عملكرد وزرا در دولت ارزیابی می‌شود

رئیس جمهور در دفاع از وزیران پیشنهادی علوم و نیرو با تاكید بر ارزیابی عملكرد وزرا در دولت گفت: برای انتخاب وزرا با هیچ كس معامله نكرده ام.

1396/08/07
|
11:29
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی كه برای معرفی دو وزیر باقیمانده كابینه به مجلس شورای اسلامی رفته است در جمع نمایندگان مجلس افزود: این تاخیر نشان داد كه فضای جامعه ما و به ویژه دانشگاهیان عزیزمان نسبت به آینده سرنوشت دانشگاه، علم، دانشجویان، محیط دانشگاه، آینده علم و پژوهش در كشور تا چه حد حساسیت دارد.
رئیس جمهور گفت: همه نكاتی كه در روزهای اخیر در فضاهای مختلف راجع به دانشگاه و لزوم حساسیت دولت نسبت به استقلال دانشگاه و محیط دانشگاه و آینده دانشجویان و همچنین شیوه فعالیت های تشكل های دانشجویی مطرح شد نشانگر آن است كه دانشگاه ما زنده است، اساتید ما فعالند و به سرنوشت خود توجه دارند.

آقای روحانی افزود: از همه كسانی كه در این فضا سخن گفتند، مقاله نوشتند و نقد كردند سپاسگزارم.

رئیس جمهور گفت: مفهوم آن اهمیت علم، دانشگاه و سرزندگی نسل جوان ما و دانشگاه هاست.
آقای روحانی افزود: می خواهم خطاب به ملت ایران و به ویژه دانشجویان و اساتید دانشگاه ها عرض كنم كه دولت از راه و مسیر خود در زمینه احترام به علم و دانشگاه، غیرامنیتی بودن محیط دانشگاه، احترام به دانشجویان و احترام به آزادی اندیشه و بیان در دانشگاه ها ذره ای كوتاه نخواهد آمد.
رئیس جمهور گفت: هر آنچه در انتخابات 92 و 96 راجع به محیط دانشگاه ها، امن بودن دانشگاه ها و نه امنیتی بودن دانشگاه ها، فضای آزاد و امنیت لازم برای دانشجو و استاد گفتیم رئیس جمهور و دولت دوازدهم همچنان به عهد خود وفادار خواهند بود.
آقای روحانی افزود: در محضر نمایندگان مجلس عرض می كنم مبنای من در نحوه سلوك با وزرایی كه تا امروز انتخاب شده اند و دو وزیری كه ان شاء الله با كمك شما نمایندگان امروز انتخاب می شوند، پیوست حكم است.
رئیس جمهور با بیان اینكه تمام وزرا در دولت دوازدهم در كنار حكم وزیری یك پیوست حكم هم دارند كه در آن پیوست مشخص است كه قدم به قدم اولویت دولت دوازدهم در اجرای ماموریت آنها چیست.

