وزیر دفاع با اشاره به ادعای مقامات آمریكایی مبنی بر استقرار سامانه S300 در شرق تهران گفت: مكان استقرار این سامانه پدافند هوایی ارتباطی به آمریكایی ها ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان كه به مناسبت هفته دولت و روز صنعت دفاعی در برنامه گفتگوی ویژه خبری یكشنبه شب شبكه دو سیما حضور یافته بود افزود: یكی از نیازهای اصلی در صنایع دفاعی به ویژه در صنایع هوایی كشور برای ساخت و تولید انواع هواپیما از جمله هواپیماهای نظامی و غیر نظامی، موتور آن است.
وی با اشاره به اینكه برای هواپیماهای جنگنده كه سرعت زیادی لازم دارد نیاز به موتورهای توربوجت داریم، گفت: این موتور در دستور كار وزارت دفاع قرار گرفت و برای تولید آن نیاز به توسعه زیرساخت ها و آزمایشگاه ها داشتیم تا وارد عرصه موتورهای توربوجت شویم.
سردار دهقان افزود : قبلا توربوجت را برای استفاده در موشك های كروز و زمین به زمین تولید كرده بودیم اما تولید آن در كلاس بزرگ كه بتواند پرنده هایی را با وزن 10تن جابجا كند نیاز به تمركز بر این موتور و بهره برداری از همه ظرفیت های پژوهشی، دانشی و صنعتی در صنایع دفاعی و كشور داشت كه آن را در دستور كار قرار دادیم و از آن رونمایی كردیم و قادر به استفاده آن در پرنده ها هستیم.
وی ادامه داد: این موتور در پهپادها، هواپیما های هدایت پذیر، هواپیماهای جت آموزشی و هواپیماهای پشتیبانی نزدیك رزمی قابل استفاده است.
سردار دهقان گفت: تولید این موتور مرحله ابتدایی برای ورود به مراحل بعدی است و به سمت تولید موتورهای سنگین تر توربوجت پیش خواهیم رفت.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: امیدواریم در برنامه حداكثر سه ساله بتوانیم به موتور جت سنگین هم دست یابیم.
سردار دهقان ادامه داد: مقدمات این كار، آماده و ظرفیت های داخلی در كشور شناسایی شده و كنسرسیومی را بین مپنا، وزارت دفاع و شركت otc شكل دادیم و گام بعدی را تعریف و سازمان كار را طراحی و مقدمات ورود به ساخت را فراهم كردیم.
وی در پاسخ به این پرسش كه جنگنده «قاهر» درچه مرحله ای است و آیا با صاعقه یك و 2 قابل مقایسه است؟ گفت: كلاس این هواپیما با آن ها فرق می كند.
سردار دهقان افزود: ایده ای وجود داشت كه هواپیمای سبك و ارزانی را تولید كنیم كه به صورت انبوه برای مأموریت های رزمی و پشتیبانی نزدیك قابل بكارگیری باشد.وی با بیان اینكه این ایده در قالب طراحی و تولید هواپیمای "قاهر 313" تجلی یافت، ادامه داد: اقداماتی در طراحی آن انجام و نمونه هایی از آن در مقیاس های یك دوم و یك چهارم ساخته شده و پرواز هم كرده است و نمونه مقایسه یك یكم آن نهایی شده و موتور هم بر روی آن نصب می شود تا پرواز را آغاز كند.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: مشكل این است كه با توجه به اینكه هواپیمای صاعقه و تی 90 را داریم جای آن در مجموعه الگوی سلاح هایی كه داریم تعریف نشده است.
سردار دهقان افزود: البته اخیراً از نیروی هوایی سپاه سفارش گرفتیم و امسال قادر خواهیم بود هواپیما آماده پرواز شود اما تولید انبوه و تجاری سازی آن بستگی به سفارش دارد.
وی اضافه كرد: بیشتر آن، پروژه تحقیقاتی برای توانمندی طراحی ، تربیت نیروی انسانی و شناسایی فن آوری هایی مورد نیاز برای ایجاد زیر ساخت های لازم است.
