طرح تحول سلامت را با وجود سختی ها ادامه می‌دهیم

رئیس جمهور با تاكید بر وظیفه مهم جامعه پزشكی در آرامش بخشی و اطمینان دهی به بیماران گفت؛ طرح تحول سلامت كار بزرگی است كه با وجود سختی های موجود؛ اجرای آن ادامه دارد.

1395/06/01
|
15:17
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای روحانی در همایش روز پزشك گفت: بخشی از شفای بیمار در سایه دارو و بخشی هم از مسیر، روحیه دهی و بیان و تاكید پزشكان به دست می آید.
وی افزود: پزشكان باید مومن به نسخه و راه علمی خود باشند.

رئیس جمهور گفت: پزشكان آورنده صحت و سلامت و تامین كننده بخش بزرگی از امنیت روانی جامعه هستند.

آقای روحانی افزود: بسیار خوشحالم كه در روز بسیار مبارك پزشك و سالروز تولد شیخ الرئیس حكیم بوعلی سینا كه از افتخارات ایرانیان و جهان اسلام است خداوند توفیق داد تا در خدمت شما خدمتگزاران بسیار تاثیرگذار و تضمین كننده سلامت و امنیت جامعه باشم.

وی اضافه كرد: درست است "صحت و امنیت" دو نعمت شمرده شده اما بخش بزرگی از این نعمت یعنی نعمت مربوط به امنیت در گرو سلامت است.

رئیس جمهور اظهار داشت: اگر جامعه ای پزشك نداشته باشد، اگر جامعه ای برای روز سختی و بیماری پناهی نداشته باشد و اگر جامعه ای برای درد خود دارو و درمانی نداشته باشد همیشه در التهاب و اضطراب روز بیماری خود یا اعضای خانواده، دوستان، همشهریان و یا همنوعان خود است.

رئیس جمهور افزود: پزشكان آورنده بخش بزرگی از امنیت روانی جامعه هستند .

وی اضافه كرد: وقتی پدری وارد بیمارستان می شود و همه پزشكان را بالای سر فرزند بیمار خود می بیند، آرامش و سكونت پیدا می كند و دو دقیقه معطلی برای آن پدر چندین ساعت ، چندین سال و عمری می گذرد.

آقای روحانی با بیان اینكه شما مایه آرامش و امنیت جامعه هستید گفت: برخی فكر می كنند پزشكان جامعه درمانگر درد اعضای بدن انسان ها هستند اما این چنین نیست و پزشكان پناه و ملجاء مردم هستند.

وی افزود: آن كلمه ای كه پزشك متخصص با زبان مهربانانه به بیمار می گوید، خود 50 درصد از درمان است.

رئیس جمهور گفت: همین كلمه چیزی نیست اما از بار سنگینی كه بر ذهن و روان بیمار نشسته و باعث نگرانی اش شده است می كاهد .

وی با بیان اینكه شما قبل از درمان، آرامش و قبل از نوشتن نسخه اطمینان می دهید گفت: آنكه شفا می دهد خداوند است و آنكه شفا می دهد روح تاثیرگذار شماست، نگاه و كلام شما، بسیار تاثیرگذار است.

آقای روحانی افزود: گاهی نگاه پزشك به صورت بیمار، نگاهی اطمینان بخش و شفابخش است.

وی تصریح كرد: درست است كه بخشی از درمان انسانها جسمانی است و باید حل شود اما بخش بزرگی از آن روحی، روانی و معنوی است و بسیار مهم است كه آن پزشك در برابر بیمارش با نام خدا كارش را آغاز كند.

آقای روحانی اضافه كرد: خود نام خدا غیر از اینكه شفا دست اوست و غیر از آنكه ما در درمان باید لا به لای همه قوانینی كه خدا در این جهان خلق كرده است، در جسم ما ، در ویژگیهای آن دارو و در نوع تاثیری كه آن دارو در بدن می گذارد و در عكس العملی كه بدن نشان می دهد، در همه اینها ما از لا به لای قوانین و سنت های الهی عبور می كنیم و آنجایی ما موفق هستیم كه همگام و همراه با این قوانین و سنت های الهی حركت كنیم.وی گفت: علاوه بر این گاهی درمان، شیوه و راه درمان را الهام الهی در ذهن پزشكی می دانیم و باید همه اینها را در كنار علم و تخصص قرار دهیم و این دو با هم منافات ندارند.

