یك متخصص و پژوهشگر حوزه تغذیه ضمن تشریح مواد غذایی مفید و موثر در داشتن یك وعده غذایی مغذی در مدرسه، مصرف كربوهیدراتها را عامل عملكرد خوب مغز در یادگیری دانست.
محمدباقر ملجایی با بیان اینكه مهمترین عضو بدن در یادگیری «مغز» است و برای عملكرد آن باید تغذیه مناسبی داشته باشیم گفت: تامینكننده انرژی مغز گلوكز یا قند خون است كه قند خون در عملكرد مغز نقش موثر و تاثیرگذاری دارد و عامل اصلی آن محسوب میشود و افرادی كه مشغول تحصیل هستند یا بهطور كلی انسانها برای اینكه عملكرد مناسب ذهنی داشته باشند باید در فواصل زمانی مختلف از طریق مواد غذایی، كربوهیدراتها را دریافت كنند؛ این كربوهیدراتها در گردش خون و پس از جذب به دستگاه گوارش به گلوكز تبدیل و به سیستم عصبی میرسد و برای تامین سوخت سیستم عصبی تاثیرگذار است و تامین سوخت را انجام میدهد.
این متخصص و پژوهشگر حوزه تغذیه افزود: در كنار كربوهیدراتها، پروتئینها نقش اساسی در عملكرد هورمونهای بدن را دارد و همچنین سایر مواد مغذی مثل ویتامینها و مواد معدنی شامل ویتامینهای گروه B، اسیدهای چرب امگا سه، آهن، روی و زینك میشود و تمام این موارد در عملكرد سیستم عصبی تاثیرگذار هستند.
وی با تاكید بر داشتن رژیم غذایی مناسب در فواصل تحصیلی گفت: رعایت رژیم غذایی متنوع كه شامل همه گروههای غذایی باشد از جمله مواردی است كه قشر محصل باید درنظر داشته باشند و در رژیم غذایی خود با تاكید بر مواد غذایی كه از نظر مواد مغذی غنی هستند مانند نانهای سبوسدار، پروتئینهای باكیفیت (پروتئین تخممرغ و پروتئینهای حیوانی) میتوانند در داشتن یك رژیم غذایی سالم موفق باشند.
ملجایی ادامه داد: دانشآموزانی كه در شیفت صبح به مدرسه میروند باید قبل از خروج از خانه حتما وعده صبحانه خود را میل كنند بطوری كه یك صبحانه ساده و سبك میتواند در روند تحصیل و روز آنها تاثیرگذار باشد و برای یادگیری اول صبح بسیار مهم و موثر است.
وی اضافه كرد: صبحانههای مفیدی كه میتوانند در كمال ساده و سبك بودن مفید واقع شوند شامل نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و سبزیجات، نان و پنیر و خیار و گوجه و نان و كره و مربا است و سایر خوراكها از جمله عدسی، تخممرغ آبپز، تخممرغ نیمرو كه در تركیب با نان سبوسدار كه بهعنوان یكی از منابع مهم است میتواند یك صبحانه مفید را برای دانشآموزان به ارمغان بیاورد.
نانها از نظر دارابودن كربوهیدرات، پروتئین، مواد معدنی و ویتامینها غنی هستند مخصوصا نانهای سبوسدار (نان سنگك، نان بربری، نان جو) كه نسبت به نانهای سفید (نان لواش، نان تافتون) اولویت دارند و این اولویت به خاطر این است كه نانهای سبوسدار از نظر مواد مغذی محتوای مواد مغذی بالاتری دارند.
این متخصص حوزه تغذیه گفت: در ساعتهای انتهایی مدرسه، از مصرف مواد غذایی كه سیری طولانیمدتی را ایجاد میكنند پرهیز كنید به این دلیل كه باعث میشود اشتهای دانشآموز برای مصرف ناهار كه وعده اصلی است تحت تاثیر قرار بگیرد، ترجیحا میانوعدههای سبك را برای وعده قبل از ظهر در نظر بگیرید.