سردار دهقان درباره پدافند هوایی برد بلند "باور 373" گفت: زمانی كه بحث پدافند و تامین امنیت هوایی كشور مطرح می شود به لحاظ مراكز یا مناطق پدافندی و نوع تهاجم احتمالی هوایی یا موشكی باید بتوانیم از سطح و حلقه های مختلف پدافندی از سرزمین و مراكز حساس خودمان دفاع كنیم.
وی ادامه داد: لذا توپخانه و موشك در رنج های كوتاه ، متوسط، بلند و شبكه رادارای گسترده مورد نیاز است بنابراین توپخانه و موشك های ارتفاع پست را داریم كه مساحت 10 هزار پا را بتوانند پوشش دهند و متوسط كه 30 تا 40 هزار پا را پوشش می دهند و سپس برد بلند كه حداكثر تا 27 كیلومتر را پوشش می دهند.
سردار دهقان گفت: اكنون بالاترین سطح ارتفاعی كه موشك ها می توانند درگیر شوند 27 كیلومتر است.
وی با اشاره به اینكه جای پدافند ارتفاع و برد بلند ما خالی بود افزود: زمانی كه اس 300 را در دستور كار خرید داشتیم و زمانی كه روس ها قراردادشان را لغو كردند نمی توانستیم این بخش از دفاع هوایی را خالی بگذاریم و باید ورود پیدا و سیستمی را طراحی می كردیم تا بتواند این مأموریت را انجام دهد.
سردار دهقان اضافه كرد: سامانه "باور 373" در پاسخ به این نیاز بود یعنی سیستم پدافندی را داشته باشیم كه قادر باشد در هوا با اهدافی كه می توانند در ارتفاع 27 كیلومتر پرواز كند درگیر شود.
وی با اشاره به اینكه طراحی آن از مبنا توسط محققان و صنعتگران دفاعی كشورمان انجام شده است ادامه داد: امسال نخستین سیستم آن را آزمایش عملیاتی خواهیم كرد و آزمایش بخش هایی مختلف آن انجام شده و در منطقه پرتاب هم بردیم و این موشك آزمایش های میدانی هم شده است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: رئیس جمهور خواسته ای را مطرح كرد كه نخستین آزمایش را بر روی یك موشك بالستیك انجام دهیم زیرا یكی از مأموریت های این سامانه مقابله با موشك های بالستیك است كه امیدوارم تا پایان امسال این كار را انجام دهیم و سپس در خط تولید قرار خواهد گرفت.
سردار دهقان با اشاره به اینكه این سیستم می تواند مأموریت های اس 300 را هم انجام دهد افزود: این سامانه، زمین پایه و تاكتیكی و كل سیستم بر روی خودرو سوار است.
وی درباره "عماد 2" گفت: اكنون در زمینه موشك ها از جمله بالستیك ، راكت ها و موشك های زمین به هوا و كروز هیچ محدودیتی نداریم .
سردار دهقان تاكید كرد: بر مبنای نیازی كه نیروهای عملیاتی طرح می كنند می توانیم سلاح متناسب را طراحی و تولید كنیم.
وی افزود: قبلاً فاصله زمانی از ایده تا محصول (طراحی تا تولید) 5 تا 7 سال بود اما اكنون با رویكردهایی كه در 3 سال گذشته اتخاذ شده است این فاصله زمانی را در برخی موارد به 6 ماه تا حداكثر 2 و نیم سال رساندیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: در بحث برد ، دقت ، اصابت ، ماندگاری، تاكتیكی بودن و قدرت تخریب محدودیتی نداریم و فقط نیاز عملیاتی ، ما را محدود می كند.
سردار دهقان افزود: با تحلیلی كه از شرایط امنیتی خود می كنیم تهدید را شناسایی و متناسب با آن، برد خود را تنظیم می كنیم.
وی ادامه داد: اكنون بُردهای بلند بلند را نیاز نداریم زیرا برای ما كاربری ندارد و سیستم های مكملی را طراحی كردیم كه هم دقت اصابت موشك ها بالا رود و هم قابلیت مقابله آن افزایش یابد و هم اینكه اگر یك سیستم هدایتی یا ناوبرما از كار افتاد سیستم های جایگزین آن وجود داشته باشد.
