دانش هسته‌ای دانشمندان ایرانی در خدمت كشاورزی

معاون سازمان انرژی اتمی از آمادگی این سازمان برای استفاده از فناوری‌های نوین و دانش هسته‌ای در بخش كشاورزی، به ویژه در كنترل آفات خبر داد.

1403/07/29
|
11:53
|

حمید راشدی، معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به نقش فناوری‌های نوین در ارتقاء عملكرد كشاورزی از جمله در موضوعات ایمنی مواد غذایی و كنترل آفات اعلام كرد: سازمان انرژی اتمی متعهد به استفاده از فناوری پرتو به نفع جامعه است و این هدف را از طریق بهبود ایمنی مواد غذایی، پیشرفت درمان پزشكی یا بهبود فرآیند‌های صنعتی دنبال می‌كند.

راشدی تصریح كرد: پرتو‌های یون‌ساز مانند اشعه گاما برای از بین بردن باكتری‌ها، حشرات و عوامل بیماری‌زا در مواد غذایی استفاده می‌شود و این فرآیند به افزایش ماندگاری محصولات غذایی و اطمینان از ایمن بودن آنها كمك می‌كند.
مدیرعامل شركت توسعه كاربرد پرتو‌های سازمان انرژی اتمی افزود: سازمان انرژی اتمی با محوریت شركت توسعه كاربرد پرتو‌های ایران، از طریق ترویج، تحقیق و آموزش در علوم پرتویی، در زمینه اجرای راه‌حل‌های مبتنی بر پرتو كه باعث افزایش كیفیت زندگی و حمایت از پیشرفت فناوری در كشور می‌شود، شعار استفاده از فناوری پرتو به نفع جامعه را دنبال می‌كند.

وی درباره كنترل آفات از طریق فناوری پرتویی نیز گفت: به كمك پرتو‌های غیریون‌ساز مانند امواج مایكروویو می‌توان راه‌حل‌های نوآورانه‌ای برای آفت‌كشی تولید كرد كه آفات را بدون استفاده از مواد شیمیایی مضر كنترل می‌كند. فناوری‌هایی مانند رینگ‌های مایكروویو نیز برای ضدعفونی درختان نخل استفاده می‌شود و آنها را از آفات و بیماری‌ها محافظت می‌كند.

راشدی، یكی از كاربرد‌های فناوری پرتویی در بخش كشاورزی را كاهش ضایعات محصولات كشاورزی عنوان كرد و گفت: بهره‌برداری از فناوری پرتویی در بخش كشاورزی ایران با رویكرد ارتقای كیفیت، افزایش ماندگاری و كاهش ضایعات محصولات كشاورزی در همكاری مشترك بین سازمان انرژی اتمی و وزارت جهاد كشاورزی گسترش پیدا می‌كند.

وی افزود: شركت توسعه كاربرد پرتو‌های سازمان انرژی اتمی، در زمینه راهبری موضوعات تحقیقاتی و عملیاتی مورد نیاز در زمینه استفاده از فناوری پرتویی در بخش كشاورزی با رعایت استاندارد‌ها و ضوابط فنی، ملی و بین‌المللی موجود دارای آمادگی لازم است.

دسترسی سریع