تأمین مالی پروژه های حمل و نقل ریلی را تضمین می كنیم

جلسه بررسی عملكرد طرح های اقتصاد مقاومتی در حوزه توسعه شبكه ریلی با حضور وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان برنامه و بودجه در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.

1396/08/02
|
10:41
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، در این مراسم قرار است طرح های عمرانی و توسعه ای وزارت راه و شهرسازی در دو حوزه جاده و ریل بررسی شود.
در این جلسه، معاونان سازمان برنامه و بودجه و كارشناسان سازمان در خصوص نحوه پیشرفت طرح های عمرانی وزارت راه با مدیران عامل شركت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و شركت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل كشور بحث و تبادل نظر خواهند كرد.

*62 درصد پیشرفت فیزیكی طرح های ریلی و جاده ای
مدیر عامل شركت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل كشور گفت: طرح های عمرانی حوزه ریلی و جاده ای در حوزه اقتصاد مقاومتی، به طور متوسط 62 درصد پیشرفت فیزیكی داشته است.
خیراله خادمی در جلسه بررسی عملكرد طرح های عمرانی اقتصاد مقاومتی و توسعه شبكه ریلی كشور كه در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد افزود: طرح های اقتصاد مقاومتی در بخش آزاد راهها در سال 96 شامل هفت طرح و 237 كیلومتر بود كه 71 درصد پیشرفت فیزیكی داشته و 116 كیلومتر آن آسفالت شده است.
وی افزود: در حوزه بزرگراهها هم، 66 طرح شامل 851 كیلومتر با پیشرفت فیزیكی 69 درصدی اجرا شده است و در مجموع، 276 كیلومتر آن آسفالت شده است.
خادمی تصریح كرد: در حوزه راه آهن نیز، هفت طرح با مجموع 516 كیلومتر ریل جدید مصوب شده بود كه در این بخش 76 درصد رشد فیزیكی داشتیم.
وی همچنین میزان پیشرفت فیزیكی راههای روستایی را 47 درصد تا پایان شهریور دانست و گفت: امیدواریم با حمایت سازمان برنامه و بودجه، این طرح ها همگی تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد.
خادمی در خصوص وضع كنونی شبكه راهها در كشور نیز گفت: هم اكنون در كشور، 261 هزار و 805 كیلومتر انواع راه، راه آهن، راه روستایی و داخلی وجود دارد و وزارت راه و شهرسازی طرح توسعه 40 هزار كیلومتر راه جدید را در دست دارد كه از این مجموع، نزدیك به 14 هزار كیلومتر در دست ساخت و 11 هزار كیلومتر آن در دست مطالعه است.