سردار دهقان گفت: جنگ افزارهای ما از جمله تانك "كرّار" متناسب با شرایط آب و هوایی و منطقه ای و بومی كشورمان طراحی می شود.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا علاوه بر سامانه "اس 300" های كنونی سفارش های دیگری از این سامانه داریم؟ گفت: زمانی كه سامانه " باور 373" را عملیاتی كنیم نیازی به خرید دیگر سامانه های پدافند ارتفاع بالا و برد بلند نداریم.
سردار دهقان افزود: چون فناوری این سامانه از آن خودمان است می توانیم نقایص و عیوب آن را برطرف كنیم و ارتفاء دهیم و نیازهای خود را تامین كنیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: زمانی كه بحث سامانه موشكی "اس 300" مطرح بود روس ها محدودیتی را با ما مطرح كردند كه چون قرارداد آن را رئیس جمهور روسیه لغو كرد دیگر قابل احیا نیست لذا پیشنهاد دادند كه سامانه موشكی "اس 400" یا "آنتی 2500" را دریافت كنیم اما چون سیاست بر این بود كه به هیچ عنوان به جز سامانه " اس 300" و اجرای همان قرارداد گزینه دیگری را انتخاب نكنیم لذا بحث "اس 300 " را پیگیری كردیم و قرارداد را به اجرا گذاشتیم.
سردار دهقان افزود: اكنون طبق قرارداد پیش می رویم و قرار بود كه ابتدا 2 گردان را منتقل كنیم و 2 گردان بعدی را با فاصله زمانی كه لازم برای تولید آن بود تحویل بگیریم كه آن را هم تولید كردند و بسته بندی و مهر و موم شد و در حال حمل به بندر و انتقال به ایران است.
محل استقرار سامانه S300 به آمریكایی ها ربطی ندارد
وزیر دفاع با اشاره به ادعای مقامات آمریكایی مبنی بر استقرار سامانه S300 در شرق تهران گفت: اولا مكان استقرار این سامانه پدافند هوایی ارتباطی به آمریكایی ها ندارد و این سامانه درجایی مستقر خواهد شد كه به آن نیاز باشد كه تصمیم آن با فرماندهان امنیت هوایی خواهد بود.
حسین دهقان افزود: آمریكایی ها یكسری مزدور بیكاری به نام منافق دارند، كه اسم آنها را باید روسپی های سیاسی مزدور بگذاریم كه اینها یكسری اخبار را منتشر می كنند تا از آنها پول بگیرند.
وزیر دفاع با اشاره به برنامه های وزارت دفاع درباره سامانه های برد كوتاه نیز افزود: ما به كار بیشتری در حوزه سامانه برد كوتاه نیاز داریم هم در زمینه كمیت و هم كیفیت.
سردار دهقان تصریح كرد: ما موشك های دوش پرتابی داریم كه می تواند ماموریتهای برد كوتاه را انجام دهد البته باید در زمینه سیستم های هدایتی آنها و افزایش برد اقداماتی صورت گیرد.
وی درباره خرید جنگنده سوخو 30 و اعمال فشار آمریكایی ها برای منصرف كردن روس ها افزود: اولا آمریكایی ها به داشتن توان نظامی ما علاقمند نیستند و اگر بخواهیم حرف های آنها را بپذیریم باید در منزل استراحت كنیم.
وزیر دفاع تصریح كرد: برای تقویت نیروهای هوایی نیازمند جنگنده هایی هستیم زیرا جنگنده های ما عمر طولانی دارند البته بر روی جنگنده های موجود چند اقدام جدی از جمله نو كردن همه ساختار هواپیما ،داخلی كردن سیستم های جنگ افزار صورت گرفته و در حقیقت ناوگان جدیدی در اختیار داریم.
سردار دهقان افزود: در زمینه موتور هواپیما نیز، كاملا موتورها اورحال می شود.
وی ادامه داد: هواپیما سوخو 30 را هواپیمای جنگی مناسبی می دانیم و فقط روس ها از آن استفاده می كنند، موضوع خرید این هواپیما ها مطرح شده و پاسخ منفی نشنیدیم.
