رئیس اتحادیه نان سنگكی: مشتریان باید آزادپزهایی را كه آرد با كیفیت پایینتر تهیه میكنند، با حذف خرید، مجازات كنند.
اصغر پابرجا در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت : با توجه به یارانه سنگینی كه دولت برای آرد و نان می پرداخت در سال 93 تفكری ایجاد شد تا یارانه به اقشار دارای توان مالی تعلق نگیرد.
وی ادامه داد : در ابتدای این طرح نانوایی های آزادپز توانستند نان را با كیفیت مناسب عرضه كنند و قرار بود از قیمت گذاری معاف باشند و قیمت ها رقابتی باشد.
پابرجا تصریح كرد: در ابتدا آزادپزها با 80 درصد نانوایی هایی كه آرد یارانه ای می گرفتند ، رقابت می كردند و نمی توانستند قیمت ها را خیلی بالا ببرند زیرا اگر قیمت بالا رود مردم به سراغ نان های یارانه ای می روند كه این موضوع باعث شد قیمت ارشادی برای نانوایی های آزادپز در نظر بگیریم تا مشتری حفظ شود.
وی تاكید كرد : ابتدای این طرح (سال 93) قیمت نان آزاد را 1300 تومان در نظر گرفتیم و در بسیاری از محلات ، نان آزادپزی با رقابت و كیفیت همراه بود.
پابرجا در پاسخ به اینكه بسیاری از نانوایی ها عدم مرغوبیت آرد را علت بی كیفیتی نان می دانند ، گفت: كیفیت آرد یارانه ای در نوسان است اما آزادپزها حق انتخاب آرد خوب را دارند و در صورت بی كیفیتی می توانند آرد را برگردانند.
رئیس اتحادیه نان سنگك گفت : در بسیاری از نانوایی های سنگك قیمت نان ساده و بدون كنجد 1300 است اما نظارت چندانی بر قیمت ها نمی شود زیرا اصل بر آزادسازی قیمت و افزایش كیفیت بود اما در بحث كیفیت نظارت می كنیم و اگر گزارش تخلفی به ما برسد ، بازرسی و رسیدگی می كنیم.
وی تاكید كرد : آگر نانوایی های متخلف قیمت ارشادی را رعایت نكنند ، برخورد و به سازمان های تعزیراتی معرفی می كنیم.
رئیس اتحادیه نان سنگكی تصریح كرد : به دلیل اینكه نانوایی هزینه بر است نانوایان از وزن چانه كم می كنند تا هزینه به نانوا تحمیل نشود.
پابرجا تصریح كرد: یكی از مشكلات امروز نانوایی ها گستردگی نانوایی های آزادپز است زیرا بسیاری از نانوایی ها بلافاصله مجوز گرفتند در حالی كه شرایط آزادپزی را ندارند. برای نان سنگك در تهران به 600 واحد نیاز داریم اما حدود 800 - 850 نانوایی داریم و مشتری ها مشخص هستند و افزایش پیدا نكرده است.
وی یكی از عوامل مهم افزایش كیفیت نان را همكاری شهروندان دانست و گفت : مردم نان را از نانوایی های دارای كیفیت پایین خریداری نكنند تا كیفیت بیشتر شود.
پابرجا با اشاره به اینكه بسیاری از نانوایی ها ، غیرمجاز فعالیت می كنند ، تاكید كرد : در تهران 630 نانوایی سنگكی دارای مجوز داریم و حدود 300 - 250 بدون مجوز فعالیت می كنند كه حدود 100 نانوا در حال دریافت جواز هستند.
وی تاكید كرد : نانوایی های آزاد پزها یك تابلو دارند مبنی بر اینكه از آرد غیریارانه ای استفاده می كنند.
پابرجا گفت : اگر به سمت آزاد پزی رفتیم كارخانه هم موظف می شد آرد خوب بخرد و اگر نتواند ، بدون مشتری می ماند.