آب كشور نیز می تواند در بخش كشاورزی صورت بگیرد تصریح كرد: تحقیقات خوبی در بخش بهرهوری آب و استفاده از روش نوین آبیاری در كشور انجام شده كه اگر این تحقیقات عملیاتی می شد، بخش زیادی از مشكلات مرتبط با كمبود آب در كشور مرتفع شده بود.
در این جلسه كه وزیر جهاد كشاورزی و برخی معاونان وی نیز حضور داشتند، گزارشی از آخرین وضعیت تولید برخی محصولات زراعی ارائه شد و راهكارهای افزایش خودكفایی، امنیت غذایی و بهره وری در بخش كشاورزی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
تامین سرمایه در گردش، همسو بودن تولید و تجارت و توجه به تحقیقات و پژوهش ها از جمله موضوعاتی بود كه در این نشست بر آن تاكید شد.