رئیس مركز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: با توجه به شیوع بیماری سل در كشورهای همجوار ما مهاجرین از این كشورها یكی از عوامل اصلی شیوع سل در ایران هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد مهدی گویا در هشتمین كنگره بیماریهای ریوی و سل كشوری افزود: از 580 هزار مورد تخمینی سل مقاوم به درمان در جهان، 125 هزار مورد شناسایی شده و تحت درمان قرار گرفته اند.
رئیس مركز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: بقیه موارد مبتلا به سل مقاوم به درمان شناسایی نشده اند و 80 درصد انواع سل در چند كشور شامل تاجیكستان، آذربایجان، پاكستان، افغانستان و تركیه وجود دارد كه سازمان بهداشت جهانی وضعیت ویژهای در این كشورها اعلام كرده است.
وی گفت: مهاجرانی كه از پاكستان به ایران میآیند تهدید بزرگ برای شیوع بیماری سل در كشور هستند و در اغلب موارد درمان موثر را به طور كامل دریافت نمیكنند و از كشور خارج میشوند.
گویا با بیان اینكه از 580 هزار مورد سل مقاوم به درمان 39 هزار نفر در منطقه مدیترانه قرار دارد افزود: در درمان ایدز نیز ما از امارهای جهانی عقب هستیم و بر اساس بررسیها، شیوع بیماری ایدز در ایران روند صعودی دارد كه 74 درصد بیماران مبتلا به ایدز در كشور از نظر ابتلا به سل مثبت شناخته شده اند.
رئیس مركز بیماریهای واگیر با اشاره به اینكه موفقیت در درمان سل در كشور خوب ارزیابی شده است، گفت: ایران به جامعه جهانی تعهد داده است بروز سل را تا سال 2035، 90 درصد كاهش دهد و اگر به این شكل برنامههای كنترل و ریشه كنی این بیماری را ادامه دهیم تا سال 2035 قادر به حذف بیماری سل خواهیم بود.
وی افزود: غربالگری سل در حاشیه نشین ها، به روز رسانی روشهای درمان سل و پژوهشهای كاربردی در این زمینه ضرورتی مهم است.