­برای انتخاب وزیر علوم تعامل كردم نه معامله
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در دفاع از وزاری پیشنهادی علوم و نیرو، گفت: همه وزراء یك پیوست حكم دارند كه این پیوست هر سه ماه یكبار ارزیابی می شود و مبنای ما با وزراء برای ادامه كار یا توقف آن پیوست احكام آنهاست.رئیس جمهور با بیان اینكه پیوست وزراء از برنامه دولت كه ملت به آن رأی داده است و همچنین اسناد بالادستی قوانین كشور استخراج شده است گفت: دانشگاه و انتخاب وزیر علوم از حساسیت ویژه ای برخوردار است و همه ما می دانیم كه هماهنگ كردن برای معرفی وزیر به مجلس در برخی موارد طولانی خواهد بود.
روحانی با بیان اینكه جهت هماهنگی بیشتر صبر و حوصله بیشتری به خرج دادیم گفت:​ برای معرفی وزیر علوم تعامل كردیم اما معامله نكردیم.
وی با بیان اینكه به وعده های خود در انتخابات پایبند است گفت: بر آزادی دانشگاه، امنیت و آینده دانشجویان و خطی كه دولت از ابتدا اعلام كرده همچنان ایستاده ایم و هیچگاه معامله نكرده ایم و نخواهیم كرد.
رئیس جمهور افزود: بر سر آنچه وعده من با ملت ایران بوده به شرط حیات تا آخرین روز دولت ایستاده ایم و این مسیر ادامه خواهد یافت و شما نمایندگان عزیز و ملت ایران شاهد آن خواهید بود.
روحانی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: برای قضاوت كردن نباید عجله كرد و من از هیچكدام از معیارهای خود كه برای انتخاب وزیر علوم اعالام كرده بودم كوتاه نیامده ام. ممكن است زمان طولانی شده باشد اما این زمان طولانی نیاز بود و ما پای همه اصولمان ایستاده ایم.
وی افزود: من با دكتر غلامی كه استادی باتجربه و دارای مراتب علمی بالاست و از اساتید برجسته دانشگاه است كه هم كار مدیریتی و هم كار ستادی كرده صحبت كردم و همه شرایطم را با او درمیان گذاشتم.
حسن روحانی در تشریح شروط خود برای انتخاب وزیر علوم و معرفی آن به مجلس شورای اسلامی گفت: اولین شرط من محیط دانشگاه بود و به اقای غلامی گفتم محیط دانشگاه از آن همه دانشجویان، احزاب، جناح ها و تفكرهای مختلف است و هیچ كس، هیچ انجمنی، هیچ جمعی و هیچ جناحی در داخل دانشگاه نباید احساس بی پشتوانگی كند.
وی افزود: هیچ جمعی نباید احساس كند برای دیگران امنیت است و برای او نیست و هیچ جمعی نباید احساس كند نظر وزارتخانه علوم درباره او متفاوت است.روحانی با تأكید بر اینكه مبنای كار این دولت از ابتدا اعتدال بوده است گفت: اكثریت باید حاكم باشد اما اقلیت هم باید به طور كامل از حقوق خود برخوردار شود.

