در دیدار اعضای مجمع كارآفرینان با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاستجمهوری، چالشها و فرصتهای موجود در حوزه فناوری و نوآوری بررسی شد.
حسین افشین در این دیدار كه دوشنبه انجام شد از ضرورت شفافیت و همكاری میان بخش خصوصی و دولت برای ایجاد یك اكوسیستم كارآفرینی سالم و مؤثر سخن گفت.
وی همچنین با نگاهی انتقادی به وضعیت فعلی بودجه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، بیان كرد: در حالی كه بودجه این معاونت در دوره دكتر ستاری با دلار هزار تومان دو همت بود، امروز با دلار 66 هزار تومانی به 15 همت رسیده است كه نشان میدهد نه تنها افزایش نداشته، بلكه كاهش یافته است.
قانون جهش تولید دانش بنیان، چراغ راه كارآفرینان
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به پتانسیل بالای قانون جهش تولید دانش بنیان اشاره كرد و گفت: این قانون میتواند یك جهش مثبت در اكوسیستم علم و فناوری كشور ایجاد كند.
وی به طور خاص به ماده 11 این قانون اشاره كرد كه با هدف جهتدهی حمایتهای مالیاتی به توسعه نوآوری و اقتصاد دانش بنیان تدوین شده است و افزود: این ماده به شركتها و مؤسسات این امكان را میدهد كه معادل هزینههای انجام شده برای فعالیتهای تحقیق و توسعه را به عنوان اعتبار مالیاتی دریافت كرده و آن را در سالهای آینده از مالیات قطعی كسر كنند.
افشین همچنین به تشریح ماده 13 قانون پرداخت و ادامه داد: این ماده با هدف تقویت ارتباط دانشگاهها با صنعت و توسعه همكاریهای تحقیق و توسعه وضع شده است. این ماده میتواند امكانات جدیدی را در راستای حمایت از پروژههای تحقیق و توسعه موثر برای كارآفرینان فراهم كند.
وی در پاسخ به انتقاد یكی از حاضران نسبت به آنچه رویكردهای كند و سختگیرانه این معاونت در دوره گذشته عنوان كرد، گفت: تمامی جزئیات را بررسی كرده ایم و اصلاحاتی نیز تا به امروز انجام داده ایم كه این اصلاحات ادامه دار خواهد بود. امیدواریم كه این روندها به نفع كارآفرینان تغییر كند.
افشین همچنین بر لزوم حمایت از اكوسیستم علم و فناوری تأكید كرد و گفت: این اكوسیستم جوان نیاز به حفظ و حمایت دارد؛ امروز هیچ دستگاه دولتی نمیتواند از اكوسیستم فناوری شكایت كند مگر اینكه معاونت علمی در جریان باشد.
وی با اشاره به رتبه دوم ایران در منطقه در حوزه هوش مصنوعی بر ضرورت سرمایه گذاری كافی برای توسعه زیرساختهای هوش مصنوعی در كشور تاكید كرد.
افشین در پایان ابراز امیدواری كرد دولت با شناسایی افراد توانمند، فرایندهای نوآوری را تسهیل كرده و بخش خصوصی بتواند از این فرصتها بهرهمند شوند.