وزیر دفاع گفت: در حال مذاكره هستیم، برای اینكه ببینیم چگونه می توانیم با توجه به محدودیت هایی كه برای طرف روس نیز می تواند مطرح باشد این كار را انجام دهیم.
وی افزود: امیدواریم تا ارائه خبرهای خوب در این زمینه زمان زیادی طول نكشد.
سردار دهقان قطعنامه های تحریمی را نیز معذوراتی دانست كه وجود دارد.
وزیر دفاع درباره خرید میگ 31 یا 35 نیز گفت: به چنین جنگنده هایی نیازی نداریم و عمدتا به دنبال هواپیمای جنگی با قابلیت های سوخو 30 هستیم.
سردار دهقان درباره طراحی و ساخت زیر دریایی های مورد نیاز نیروی دریایی نیز افزود: ساخت نمونه اولیه زیر دریایی فاتح انجام شد اما در دوره جدید در وزارت دفاع تصمیم گرفتیم هنگامی كه موضوع ساخت به اتمام رسید و قابل بكارگیری ودر یگان مربوط شد آن را اعلام كنیم.
وی گفت: بعنوان نمونه در موضوع ناوشكن دماوند سال ها گفته می شود كه آماده است و به آب انداخته شده اما بنده جلوی آن را گرفتم و گفتم زمانی چنین ادعایی خواهیم كرد كه بتوانیم زیر دریایی را تحویل ارتش بدهیم و البته بعد از مدتی به شكل رسمی الحاق صورت گرفت و همان زمان عملیاتی شد.
وزیر دفاع افزود: زیر دریایی سامانه پیشرفته ای است كه چند صد متر وارد عمق می شود 20 خدمه دارد باید زیر آب ماندگاری داشته باشد بر این اساس نمی شود در این زمینه ریسك كرد.
سردار دهقان گفت: با توجه به این حالات قرار شد حالت های مختلف بررسی شود بازنگری در زمینه مواد به كار گرفته شده در ساختار زیر دریایی صورت گرفت تا از تحمل فشار اطمینان حاصل شود.
وی افزود: قرار بود 3 خرداد الحاق صورت گیرد ولی بنده احساس كردم دوستان در نیروی دریایی ارتش ابهاماتی دارند و بایستی این تردیدات و ابهامات به صفر برسد، هم اكنون در حال طی كردن راه حل نهایی هستیم و آخرین وضعیت در این زیر دریایی آن است كه یك گشت و غوص در عمق داشته ایم.
وزیر دفاع درباره خرید زیر دریایی نیز گفت: در كلاس زیر دریایی فاتح خرید نخواهیم داشت در كلاس های دیگر نیز اگر نتوانیم تولید كنیم حتما خرید خواهیم داشت.
سردار دهقان در ادامه با اشاره به حضور هواپیماهای روسی به پایگاه نوژه همدان، ضمن تشكر از نمایندگان مجلس به خاطر بیانیه حمایت از صنایع دفاعی افزود: اساس ورود روس ها به بحران سوریه به درخواست دولت سوریه انجام شده است، سوری ها در زمینه عملیات هوایی كاستی هایی داشتند كه مقرر شده بود كه روس ها بخشی از ناوگان هوایی شان را به سوریه منتقل كنند اما پس از آتش بس محدودی كه اعلام شد در سوریه آمریكا ، عربستان و قطر تروریست ها را با سلاح های پیشرفته از جمله تانك ،توپخانه و حتی نفربر زرهی، تقویت كردند.
وی گفت: بر اساس تحركات جدید تروریست ها و لزوم مقابله قوی تر روس ها با آنها ناوگان هوایی این كشور نیاز داشتند سوختگیری را در منطقه ای نزدیك تر انجام دهند بر این اساس از پایگاه نوژه همدان استفاده می كنند.
وزیر دفاع در پاسخ به این سوال كه بعضا مطرح می شود ایران پایگاه نظامی در اختیار آنها قرار داده است افزود: در هیچ شرایطی نه امكان استقرار داده می شود و نه هیچ پایگاهی در اختیار روس ها قرار می گیرد و نه اینكه آنها آمده اند تا بمانند.