باید اقلیت به طور كامل از حقوق خود برخوردار باشد
رئیس جمهور گفت: امروز باید اقلیت به طور كامل از حقوق خود برخوردار باشد چراكه اسلام، قانون و شرایط امروز كشور این اجازه را نمی دهد كه در مسائل جزئی رو در روی یكدیگر بایستیم .
آقای روحانی در تبیین خواسته های خود از وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینكه اگر تا دوسال پیش اختلافات جزیی مكروه بود امروز بعضا حرام وگناه كبیره است افزود: امروز شرایط كشور به گونه ای است كه ما نیاز به وحدت بیشتری داریم و بار بزرگ مسئولیت در وحدت و انسجام ملی در ایستادگی ملت در برابر دیگران بر دوش دانشگاه است .
وی خاطرنشان كرد : دانشگاه در دوران نهضت اسلامی در كنار حوزویان و سایر اقشار مردم پرچمدار نهضت بود و اساتید دانشگاه ها در كنار علمای حوزه ، نهضت را رهبری می كردند و همینطور در دوران دفاع مقدس هم دانشجویان و اساتید علاوه بر حضور در جبهه های جنگ بسیاری از وسائل پیچیده نظامی را كه فروشندگان خارجی ان حاضر به تعمیرو نگهداری ان نبودند ، به روزرسانی كردند .
رئیس جمهور افزود: دانشجویان و اساتید و پزشكان كشور هرجا مشكلی برای كشور پیش می آمد در صف نخست یاری رسانی به كشور بودند و امروز هم اگر برای اداره دولت ، دست نیاز ما به سوی فارغ التحصیلان كشور است برای فردا هم دست ملت به سوی دانشگاهیان امروز خواهد بود.
وی تاكید كرد : اگر خواهان اقتصاد مقاومتی هستیم راهی جز اقتصاد دانش بنیان وجود ندارد و اگر به فكر روابط سیاسی با عزت هستیم راهی جز داشتن دیپلمات های متخصص وجود ندارد اگر می خواهیم از حقوق ملت ایران در دادگاه های بین المللی دفاع كنیم راهی جز داشتن متخصصان برجسته حقوقی نخواهیم داشت .
اقای روحانی با بیان اینكه برای مدیریت اقتصاد كشور و دفاع از حقوق ملت نیازمند دانشگاهی هستیم كه بتواند ازاد بیندیشد تاكید كرد : در این راستا دانشگاهی، باید بتواند كرسی ازاد اندیشی برپا كند و فضای سیاسی را برای خود اماده ببیند.
وی افزود: وزیر علوم باید شرایط را برای فعالتر شدن دانشگاهها ، اساتید و دانشجویان و سیرمراحل علمی در سطح جهان و رقابت با كشورهای پیشرفته فراهم كند .
رئیس جمهور خطاب به نمایندگان ، دانشجویان و اساتید تصریح كرد: آیا در مقایسه با سال 91 فضای دانشگاههای كشور ازادتر شده است و ایا دانشجویان در اجتماعات خود در بیان نظرات ازادتر هستند؟ایا در مسیر رشد علمی دانشگاهها نسبت به چهار یا پنج سال گذشته پیشرفت صورت گرفته است؟
وی افزود: امروز هزاران شركت دانش بنیان در سایه تلاش وزارت علوم و وزارت بهداشت درمان واموزش پزشكی و معاونت فناوری ریاست جمهوری مورد حمایت دولت و حلقه اتصال بین دانشگاه، تولید و اقتصاد مقاومتی هستند كه با سالهای قبل قابل مقایسه نیست .

دانشجوی ما باید صاحب علم و مهارت باشد

رئیس جمهور گفت: یكی از نكاتی كه از آقای غلامی به صراحت خواستم كه در دانشگاهها مد نظر قرار دهد این بود كه دانشجوی ما باید صاحب علم مهارت باشد.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در مراسم رای اعتماد به وزیران پیشنهادی نیرو و علوم افزود: اینكه ما بگوییم دانشجویی فارغ التحصیل شده و كاغذی را هم به نام مدرك دانشگاهی در دست گرفته است نمی تواند برای ما افتخار چندانی باشد.
وی گفت: آن روزی كه دانشجوی ما، مدرك كارشناسی یا مراتب بالاتر را در دست دارد و یك مهارت را در صحنه جامعه به خوبی یاد گرفته است مراكز تولیدی او را جذب خواهند كرد و دانشجو و دانشگاه ما باید به تولید متصل باشند.
آقای روحانی افزود: به وزیر آینده علوم گفتم دانشگاههای ما باید با صنعت، كشاورزی و خدمات متصل باشند به این ترتیب كه دانشجو باید از سال دوم مهارت و كارآموزی یاد بگیرد و از سال سوم فردی كاردان در صحنه عمل باشد و پس از همان دوره لیسانس باید بتواند از یك شغل قابل قبول متناسب با علم و دانش و مهارتی كه آموخته است برخوردار باشد.
رئیس جمهور گفت: درست است كه امروز شرایط كار در جامعه ما ایده آل نیست اما در عین حال دولت این افتخار را دارد كه در فصل دوم امسال یك رشد كم نظیر و حتی بی نظیر در مساله اشتغال داشته است.
وی افزود: اینكه نزدیك به 800 هزار نفر تابستان امسال نسبت به تابستان پارسال مشغول به كار شدند رقم بسیار امیدواركننده ای است و گرچه هنوز تا رسیدن به رقم مطلوب فاصله داریم اما این به آن معناست كه مسیر ما مسیر امید است .
رئیس جمهور گفت: به وزیر آینده علوم خطاب می كنم كه اساس وزارت علوم باید بر مبنای امید باشد كمااینكه بعد خواهم گفت اساس صنعت آب و برق ما هم باید بر مبنای تدبیر باشد.
وی افزود: وزارت علوم و دانشگاههای ما باید به گونه ای باشند كه دانشجوی امروز امیدوار باشد؛ منِ دانشجو كه می بینم به خاطر تعلق به تفكر سیاسی همین امروز در دانشگاه فضایی برای سخن گفتن ندارم معنایش این است كه امید به شغل فردا هم ندارم و این معنایش این است كه همین ها كه امروز در دانشگاه میان من و همكلاسی ام به خاطر تفكر سیاسی ام فرق می گذارند و به او امید می دهند و به من ناامیدی می دهند ؛ به او فضا می دهند و جا را برای من تنگ می كنند این معنایش آن است كه دانشجوی ما نمی تواند به عدالت نظام و دولتش متكی باشد.
رئیس جمهور گفت: دانشگاه ما باید فضای آزاد و امن برای همه تفكرات و برای همه دانشجویان عزیز در سراسر كشور باشد.
آقای روحانی افزود: محیط دانشگاه باید محیط علم و پژوهش باشد و دانشگاه ما باید به خوبی بتواند با تولید كشور در ارتباط تنگاتنگ و مداوم باشد.

