بهبود فضای كسب و كار تنها راه مقابله با برخوردهای خارجی با اقتصاد كشور

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران گفت: لازمه مقابله با برخوردهایی كه از خارج كشور با اقتصاد ما می شود بهبود فضای كسب و كار است.

1396/07/25
|
10:34
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مسعود خوانساری در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران افزود: نخستین جایی كه بلافاصله بعد از تلاطم‌های اقتصادی تأثیر می پذیرد، ارز است پس انتظار ما از دولت این است كه بحث ارز را با توجه به تورم داخلی و خارجی و نیز واقعیت های اقتصادی مدیریت كنند؛ تك نرخی كردن ارز در این میان در ثبات اقتصادی مؤثر است و به جای اینكه تصمیمات و هیجانات نرخ ارز را بالا و پایین كند، دولت تكلیف را مشخص كند.
وی اضافه كرد: یك تولیدكننده و كارآفرین در كشور دچار مشكل است؛ البته دولت بزرگی داریم كه دخالت های بی اندازه آن در اقتصاد، مانعی برای كسب و كار ایجاد كرده است و اكنون، رتبه ما در فضای بین المللی مناسب نیست، اما باید آن را بهبود داده و مجوزهای غیرضروری كه در برنامه ششم نیز اشاره شده، باید برطرف شود؛ اما در این زمینه كمتر كار شده است.
خوانساری گفت: نظام بانكی كشور نیز باید اصلاح شود؛ به طور طبیعی فردی كه معقول فكر می كند، با توجه به سود بانكی، یارانه نقدی و سوخت ارزان، می تواند بدون دغدغه با سپرده گذاری در بانك زندگی خود را بگذراند، پس اگر این مشكلات حل نشود و یارانه برطرف نشده و سود كاهش نیابد، انتظار سرمایه گذاری بیهوده است.
وی افزود: برای مقابله با برخوردهای خارج از كشور، باید مسائل بهبود فضای كسب و كار را هر چه سریعتر حل كنیم و در عین حال، انتظار هم از دولت این است كه طلب پیمانكاران و مطالبات بخش سلامت پرداخت شود، چرا كه این واحدها دچار مشكل شدند طوری كه كسب كار آنها در حال فلج شدن است.
رئیس اتاق تهران گفت: تخصیص های داده شده از بودجه سال 96، بسیار پایین است؛ اگرچه بودجه عمومی دولت وضع خوبی دارد اما برای بدهی ها و مشكلاتی كه بخش خصوصی با آن روبروست تخصیص ها بسیار كم است بر این اساس اكنون كه فصل بودجه ریزی سال 97 است باید مسائل بودجه ای آسیب شناسی شود و برای این امر كمیته بررسی بودجه 97 نیز در اتاق تهران تشكیل شده است.
وی افزود: آنچه كه در صحبت‌های ترامپ مشاهده می‌شد، بیشتر توهین و استهزاء بود، و موضوع برجام را به كنگره واگذار كرد، اما در عین حال برجام فرصتی در اقتصاد ایران مهیا كرد كه مدیران اقتصادی امكان توسعه فعالیت های اقتصادی را فراهم آورند و در عین حال، با ابلاغ سیاست های مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی، بحث برون نگری و درون زایی به عنوان مهمترین هدف در اقتصاد مقاومتی مطرح شد.
وی ادامه داد: در بعد اقتصادی در 4 سال گذشته، ثبات نسبی در اقتصاد كشور به وجود آمد و هیجانات قیمتی روزانه، كمتر دیده شد، ضمن اینكه تورم بالای 40 درصد نیز به كمتر از 10 درصد رسید و مردم امیدی به آینده پیدا كردند، اگرچه هنوز فاصله زیادی وجود دارد ولی قدم‌های خوبی برای استحكام اقتصادی كشور برداشته شده است.
رئیس اتاق تهران گفت: در خصوص نگاه به خارج نیز، موفقیت‌های دیپلماسی خوبی برای كشور حاصل شد، این در حالی است كه تا پیش از برجام، ایران یك كشور منزوی بود كه ارتباطش با كل دنیا قطع بود، بر این اساس اكنون سخنرانی ترامپ، به جز سه كشور حتی در خود آمریكا هم تأیید نشد و اكثر مجامع بین المللی و كشورهای اروپایی، در مخالفت با این سخنرانی صحبت كردند، پس امروز ایران تنها نیست و آنچه كه در این صحبت بیان شد، ضرری بود كه برای آمریكا بود.
خوانساری افزود: در بعد داخلی نه تنها صحبت های ترامپ اثری در اتحاد مردم نداشت، بلكه انسجام و همبستگی بیشتری در اركان نظام با ملت ایجاد شد و در تبعیت از رهبری نیز، صحبت ایشان بسیار برای انسجام كشور مثبت بود. اما به طور قطع و یقین در ماه های آینده نیز از این مسأله متأثر خواهیم شد و باید با چاره اندیشی خود و اقتصاد را محكم تر كنیم؛ این امر زمانی محقق می شود كه انسجام سیاسی میان قوا و اركان نظام و نیز ملت وجود داشته باشد و در بعد اقتصادی نیز چالش های اقتصاد ایران را كه طی سالهای گذشته با آن روبرو بوده است، با قدرت برطرف كنیم.

دسترسی سریع