هیچ نظارتی بر حوزه نوشت افزار نیست

عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت:‌ هیچ گونه نظارتی در حوزه نوشت افزار نبوده و نیست.

1395/06/10
|
08:33
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین پژمان در برنامه گفتگو ویژه خبری دومین شبكه سیما افزود:‌ گاهی اوقات فكر می كنیم كه حتما باید نظارت بر تولید كتاب و مطبوعاتی امثال آن باشد و به این دلیل از نوشت افزار جا مانده ایم حتی قانون كافی در این رابطه نداریم.

او گفت: موضوع تنها تولید نوشت افزار نیست ما از عقبه فرهنگی هم جا مانده ایم.
پژمان ادامه داد: وقتی در مرحله واردات نظارت وجود نداشته باشد همه توقع داریم كه در مرحله توزیع و مصرف نظارت شكل گیرد.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه در بخش مصرف،‌ مدارس و آموزش و پرورش هم از فرهنگ سازی و ایجاد خط فكری به منظور تشویق كودكان و والدین آنها برای خرید تولیدات داخلی كم كار هستند.
سعید حسینی مدیرعامل مجمع تولید و توزیع نوشت افزار هم در سوی دیگر این گفتگو یكی از دلایل عدم استقبال از تولید داخل را ناآگاهی از تاثیرات نوشت افزار ها و سو استفاده خارجی ها از این خلاء فرهنگی بیان كرد و ادامه داد:‌ متاسفانه هیچ نظارتی در این بخش فرهنگ وجود ندارد.حجت الاسلام و المسلمین پژمان هم با بیان اینكه بیش از 70 درصد محصولات موجود در بازار وارداتی است افزود: حدود 50 درصد از این میزان به صورت قاچاق وارد كشور می شود و این سهم از قاچاق با فرمول فرار مالیاتی گوی رقابت را از تولید كنندگان داخلی ربوده است.
او ادامه داد: مدارس می توانند نقش مهمی در تشویق و حمایت از فرهنگ داخلی داشته باشند.
مجید ملانوروزی مدیركل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: درست است كه نظارت بر كاراكتر و نوشت افزار ها بر عهده ماست اما هیچ گونه بازوی اجرایی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف نشده پس بهتر است نظارت درست را گمرك هنگام واردات انجام دهد.

او ادامه داد:‌ جلسات مكرر و زیادی در رابطه با نظارت بر نوشت افزار صورت می گیرد اما وقتی به مرحله اقدام می رسد دست ما كوتاه است.
ملانوروزی افزود: تولیدات داخلی از كیفیت خوبی برخوردارند اما طراحی جذابی ندارند این سبب می شود كه محصولات ایرانی به دلیل بی تنوعی قدرت رقابت با محصولات خارجی را نداشته باشد.

مدیركل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد اسلامی گفت:‌ اجرای این قانون وظیفه ما نیست به این دلیل ما نمی توانیم از تولیدی های زیر زمینی بازرسی به عمل آوریم.
او افزود:‌ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند با برگزاری جشنواره های مختلف از قبیل نقاشی ،‌ خوش نویسی ، كاریكاتور و تصویر سازی به تولیدكنندگان طرح های متنوعی را رایگان ارائه كند اما باز هم به دلیل وجود كانال های قاچاق كه از مزیت فرار مالیاتی برخوردارند، از این اقدام وزارت ارشاد استقبال مناسبی نمی شود.
ملانوروزی ادامه داد: زمینه سازی و ایجاد ذائقه ملی - مذهبی به منظور نماد سازی و استفاده شخصیت های ملی - میهنی بر روی نوشت افزار ها امری است كه باید توسط رسانه ها انجام شود.
مدیركل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد اسلامی گفت: در زمینه ذائقه سازی رسانه هایمان بسیار ضعیف هستند.