نوبخت: تأمین مالی پروژه های حمل و نقل ریلی را تضمین می كنیم
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: به وزارت راه و شهرسازی اطمینان می دهیم كه منابع مالی پروژه های راه و شهرسازی و از جمله طرح های ریلی را تأمین خواهیم كرد.
محمدباقر نوبخت در جلسه توسعه شبكه ریلی و بررسی پروژه های اقتصاد مقاومتی كه با حضور وزیر راه و شهرسازی در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد ، افزود: یكی از اهداف مهم افت قیمت نفت در چند سال گذشته فلج كردن جمهوری اسلامی ایران بود یا باید تسلیم می شدیم یا با تفكر و درایت آن را اداره می كردیم كه خدا را شكر موفق به دستیابی به رشد 7 درصدی اقتصاد بدون احتساب نفت هم شدیم.
وی گفت: ایران امروز به صورت كارگاه بزرگی درآمده و در هر گوشه آن طرح های بزرگی در دست اجراست هرچند حركت ما كند است و باید بیشتر شود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینكه تأمین منابع مالی مهم ترین نیاز اجرای طرح های عمرانی است ، افزود: به مجریان اطمینان می دهیم كه سازمان برنامه و بودجه موظف است كلید حل مشكلات آنها باشد و نه قفل، از این رو آنها باید اطمینان خاطر داشته باشند كه ما تمام تلاشمان را برای تأمین بودجه طرح های عمرانی بكار خواهیم بست.
نوبخت از مالیات به عنوان مهم ترین منبع اصلی درآمد دولت نام برد و گفت: وصول مالیات هم محدودیت هایی دارد و انصاف نیست از كسانی كه مالیات می دهند مالیات بیشتری گرفته شود گرچه ما به دنبال پیدا كردن منابع مالیاتی جدید هستیم.
وی افزود: منبع دیگر درآمد ما فروش نفت است كه در واقع با فروش آن بخشی از داراییِ سرمایه ایِ نسل خود و آینده را می فروشیم و ترجیح می دهیم به جای صرف پول نفت در هزینه های جاری آن را در بخش های زیرساختی هزینه كنیم.
نوبخت با اشاره به اینكه قیمت نفت از حدود 102 دلار در سال 1392 به حدود 47 دلار كاهش یافته است ، گفت : با این شرایط راه طولانی در تحقق منابع مالی پروژه ها داریم اما حتی اگر برای تأمین این منابع سود 15 درصدی هم بدهیم ترجیح می دهیم پروژه ها را امسال انجام دهیم و به همین دلیل از اسناد خزانه اسلامی استفاده و از طریق بورس اوراق بهادار بخشی از این طرح ها را تأمین مالی می كنیم.
وی با قدردانی از وزارت راه و شهرسازی برای افتتاح قطار تهران _ همدان افزود: انتظار داریم ازمایش گرم خط ملایر _ كرمانشاه هم اجرایی شود و راه آهن از كرمانشاه هم به سمت مرز و هم به سمت سنندج توسعه یابد.
نوبخت ابراز امیدواری كرد در آینده نزدیك خط آهن از مراغه به سمت ارومیه پیش رود و گفت: توقع ساكنان استان های شمالی و كشورهای همسایه مرزهای شمالی ما هم این است كه با تكمیل قطعه آستارا _ قزوین دستیابی كشورهای شمالی به آب های گرم خلیج فارس از طریق قطار فراهم شود.
وی افزود: قطعه آستارا تا قزوین حلقه مفقوده است و همه كسانی كه از كشورهای خارجی با رئیس جمهور دیدار می كنند تكمیل این قطعه را از او مطالبه می كنند بنابراین انتظار داریم قطار تا دی به رشت برسد و انزلی و آستارا نیز به سرعت به راه آهن متصل شود.
معاون رئیس جمهور و سخنگوی دولت همچنین تكمیل قطعه میانه _ بستان آباد _ تبریز را یكی دیگر از محورهای مهم مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در بخش حمل و نقل دانست و تأكید كرد: كاهش مسیر دسترسی ریلی به شهر تبریز می تواند نقش مهمی در ترانزیت كالا و حمل مسافر به مقصد اروپا از طریق تركیه داشته باشد.

آخوندی: كشور باید به سمت استفاده از قطار برقی و پرسرعت برود
وزیر راه و شهرسازی گفت: كشور باید به سمت استفاده از قطار برقی و پرسرعت برود كه نیاز آینده كشور است.
عباس آخوندی در این جلسه افزود: خوشبختانه وزارت راه و شهرسازی هم اكنون برای توسعه صنعت ریلی در كشور كاملاً تجهیز شده است و كار مهمی كه باید در تنظیم بودجه سال آینده صورت پذیرد تعیین اولویت های توسعه ای حمل و نقل ریلی است.
وی با تأكید بر اینكه رفتن ریل به برخی از مراكز استان ها از نظر اقتصادی به صرفه نیست ف گفت: اما از جهت اجتماعی خوب است كه شبكه راه آهن ایران به همه مراكز استان ها متصل شود و با اجرای طرح های توسعه ای تا پایان سال 96 فقط 10 مركز استان باقی می ماند كه به شبكه ریلی متصل نخواهد بود.
آخوندی همچنین سرمایه گذاری در بخش تأمین ناوگان باری و مسافری را یكی از مباحث مهم توسعه حمل و نقل ریلی دانست و افزود: همزمان با بحث ساخت خطوط جدید باید به فكر توسعه خطوط و راه اندازی خطوط دوم، سوم و چهارم باشیم كه كار بسیار مهم و سنگینی است.
وی همچنین افزایش بهره وری را از نكات مهم تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: باید برای تحقق افزایش بهره وری بتوانیم خطوط فرعی را به چشمه های بار متصل كنیم و با حمل و نقل تركیبی در حوزه مسافری،​ افزایش مسافر داشته باشیم تا سهم مسافر از حمل و نقل عمومی افزایش یابد.

دسترسی سریع