سردار دهقان گفت: روس ها برای یك مقطع زمانی خیلی كوتاه ،مشخص، متناسب با عملیات در سوریه از این پایگاه استفاده می كنند و یا در دریای مدیترانه از ناوهایشان موشك هایی را به سمت مواضع تروریست ها پرتاب می كنند.
وی درپاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینكه چرا ابتدا ما حضور انها را در پایگاه نوژه همدان اعلام نكردیم افزود: اولا روس ها علاقه مندند كه نشان دهند ابر قدرت هستند و می توانند در روند های امنیتی اثر گذار باشند از طرفی مایلند خود را در صحنه عملیات در سوریه عامل اثر گذار نشان دهند تا قادر باشند با آمریكایی ها مذاكره كرده و سهم خودشان را در آینده سیاسی سوریه تضمین كنند و البته در این زمینه نوعی خودنمایی و بی معرفتی وجود داشته است.
سردار دهقان با اشاره به ادعای آمریكایی ها در این زمینه مبنی بر نقض قطعنامه ها گفت:این اقدام ربطی به قطعنامه ها از جمله قطعنامه 2231ندارد آنها تحلیل خودشان را دارند و ما قرار نیست به تحلیل آنها عمل كنیم بلكه باید ضد آن اقدام شود.
وزیر دفاع در ادامه در باره آینده سوریه نیز افزود: به میزانی كه دولت و ملت سوریه در مواضع سیاسی خود استقامت و پایمردی داشته باشند می توانند پیروز شوند فضای میدانی سوریه اینگونه است ملت دولتشان را قبول دارند و ملت در حمایت از دولت در صحنه هستند بر این اساس ملت همه مشكلات را تحمل می كند.
سردار دهقان ادامه داد: از طرفی ارتش سوریه نیز خود را بازسازی كرده به گونه ای كه موضع تهاجمی دارد و در عین حال همه اقدامات عربستان، امریكا ، قطر و تركیه با شكست مواجه شده است.
وی گفت: در یك دوره زمانی كه تروریست ها به لحاظ روحی تضعیف شده بودند آمریكایی ها بحث آتش بس را مطرح كردند البته ما با بحث آتش بس موافق بودیم به این معنا كه جریان های تروریستی از دیگر گروه ها جدا شود و مذاكرت سوری سوری شكل گرفته و همگان علیه جریان های تروریستی اقدام كنند و از طرفی امكان رساندن كمك به مردم محاصره شده فراهم شود و دولت حاكمیت خود را بسط دهد.
وزیر دفاع افزود: البته این گونه نشد و ما آن زمان نیز اعلام كردیم كه امریكا و عربستان قادر به انجام تعهداتشان نیستند.
وی ادامه داد:با انجام عملیات هایی كه در حومه حلب انجام شد تجهیزات تروریست ها از بین رفت و آنها در این شرایط مجدد اعلام می كنند كه آتش بس صورت بگیرد حال اگر اراده دولت سوریه به ادامه عملیات باشد خود به خود فضای سیاسی برای حل مسئله بوجود می آید.
سردار دهقان گفت: اگر عملیات ها ادامه یابد فاصله زیادی تا انهدام داعش در سوریه نخواهیم داشت.
وی افزود: همچنین در عراق نیز اقداماتی صورت گرفته و وضع مناسبی وجود دارد مقدمات عملیات علیه تروریست ها نیز در حال انجام است.
وزیر دفاع در ادامه گفت: دروغ گویی آمریكایی ها در مبارزه با تروریستها روشن شده البته آنها ادعای مبارزه دارند ولی قصد نابود كردن تروریست ها را ندارند و به قول خودشان به دنبال تضعیف تروریست ها هستند.
سردار دهقان درباره حمایت كشورمان از محور مقاومت نیز افزود: متناسب با توانمندی اقداماتی را انجام می دهیم اگر دولت قانونی از دولتی دیگر درخواست كمك كند امكان كمك وجود دارد ما نیز در صحنه به فرماندهان و مسئولان مشاوره می دهیم و حمایت های سیاسی كامل هم داریم.
وی تصریح كرد: در نوار غزه با اینكه به فلسطینی ها امكاناتی داده نشد اما آنها ایستادند و در یمن نیز به همین شكل است آنها با امكانات و خلاقیت خود در مقابل دشمن می ایستند.