یكی از مسائل مهم امروز و فردای ما آب است
رئیس جمهور گفت: یكی از مسائل مهم امروز و فردای ما، مسئله آب است.
آقای روحانی در ادامه جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی نیرو و علوم، تحقیقات و فناوری افزود: این برای ما افتخار نیست كه فارغ التحصیلان ما زیاد و به همان اندازه سال ها پی جوی كار باشند.
رئیس جمهور گفت: همیشه بر این مبنا بود كه بعد از فارغ التحصیلی و پس از پایان ترم اول یا دوم و حداكثر پس از گذشته یك سال دانشجویان می توانستند یك شغل مناسب پیدا كنند و باید چنین فضایی را برای جامعه علمی و دانشگاهی خود ایجاد كنیم.
آقای روحانی تأكید كرد: آقای دكتر غلامی به عنوان یك شخصیت علمی، مدیر، متدین و انقلابی بی تردید فضای دانشگاه را در همان مسیر سال 93 و 94 قرار خواهند داد.
رئیس جمهور با بیان اینكه دانشگاه 96 با 93 متفاوت نخواهد بود اظهار داشت: مسیر همان مسیر است و من امروز به عنوان رئیس جمهور هم به دانشجویان و هم به اساتید این وعده را می دهم كه شخصاً روند دانشگاه را پایش خواهم كرد و به خوبی می دانم كه دانشگاه چه منت بزرگی در مقاطع مختلف بر كشور ما داشته و ما چه دینی به دانشگاه داریم، در انقلاب، نظام، دفاع مقدس و امروز در ایستادگی مان در برابر قدرت های بزرگ.
آقای روحانی در ادامه در دفاع از وزیر پیشنهادی نیرو افزود: اگر در وزارت علوم از امید به امروز و فردا بیشتر سخن گفتم در وزارت نیرو باید بیشتر از تدبیر سخن بگویم.
رئیس جمهور با بیان اینكه یكی از مسائل مهم ما مسئله آب در كشور است اظهار داشت: از آب برای نیازهای ضروری از جمله آشامیدن، صنعت، كشاورزی و آبادانی كشور استفاده می شود و همه ما می دانیم كه یكی از مسائل مهم امروز و فردای ما، مسئله آب است.
آقای روحانی افزود: در زمینه آب در كشور بعد از جنگ تحمیلی اقدامات فراوانی انجام گرفت و سدهای زیادی ساخته شد.
رئیس جمهور ادامه داد: تلاش های زیادی انجام گرفت تا آب مهار شده، پایدار بماند و به مصارف ضروری و لازم برسد و در زمینه عرضه آب نیز تقریباً بیشتر كارها تا امروز انجام شده است.
آقای روحانی با بیان اینكه در جهان دورانی بود كه در آن هزاران سد در دنیا ساخته شد گفت: حدود 46 هزار سد بزرگ در دنیا ساخته شد كه از این تعداد حدود 23 هزار از این سدها در چین و بقیه در كشورهای دیگر ساخته شد.
رئیس جمهور افزود: ما هم كه در دوران جنگ مقداری عقب ماندگی داشتیم بعد از جنگ سدهای فراوانی برای مهار آب ساختیم و امروز دیگر این فضا مانند گذشته نیست، امروز دیگر برخی از سدهایی كه ساخته ایم حتی به آن اندازه آب نداریم كه پشت آنها ذخیره كنیم.
آقای روحانی گفت: مراحل اساسی در جاهایی كه می شد سد ساخته شود انجام شده و یا در حال اجراست، از این به بعد در این باب دست ما خیلی باز نیست.
رئیس جمهور اضافه كرد: یك روزی بحث در این بود كه ما واردكننده آب باشیم و آب مورد نیاز خود را از كشورهای دیگر وارد كنیم.
آقای روحانی با بیان اینكه مذاكرات زیادی در این زمینه انجام گرفت اظهار داشت: مذاكرات زیادی در این باره امروز نیز صورت می گیرد و این مورد منتفی نیست و باز هم باید كار كنیم.

