رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: امروز صنعت هسته ای، با همه فناوریهای هم خانواده خود، یك ظرفیت بومی قابل اتكاء است كه آثار آن در نمایشگاه سرآمدان فناوری و صنعت قابل رویت است
آقای محمد اسلامی، در حاشیه بازدید از سومین جشنواره و نمایشگاه سرآمدان فناوری و صنعت با اشاره به اینكه قدرت سازی و اقتدار آفرینی بر پایه علم و فناوری، یكی از مولفههای پیشرفت، استقلال، عزت آفرینی و آبروبخشی هر ملتی است، گفت: استعداد و ظرفیتهای فراوانی برای تولید علم و دانش در كشور وجود دارد و ما میتوانیم با سازوكارهای موجود، این علم و دانش را به فناوری تبدیل كنیم و فناوری را به صنعت و زندگی مردم بیاوریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: سازمان انرژی اتمی یك سازمان خودباور است و با همه فشارها و تحریمهایی كه جاری و مستدام است، توانسته این فرایند را با قدرت ایجاد كند، پیش ببرد و به اهداف برساند.
اسلامی افزود: امروز صنعت هسته ای، با همه فناوریهای هم خانواده خود، یك ظرفیت بومی قابل اتكاء است كه آثار آن در نمایشگاه سرآمدان فناوری و صنعت قابل رویت است.
وی گفت: در فرایند آگاهی بخشی به مردم و اینكه این فناوری به زندگی مردم متصل شود، گامهای بزرگی برداشته ایم و در این راستا، هم فناوریها را گسترش داده ایم و هم توانسته ایم آگاهی رسانی و ترویج را با حمایت از جریان جهاد تبیین و راهیان پیشرفت به مردم منتقل كنیم.
اسلامی ادامه داد: در این فرایند همچنان به دنبال این هستیم تا از فناوریهای تركیبی هستهای، لیزر و پلاسما برای مؤسسات بزرگ و صنایع پیشرفته استفاده كنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: اثر مهمی كه میتواند فناوری هستهای داشته باشد، نخست اینكه، این خودباوری و اعتماد به نفسی كه در سازمان انرژی اتمی نقش آفرینی میكند نشان میدهد با همه فشار ها، تحریم ها، تهدیدها، ترور، تخریب و فعالیتهای تروریستی، میشود قدرتمند بود، قدرتمند حركت كرد، نتیجه گرفت و نیاز جامعه را پاسخگو بود.
اسلامی درباره كاربرد انرژی اتمی در حوزه صنعت هم افزود: در صنایع، خطوط تولید، فرایندها و در هر جایی كه یك جریانی وجود دارد، نیاز به یك ابزار كنترلی و دقیق است كه همه اینها، هستهای هستند و امروز بیش از 150 مجتمع بزرگ صنعتی، از سامانههای ابزار دقیق هستهای استفاده میكنند كه ساخت سازمان انرژی اتمی است ضمن اینكه در فرایندهای گوناگون هم رو به گسترش است.
وی گفت: در گذشته یكسری از تجهیزات این صنایع واردتی بود و عملا بعد از خراب شدن، نیاز به تعمیر و پشتیبانی داشت، اما با اعمال تحریم ها، دیگر پشتیبانی و تعمیر نشدند؛ سازمان انرژی اتمی به عنوان مسئله محور، این تقاضاها را دنبال میكند و هم اكنون همكاران ما هم میتوانند مثل همان تجهیزات را بسازنند و در اختیار متقاضیان قرار دهند و هم میتوانند آنها را با سامانههای ساخت انرژی اتمی جایگزین كنند كه امروزه در حوزه صنعت به یك جریان فعال تبدیل شده است.
اسلامی ادامه داد: این نوع ابزارها همه تحریم هستند و به همین علت شركتهای خارجی حتی تعمیر و نگهداری ابزارها را هم انجام نمیدهند و باعث شدهاند صنایع ایران با دشواریهایی مواجه شود. خوشبختانه سازمان در سه سال گذشته به این عرصه وارد شده و هم اكنون در بیش از 150 مجتمع صنعتی، معدنی، نفت، گاز، پتروشیمی و سلولزی شاهد استفاده از ابزارهای دقیق هستهای هستیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینكه امروزه فناوری هسته ای، دربخشهای گوناگون كاربرد دارد گفت: هم اكنون در بحث لیزر، تجهیزات و سامانههایی كه میتوانیم با لیزر احیا كنیم و تجهیزات لیزری قابل استفاده در خطوط كنترل، محصولاتی در نمایشگاه عرضه شده است.
اسلامی افزود: در بحث اجزا و ابزار دقیق هسته ای، میتوان به چگالی سنج و ساعت سنج اشاره كرد كه سازمان انرژی اتمی تولید آنها را بومی كرد و هم اكنون در فرایندها، سازندگان از آنها استفاده میكنند.