رئیس جمهور با بیان اینكه عالم بودن ، متخصص بودن و درد را شناختن و علل بیماری را یافتن از بهترین راه به درمان بیماری پرداختن منافاتی با توكل به حق ندارد اظهار داشت: این مسائل منافاتی با این ندارد كه شفای نهایی دست اوست و همچنین منافاتی با این ندارد كه شفای بیمار بخشی در سایه دارو و بخشی در سایه تقویت روحی و روانی است كه با زبان ‌، نگاه ، القا ، بیان و با تاكید شما تامین می شود.

لزوم رعایت قانون در كشور
رئیس جمهور گفت: از نظر من هیچ وزیری در برابر هیچ فشاری - كه فشار زیاد است - نباید كوتاه بیاید و عقب نشینی كند.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در مراسم روز پزشك افزود: گاهی وقت ها از بعضی امور در جامعه بسیار متأسف می شوم.
وی گفت: نقد غیر منصفانه دولت را تحمل كرده ایم و كم كم عادت می كنیم و یك روز هم كه حرف های بد در برخی از رسانه ها نوشته می شود تعجب می كنیم كه چرا امروز خبری نیست.

رئیس جمهور با بیان اینكه این موضوع مسئله ای نیست ، تصریح كرد: اگر وجداناً به كار و عمل ما راضی باشیم این موارد مهم نیست.
آقای روحانی ادامه داد: در جامعه بزرگ ما اقشاری كه دارای احترام هستند ، اگر احترام آنها خدشه دار شود ، زندگی مردم خدشه دار خواهد شد.
وی افزود: مگر می شود در جامعه ای به این همه دیپلمات دلسوزی كه 30 ماه شبانه روز برای كشور تلاش كردند بدون ملاحظه كسی دهانش را باز كند و هر لفظ و لغتی را كه می خواهد به كار ببرد.

رئیس جمهور ادامه داد: برای كسانی كه من می دانم چه شب هایی را تا صبح بیدار بودند ، چقدر فراز و نشیب بود برای اینكه یك كلمه ای بالا و پایین شود ، برای یك حرف تعریفی چقدر فراز و نشیب بود و ساعت ها برای اینكه این كلمه اضافه یا كم شود وقت صرف شد.
آقای روحانی گفت:‌ جامعه ای كه قدردان آدم های مخلص ، پاك ، زحمتكش و بزرگان و عالمان و مخلصان خودش نباشد آن جامعه دچار مشكل می شود.
وی افزود: چرا كفران نعمت می كنید؟ دیگر از جامعه پزشكی ، جامعه ای خدوم تر (وجود ندارد) و در كنار تخت بیمار بودن كار آسانی نیست.

رئیس جمهور گفت: نمی توانیم زحمات این پزشكان را فراموش كنیم حالا در یك گوشه ای ممكن است اشكالی هم بوجود بیاید ، ما كه معصوم نیستیم و در زندگی همه ما مشكلات و اشكالاتی وجود دارد.
آقای روحانی ادامه داد: غیر از فرهنگ اسلام كه فرهنگ ادب ، اخلاق ، مودت ، اعتدال ، حساب و فرهنگی است كه به ما می گوید انسان اول می اندیشد بعد حرف می زند ، ما ایرانی هستیم و ایران دارای تمدن بزرگ و بلند و اخلاق والاست.
وی در ادامه با انتقاد از برخی رفتارها در فضای مجازی گفت: فضای مجازی ضمن خوبی هایی كه دارد و این دولت هم بیشترین تلاش را در این سه سال كرده است تا این فضا با آرامش در اختیار مردم باشد و آنها بتوانند از این فضا برای ارتباطات ، پیام رسانی ، علم ، دانش ، اطلاعات و اتصال به جهان استفاده كنند ، نمی دانم چرا بعضی ها وقتی وارد این فضا می شوند عبارت ها ، لحن ها ، جملات و كلماتی استفاده می كنند و واژه هایی دیده می شود كه از آنها كمتر سراغ دارد.