باید از آب موجود بهترین استفاده را انجام دهیم
رئیس جمهور مسئله پساب و تصفیه فاضلاب را یكی دیگر از اولویت های وزارت نیرو اعلام كرد و افزود:​ این مسئله جزء مواردی بود كه دولت در آن سرمایه گذاری كرده و خواهد كرد.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در معرفی وزیران پیشنهادی نیرو و علوم ، این مسئله را یكی از ضرورت های كشور اعلام كرد و افزود: می توان با تصفیه فاضلاب برخی مصارف را از این آب های تصفیه شده تأمین كرد.
ی با بیان اینكه هیچ كدام از برنامه های خود در زمینه بهره وری درست از منابع آب كشور را تعطیل نكرده است، گفت: اگرچه همه این تلاش ها همچنان ادامه دارد اما تردید نكنید بهترین سرمایه گذاری در این زمینه باید در سمت تقاضا انجام شود.
­رئیس جمهور با بیان اینكه باید كاری كنیم تا از آب موجود بهترین استفاده را انجام دهیم اضافه كرد : بهره برداری صحیح از منابع آب موجود و عدم اسراف یكی از مهمترین اولویت های دولت در این زمینه است.
آقای روحانی با تأكید بر اینكه در این زمینه باید دولت و مجلس دست به دست هم این كار را انجام دهند، گفت: یكی از بیشترین مصارف آبی كشور در زمینه كشاورزی است و امروز با این سؤال مواجهیم كه آیا محصولات كشاورزی را كه به آب زیاد نیاز دارند باید در داخل كشور كاشت یا بهتر است كه از كشت فراسرزمینی استفاده كنیم؟
وی افزود: درحال حاضر برنامه ای داریم تا محصولاتی را كه به آب زیادی نیاز دارند به كشور دیگری ببریم كما اینكه این كار شروع شده است.
­رئیس جمهور تأكید كرد: برای استفاده بهتر از منابع آبی مهمترین راه اصلاح الگوی مصرف است.