حجت الاسلام و المسلمین پژمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را متولی فرهنگ سازی و خلق ذائقه مناسب به منظور نماد گرایی معرفی كرد و افزود: نیروی انتظامی مكلف است تا در راستای بازرسی های مناسب از تولیدی های زیر زمینی به وزارت ارشاد یاری رساند.
او ادامه داد: جلوگیری از واردات كار سختی نیست زیرا واردات نوشت افزار معمولا در زمانی مشخص و در حوالی ثبت نام سال تحصیلی انجام می شود مبادی ورودی هم مشخص است.

عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بر خلاف ملا نوروزی ذائقه و فرهنگ ایرانی - اسلامی را همراه و همگام با جامعه بیان كرد وگفت:‌ كاراكتر های ایرانی - مذهبی بسیار خوب جا افتاده اند اما برنامه ریزی درستی برای تصمیم های عملیاتی وجود ندارد.
حجت الله ناظری مدیر فروشگاه های شكرستان در ارتباط تلفنی با گفتگو ویژه خبری گفت: نوشت افزار ها و كاراكترهای روی آن باید منقوش از قهرمان های ایرانی باشد كه قابلیت همزاد پنداری را داشته باشند اما متاسفانه این طور نیست.
او افزود: هماهنگی لازم میان تولید كننده و توزیع كننده در مرحله پس از تولید وجود ندارد .
ناظری ادامه داد:‌ ذائقه سازی صحبت یك روز و دو روز نیست،‌ برای اینكه تصویری مورد استقبال قرار گیرد باید از یك نسل قبل تر پیش زمینه فكری برای مصرف كنندگان ایجاد شود به گونه ای كه غربی ها با ساخت انیمیشن های جذاب شخصیتی را خلق می كنند كه سال ها با مخاطبشان زندگی می كند.

حسینی مدیرعامل مجمع تولید و توزیع نوشت افزار گفت: شورای برنامه ریزی كه آقای ملانوروزی از آن نام می برد فقط اسم است و وجود خارجی ندارد .
او ادامه داد:تولید كنندگان داخلی در چاپخانه های زیرزمینی فعالیت نمی كنند بلكه افرادی خاص با مجوز رسمی وزارت ارشاد اسلامی اقدام به چاپ كاراكترهای خارجی بر روی تولیدات ملی می كنند.

ملانوروزی در جواب گفت: هر كس كه به ما مراجعه كند طرح و خواسته اش مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت موافقت مجوز لازم را كسب خواهد كرد پیش تر هم گفتم شورای نظارت و برنامه ریزی برگزار می شود اما وجه اجرایی ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین پژمان گفت: با اینكه وزارت ارشاد بازوی اجرایی دولت درامور نظارت و بازرسی بر نوشت افزار است متاسفانه هیچ نشانی برای مجوز دار شدن محصولات بر روی كالاها دیده نمی شود.

او افزود: وزارت ارشاد اسلامی برای نوشت افزار اهمیت فرهنگی قائل نیست .
ملانوروزی پاسخ داد:‌ نشان مجوز ما همان امضایی است كه پای مجوزمان به تولیدكننده می دهیم و نیازی به نشان دیگری نیست .
حجت الاسلام و المسلمین پژمان افزود:‌ذائقه سازی یك حركت فرهنگی است كه نیازمند فرایند منطقی است زمانی كه شخصیتی برای مخاطب تعلق خاطر ایجاد نكند طبیعتا مورد استفاده هم قرار نمی گیرد.

او گفت:‌در زمینه برقراری ارتباط مخاطب با شخصیت های ملی و مذهبی، دستگاه های فرهنگی مثل رسانه ها كم كار هستند.
حسینی مدیرعامل مجمع تولید و توزیع نوشت افزار گفت:‌ در بحث اقتصادی ، زیر ساخت های تولید ملی را نداریم و صنعت نوشت افزار هم همیشه محروم بوده است وگرنه این صنعت در كشور حدود 4 هزار میلیارد ریال ارزش مادی دارد اما همیشه مورد بی توجهی قرار می گیرد.
او افزود:‌ مالكیت معنوی هم برای تولید كنندگان در نظر گرفته نمی شود و فرهنگ استفاده از تولید ملی هنوز دركشور جا نیفتاده است.

دسترسی سریع