رئیس جمهور افزود: ما باید از فرهنگ ، اخلاق و جامعه خودمان حراست كنیم و به افرادی كه در این جامعه خادم هستند احترام بگذاریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع كنسرت ها اشاره كرد و گفت: در یك جایی كه كنسرتی می خواهد برگزار شود فوراً یك مجلس قانونگذاری درست می شود ، در این مملكت یك جا بیشتر برای قانونگذاری نداریم و آن هم مجلس شورای اسلامی است.
رئیس جمهور با بیان اینكه هر كسی صبح بلند شد و تریبونی پیدا كرد كه نمی تواند قانونگذاری كند تاكید كرد: وزیر ما هم نباید تبعیت كند ، وزیر باید تابع قانون باشد.

وی ادامه داد: از نظر من هیچ وزیری در برابر هیچ فشاری - كه فشار زیاد است - نباید كوتاه بیاید و عقب نشینی كند.
رئیس جمهور اظهار داشت: اگر قانونی می خواهد وضع شود اهلاً و سهلاً ، مجلس شورای اسلامی وجود دارد و اگر مجلس قانونی را تصویب و شورای نگهبان آن را امضا كرد ، رئیس جمهور موظف به ابلاغ می شود.
آقای روحانی تاكید كرد: بی قانونی خوب نیست ، والله خوب نیست و به نام دین بدتر است ، بی قانونی به نام دلسوزی از دین بدتر است ، ما قانون و مقررات داریم و افتخار ما این است كه این كشور ، كشور قانون است.

رئیس جمهور گفت:‌ حضرت امام (ره) دهها و صدها بار تاكید كرده است كه حكومت اسلامی ، حكومت قانون است و چیز دیگری نیست.
آقای روحانی افزود: جمهوری اسلامی حكومت قانون است ، اگر قانون زیر پا گذاشته شود و هر كسی بخواهد آن را تفسیر كند و اگر قانون مورد بی احترامی قرار بگیرد آن وقت سنگ روی سنگ بند نمی شود.
وی تاكید كرد: افتخار ما این است كه در اینجا مردم سالاری وجود دارد ، مجلس شورای اسلامی داریم و در چارچوب قانون حركت می كنیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: به هنرمندان ، پزشكان ، اساتید دانشگاه ، دیپلمات ها احترام بگذاریم و از هر جمله ، كلمه و هر كلامی در رسانه ها استفاده نكنیم.

آقای روحانی افزود: احترام و اخلاق به نفع ما و به نفع جامعه ماست.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به طرح تحول سلامت اشاره كرد و گفت: همه مردم ما احترام ویژه ای برای پزشكان قائل هستند و امروز هم كه روز پزشك است این احترام مضاعف خواهد بود.
آقای روحانی افزود: طرح تحول سلامت كه كار بزرگی بود و از سال 93 شروع شد و دو سال ادامه پیدا كرد ، ادامه خواهد یافت و حتی سخت هم باشد این طرح را ادامه خواهیم داد.

رئیس جمهور گفت: ممكن است در جاهایی عقب ماندگی ها و مشكلاتی داشته باشیم ، پارسال، سال سخت و مشكلی بود و هنوز هم تاوان سختی های سال 94 را در شش ماهه اول امسال پرداخت می كنیم.
وی افزود: آقای وزیر بهداشت در دولت حضور دارد و وضع و شرایط مالی ما را می داند.
رئیس جمهور ادامه داد: پارسال یكی از كشورهای پولدار جنوبی خلیج فارس برای اینكه بتواند بودجه اش را در سال 94 به خاطر قیمت نفت تأمین كند ، به ذخایرش دست برد و حدود 100 میلیارد دلار از ذخایرش استفاده كرد تا كشور را اداره كند.
آقای روحانی ادامه داد: یك كشور دیگر در غرب كشور ما رفت تا از صندوق بین المللی پول وام گرفت تا حقوق كارمندانش را تأمین كند و اینها كشورهای بزرگ نفت خیز هستند و تولیدات بزرگ نفتی دارند.

اقای روحانی در مراسم گرامیداشت روز پزشك كه در مركز همایش های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، از 15 تن از پیشكسوتان و برگزیدگان این عرصه تجلیل كرد.
پیشكسوتان جامعه پزشكی نیز به پاس قدردانی از رئیس جمهوری برای حمایت و پشتیبانی از اجرای طرح تحول نظام سلامت در كشور، لوحی را كه مزین به یك گوشی پزشكی به عنوان نماد بود، تقدیم وی كردند.

این خبر تكمیل می شود....

دسترسی سریع