معضل آب با تدبیر و برنامه ریزی قابل حل است
رئیس جمهور گفت: در زمینه تقاضا قدم های فراوانی را باید برداریم و تلاش دولت یازدهم برای این بود كه بهره وری در آب را بالا ببریم.
آقای روحانی در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی علوم ونیرو افزود: باید از شیوه های سنتی فاصله بگیریم و از شیوه های مدرن برای آبیاری استفاده كنیم.
وی گفت: در اینجا تشكر می كنم از وزارت نیرو و وزیر نیروی سابق كه در این باره تلاش فراوانی انجام داد و همچنین از وزیر كشاورزی دیروز كه امروز هم مسئولیت را بر عهده دارد.
آقای روحانی افزود: تلاش ما بر این است كه با زمین و آب كمتر ، محصول بیشتری برداشت كنیم و این هدف ماست.
رئیس جمهور گفت: محصول بیشتر ، آب و زمین كمتر و راه حل های عملی را شما می دانید و در حوزه های انتخابیه شما در بخش های مختلف اجرا شده است .
وی افزود: دولت قدم های خوبی در این زمینه در استان های خوزستان، ایلام، كرمانشاه، استان های غربی و سایر استان ها برداشته است و برخواهد داشت و این راه اصلی ماست.
آقای روحانی گفت: اگر مصرف آب كشاورزی ما 90 درصد و یا 85 درصد است و اگر بتوانیم 10 و یا 20 درصد در این آب صرفه جویی كنیم، دست ما باز می شود و این كار امكان پذیر است.
رئیس جمهور اضافه كرد : البته این كار سرمایه گذاری می خواهد و دولت باید كمك كند، همیشه هر مسیری كه می رویم اولین موضوع ما منبع مالی است كه چه مقدار منبع مالی داریم، چه مقدار بخش خصوصی را باید تشویق كرد تا مشاركت كنند و چه مقدار می توانیم سرمایه گذاری جذب كنیم.
وی افزود: به نظر من معضل آب با تدبیر ، هماهنگی و برنامه ریزی قابل حل است.

آقای اردكانیان تخصص و مهارتی ویژه در مسئله آب دارد
رئیس جمهور گفت: علت اینكه از آقای اردكانیان برای قبول سمت وزارت نیرو دعوت كردم به خاطر مهارت، تخصص و دانش ایشان در زمینه مسئله آب بود.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در صحن علنی مجلس با اشاره به اینكه در خصوص موضوع آب باید برای نسل آینده هم فكر كنیم افزود: موضوع آب میان نسلی است و اینجاست كه می گوییم وزارت نیرو باید وزارت تدبیر باشد و برای اقلیم و حیات ایران در بلندمدت فكر كند.
وی با اشاره به اینكه باید آمار، ارقام و اطلاعات ما كاملا به روز باشد گفت: باید بدانیم كه در 10 یا 20 سال آینده با افزایش جمعیت و نیاز به مواد غذایی و همچنین توسعه شهرها، صنعت و گردشگری چگونه باید نیاز آبی را تامین كنیم و به نظر من این كارشدنی است.
رئیس جمهور افزود: البته من در اینجا حقآبه دریاچه ها و تالابها را فراموش نمی كنم و در برخی مواقع دیدیم كه در گذشته دقت لازم صورت نگرفته است به این ترتیب كه سدی را ساختیم و كار خوبی شد اما در برنامه ریزی از آن سد ، حق دریاچه ، تالاب و هور زیردست را مدنظر قرار ندادیم.
آقای روحانی گفت: اگر حقآبه اینها مراعات نشود محیط زیست ما دچار معضلات فراوان خواهد شد و اینجا ارتباط میان وزارتخانه های نیرو و جهاد كشاورزی و سازمان محیط زیست كه باید به هم پیوسته باشند مشخص می شود.
رئیس جمهور با اشاره به تخصص و دانش آقای اردكانیان در زمینه مساله آب افزود: این معنایش این نیست كه از مساله انرژی و برق غافلیم و آن هم مهم است اما امروز مشكل اول ما مشكل آب است.
آقای روحانی گفت: ما امروز شرق و غرب را جمع كردیم به این ترتیب كه وزیر پیشنهادی نیرو در غرب یعنی كانادا تحصیل كرده و وزیر پیشنهادی علوم در شرق یعنی استرالیا تحصیل كرده است .
وی افزود: آقای اردكانیان فردی عالم، تحصیل كرده و دانش اموخته در سازمان های بین المللی است و با طرح های منطقه و به خصوص با طرح هایی كه در كشورهای دچار خشكسالی صورت گرفته است آشنایی دارد و در وزارتخانه های مختلف فعالیت داشته و با شهید عباسپور همكاری داشته و در وزارت كشور و وزارت نیرو هم بوده است.
رئیس جمهور گفت: آشنایی من با دكتر اردكانیان در دورانی كه در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بودیم بیشتر است و ما موضوع آب در غرب كشور را بررسی می كردیم كه طرحی در اواخر دوره ریاست جمهوری مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی نهایی شد كه مرحوم هاشمی این طرح را به طور مداوم پیگیری می كرد.
آقای روحانی افزود: دكتر اردكانیان در دوران اصلاحات هم مرتب پیگیر این طرح بود و در دوره بعد كه حتی امیدوار نبود كارها خوب پیش برود باز دنبال می كرد.

