دستیابی ایران به تكنولوژی ساخت صفحه سوخت

عضو كمیسیون انرژی مجلس گفت: جزو معدود كشور‌های دنیا هستیم كه به تكنولوژی ساخت صفحه و میله سوخت هسته‌ای رسیدیم.

1403/02/18
|
11:32
|

فریدون عباسی در حاشیه سی امین كنفرانس ملی هسته‌ای و اولین كنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای با اشاره به وضعیت دانش هسته‌ای كشورمان در سال‌های پس از انقلاب، گفت: انقلاب اسلامی باعث حصول خود باوری شد و این كه ما به این نتیجه برسیم می‌توانیم نیاز‌های خود را تامین و خارجی‌ها را از كشور بیرون كنیم، این در حالی است كه پیش از انقلاب برای ادامه تحصیل در مقاطع فوق لیسانس و دكتری باید دانشجویان به خارج از كشور می‌رفتند.

وی افزود: پس از اینكه هیجانات كاذب ابتدای انقلاب كم شد و انقلاب فرهنگی در دهه 60 رخ داد، انجام اقدامات اساسی آغاز شد و ما توانستیم سطوح مختلف علمی را در كشور توسعه دهیم و اعزام دانشجو به خارج از كشور نیز هدفمند شد.

نماینده مردم كازرون در مجلس شورای اسلامی، تصریح كرد: صنعت هسته‌ای یك علم چند رشته‌ای است و اگر ما در حوزه‌های مهندسی، مدیریت، روانشناسی، جامعه شناسی و ... پیشرفت نمی‌كردیم، نمی‌توانستیم دانش هسته‌ای را توسعه دهیم.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران علی رغم اعمال تحریم، در زمینه چرخه سوخت هسته‌ای، چرخه كامل سوخت هسته‌ای را ایجاد كرد و وقتی برای خرید كیك زرد مانع ایجاد كردند، ما خودمان كیك زرد تولید كردیم و در حال حاضر جزء شاید سه كشور دنیا هستیم كه سوخت صفحه‌ای با استاندارد‌های بالا تولید می‌كنیم.

عباسی گفت: همینطور سوخت‌های میله‌ای را نیز با كیفیت بالا می‌توانیم بسازیم و علت اینكه در برجام سانتریفیوژ‌های بومی مارا محدود كردند، سطح بالای دانش دانشمندان ایرانی بود.

وی افزود: ما توانستیم راكتور تهران را با توان 10و 20مگاوات طراحی كنیم، این مجموعه آماده ساخت بود، اما به دلیل مشكلات مالی متوقف شد و حالا سازمان انرژی اتمی درحال پیگیری برای ساخت یك راكتور 10مگاواتی در شیراز است، همینطور رآكتور قدرت نیز قابل ساخت است و آب سنگین و رآكتور آب سنگین كنار گذاشته نشده است.

دسترسی سریع