مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران گفت: در صورتی كه بستر استفاده از پساب فراهم باشد و صنایع از این ظرفیت استفاده نكنند، بر اساس قانون باید آب را با قیمت تمامشده و آزاد خریداری كنند.
«محسن اردكانی» با بیان اینكه صنایع این استان در حال ایجاد شبكه و تاسیسات لازم برای بهرهمندی از پساب هستند، گفت: اخطارهای لازم به صنایع ارسال شده است و برخی صنایع تمكین كرده و زیرساختهای بهرهمندی از پساب را فراهم كردهاند؛ مانند پالایشگاه نفت تهران كه آب مصرفی دستگاههای خنككننده را از محل پساب تولیدی این استان تأمین میكند.
وی درباره همسویی قوانین مبنی بر استفاده از پساب افزود: در قانون هفتم توسعه برای آن دسته از مراكز و نهادها كه برای آبیاری فضای سبز از آب شرب استفاده میكنند درحالیكه بستر استفاده از پساب وجود دارد، جرمانگاری شده است.
مدیرعامل آبفای استان تهران بیان كرد: چنانچه بستر استفاده از پساب برای صنایع مهیا باشد، اما از استفاده از آن اجتناب كنند، بر اساس قانون باید آب را مطابق قیمت تمامشده و آزاد خریداری كنند كه قیمت آن چند برابر پساب خواهد بود.
وی تصریح كرد: تا پایان سال و با بهرهبرداری از 6 واحد تصفیهخانه جدید فاضلاب، سالانه حدود 113 میلیون مترمكعب به ظرفیت تولید پساب در استان تهران افزوده خواهد شد؛ بهاینترتیب ظرفیت تولید پساب استان تهران به 660 میلیون مترمكعب در سال افزایش خواهد یافت.
اردكانی اضافهكرد: هماكنون 31 واحد تصفیهخانه فاضلاب با ظرفیتی افزون بر 547 میلیون مترمكعب در سال در استان تهران در مدار بهرهبرداری است و فاضلاب را كه تهدیدی 100 درصدی برای محیطزیست و جامعه است را پس از جمعآوری و تصفیه به پساب قابلاستفاده در صنعت و كشاورزی تبدیل میكند.
وی افزود: بر اساس برنامهریزیها، در طول برنامه هفتم توسعه كل استان تهران زیرپوشش خدمات بهداشتی جمعآوری و تصفیه فاضلاب قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل آبفای استان تهران اظهار كرد: هماكنون نزدیك به 450 میلیون مترمكعب پساب در شهر تهران تولید میشود كه به طور عمده در حوزه كشاورزی مصرف میشود و از محل تصفیه فاضلاب 15 مگاوات برق تولید و به شبكه سراسری برق تحویل میشود.
وی گفت: در استان تهران چرخه تصفیه فاضلاب در بخشهای مایع، لجن و بیوگاز با بهكارگیری بالاترین سطح فناوری تكمیل شده است.