مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران گفت: شركتهای داخلی در 3 سال اخیر موفق شدند با استفاده از شركتهای دانش بنیان، 75 درصد از نیازمندیهای حوزه ایمنی و حریق را تولید میكنند و پیش بینی میكنیم در دو سال آینده در حوزه ساخت تجهیزات
قدرت الله محمدی در گفتگو با برنامه «سلام خبرنگار» گفت: ششمین نمایشگاه و همایش بین المللی ایمنی و آتش نشانی در تهران با حضور اساتید و نخبگان برجسته كشور و 15 نفر از اساتید این حوزه در كشورهای خارجی (از جمله بلژیك، استرالیا، هند، چین، كره جنوبی، عراق و تركیه) از امروز تا چهارشنبه (13 تیر) برگزار میشود.
وی افزود: با توجه به سفرهای متعددی كه به كشورهای خاورمیانه، آسیایی و اروپایی داشتم، به نظر میرسد آتش نشانی كشور ایران به علت داشتن تجهیزات بروز و آتش نشانان فداكار و قهرمان جزو 10 كشور برتر دنیاست.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران گفت: اهداف این همایش در 6 محور بررسی میشود؛ محور اول: مدیریت در عملیات آتش نشانی و ارتقاء ایمنی شهری، محور دوم: ارتقاء فرهنگ ایمنی و راهكارهای جلب مشاركت شهروندان، محور سوم: مهندسی ایمنی در برابر آتش، محور چهارم: آینده نگاری و حكمرانی ایمنی مخاطرات كالبدی و آتش نشانی، محور پنجم: فناوریهای نوین و هوشمند سازی در آتش نشانی و محور ویژه: مهندسی حریق در تونلها و فضاهای زیر سطحی.
وی افزود: اگر ما بتوانیم حوزه آموزش شهروندی را تقویت كنیم، درواقع از حوادث پیشگیری خواهیم كرد.
محمدی با بیان اینكه آتش نشانی باتوجه به پیشرفت تكنولوژی باید به سمت هوشمندسازی برود و همپای تكنولوژی اقدام كند، گفت: امسال با كمك شركتهای دانش بنیان و وزارت دفاع؛ از پهپاد آتش نشانی كه مجهز به پایش و اطفای حریق است، رونمایی میكنیم تا بتوانیم در محلهایی كه دسترسی محدود دارند، به كمك پهپادها عملیات را انجام دهیم.
این مقام مسئول افزود: بیشترین مشكلات آتش نشانی در حوزه تونلها و فضاهای زیرسطحی مانند مترو است كه اگر در این مكانها حادثهای اتفاق بیفتد، عملیات سختتر میشود و یكی از اهداف این همایش دستیابی به راهكاری جدید با استفاده از فناوریهای جدید است تا به ارتقا برسیم.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران گفت: برای نخستین بار با كمك شركتهای دانش بنیان موفق شدیم در خط یك مترو تهران ارتباط بیسیمی با عمق 60 متری زمین برقرار كنیم و این فناوری به زودی افتتاح میشود.
محمدی افزود: بخش عمدهای از تجهیزات آتش نشانی و نیازمندیهای حوزه ساخت و ساز در حوزه ایمنی آتش نشانی وارداتی بود، اما در 3 سال اخیر با استفاده از شركتهای دانش بنیان، شركتهای داخلی 75 درصد از نیازمندیهای حوزه ایمنی و حریق را تولید میكنند.
وی با بیان اینكه در این نمایشگاه تبادل تجهیزات با كشورهای دیگر هم خواهیم داشت، گفت: پیشبینی كنیم در دو سال آینده در حوزه ساخت تجهیزات ساختمانی و آتش نشانی كاملا خودكفا باشیم.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران با بیان اینكه ویژگی اصلی این همایش همگرایی با دانشگاههای برتر كشور است، افزود: بیش از 230 مقاله به این همایش ارسال شده است كه 130 مقاله انتخاب شده تا در آینده ضمن تدریس در جامعه دانشگاهی، در حوزه آتش نشانی هم استفاده شود.