وزیر آموزش و پرورش در جشنوارهی بینالمللی پویانمایی گفت: سیاست آموزش و پرورش، تقویت هنرستانها و رشته پویانمایی است.
رضامراد صحرایی افزود: خیلی خشنود و خوشبختم كه در جمع هنرمندان حاضر شدم، بهتر از من میدانید كه بخش قابل توجهی از زمان كودكان و نوجوانان به مشاهده انیمیشن میگذرد و در حقیقت انیمیشن بخشی از سبك زیستی آنهاست. بخش بزرگی از قدرت تخیل آنها از طریق انیمیشن شكل میگیرد و انیمیشن در پروراندن استعدادها و هویتیابی آنها نقش بهسزایی دارد. بسیاری از آنها شخصیتهای انیمیشن را الگوی زندگی خود میكنند و در این قالب تهاجمهایی هم صورت میگیرد.
وی گفت: اگر چه در سالیان پس از انقلاب، آثار فاخر انیمیشن تولید شده است، اما باید پذیرفت كه به یك مكتب انیمیشن با توجه به فضای فرهنگی ایران دست نیافتهایم و سالهاست كه شاهد آثار وارداتی هستیم. این مساله نیاز به این مكتب را بیشتر از قبل میكند و در همین جهت بنیاد ملی پویانمایی ایران یك اتفاق فرخنده در این حوزه خواهد بود.
صحرایی افزود: معتقدم اكنون كه بنیاد ملی پویانمایی شكل گرفته نیاز به سند ملی پویانمایی داریم كه نیاز است به سند ملی آموزش پرورش توجه شود. در سند ملی تحول آموزش و پرورش شش ساحت مورد توجه قرار گرفته است كه دانشآموزان را خلاق، ایراندوست و باسواد بار خواهد آورد.
وی ادامه داد: شاهد آن هستیم كه آموزههای اصیل ایرانی در دیگر انیمیشنها وجود دارد و باید در شكل گیری و تولید آثار انیمیشن از آنها استفاده كنیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: سیاست ما تقویت هنرستانها به ویژه در حوزه انیمیشن است. در حال حاضر هزار دانشآموز در هر استان در مكتب انیمیشن فعالیت میكنند كه معمار سینمای انیمیشن آینده ایران هستند.
صحرایی افزود: پیشنهاد میكنم كه بیش از هر چیزی به سناریو و توجه به محتوا، فارغ از توجه به تكنیك و فرم توجه شود. نكته دوم توجه به قهرمانان ملی است، نكته دیگر آن كه همانند جشنواره قصهگویی، توصیه میكنم كه استودیوهای پویانمایی از تمركز در تهران به سطح تمام كشور گسترش یابد.