معاون وزیر نفت از تصمیم شركتهای تولید متانول ایران برای تاسیس كنسرسیوم یا اتحادیه مشترك صادرات متانول خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرضیه شاهدایی امروز در حاشیه برگزاری نخستین همایش تولید كنندگان متانول ایران گفت: این كنسرسیوم به همت شركتهای خصوصی تشكیل می شود.
وی با بیان اینكه در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی شركت های تولیدكننده متانول در سطح صنایع پتروشیمی كشور این تصمیم را گرفتند، گفت: ظرفیت تولید متانول ایران حدود 5.5 میلیون تن در سال است كه با بهره برداری از چند طرح جدید شامل پتروشیمی مرجان، كاوه و بوشهر تا سال اینده از 10 میلیون تن در سال عبور می كند.
معاون وزیر نفت پیش بینی كرد ظرفیت تولید متانول تا 2020 به بیش از 17 میلیون تن افزایش یابد و ایران بزودی به یكی از بزرگ ترین كشورهای تولید كننده و صادركننده متانول تبدیل شود.
مدیرعامل شركت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: صادرات یكپارچه محصولات مختلف پتروشیمی و پلیمری علاوه بر كاهش هزینه ها كمك می كند شركت های پتروشیمی با هم افزایی بتوانند ضمن جلوگیری از موازی كاری و رقابت در بازارهای پتروشیمی سودآوری بیشتری هم داشته باشند.
شاهدایی با بیان اینكه مطالعاتی با استادان دانشگاه های معتبر كشور به منظور صادرات یكپارچه محصولات پتروشیمی انجام شده است ، گفت: همزمان با تكمیل این مطالعات، امروز در حاشیه سمینار تولید كنندگان متانول ایران، شركت های تولیدكننده متانول برای تاسیس كنسرسیوم یا اتحادیه صادرات یكپارچه متانول به توافق رسیدند.
وی گفت: فعالیت یكپارچه هلدینگ ها و شركت های پتروشیمی برای صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری علاوه بر اینكه می تواند به هماهنگی تولیدكنندگان در تعیین كف قیمت منجر شود، سبب افزایش سودآوری، كاهش هزینههای حمل و نقل، بازرگانی، بازاریابی و صادرات در بازارهای منطقه ای و جهانی خواهد شد.
شاهدایی با اشاره به حمایت شركت ملی صنایع پتروشیمی از این تصمیم تاكید كرد: یكپارچگی شركت های ایرانی به تاثیرگذاری بیشتر در بازارهای جهانی متانول كمك خواهد كرد.
معاون وزیر نفت خاطرنشان كرد : امیدواریم در آینده این هماهنگی در میان تولید كنندگان سایر محصولات پتروشیمی و پلیمری همچون اوره، آمونیاك، پلی اتیلن ها و ... هم اتفاق بیفتد.