ایران می تواند هاب منطقه در صنعت برق باشد
رئیس جمهور در معرفی وزیر پیشنهادی نیرو گفت: من آقای اردكانیان را از دوران آقای هاشمی می شناسم كه همواره در زمینه كشاورزی و صنعت كشور تلاش كرده اند.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مجلس ،​اشاره ای هم به ویژگی های شخصیتی آیت الله هاشمی رفسنجانی كرد و افزود: من كمتر كسی را در تاریخ ایران دیده ام كه برای آبادانی كشور این همه دلسوز باشد، فكر كند، طرح داشته باشد و شب و روز نشناسد.
وی گفت: ما با آقای هاشمی به هر كشوری كه سفر و با هر رئیس جمهوری كه صحبت می كردیم اولین پرسش آقای هاشمی این بود كه چقدر آب دارید؟ چند تا سد دارید؟ چطور از آبتان استفاده می كنید؟ كشاورزی تان مدرن است یا سنتی؟ و از هر جایی برای بدست آوردن تجربه در راستای آبادانی كشور بهره می برد.
آقای روحانی،​ آیت الله هاشمی را شخصیتی معرفی كرد كه فكر، ذكر و همه تلاشش برای ایران آباد بود و افزود: او همه تلاشش را برای آبادانی ایران گذاشت.
وی با اشاره به اینكه آقای اردكانیان را از آن دوران خوب می شناسد و ایشان را به واسطه اخلاق خوب و دانش و تبحر بالا به یاد دارد گفت: ایشان همواره این مسیر را ادامه داده و هم در زمینه مهارت ها و هم در زمینه علمی در عرصه آب به توانمندی های بالایی رسیده است.
رئیس جمهور افزود: از شما نمایندگان مجلس شورای اسلامی می خواهم دست به دست هم دهیم و در بودجه سال آینده یكی از برنامه های اصلی، مسئله مهار تقاضا در بحث آب باشد كه ان شاء الله آب كشور را به سامان برسانیم.
آقای روحانی با بیان اینكه در برق كشور با مشكلات كمتری مواجه هستیم گفت: با این حال در این صنعت نیز نیازمند سرمایه گذاری هستیم.
وی با اشاره به اینكه بخشی از آب و برق كشور در مسیر انتقال هدر می رود افزود: انتقال یكی از مسائل مهم است كه باید در این زمینه سرمایه گذاری های بیشتری انجام شود.
آقای روحانی با بیان اینكه می توان ایران را به هاب برقی منطقه تبدیل كرد گفت: در غرب و شرق كشور ما همسایگانی قرار دارند كه نیازمند برق ما هستند و ما می توانیم برق مورد نیاز را به این كشورها صادر كنیم حتی می توانیم برق مان را به كشورهای ثالث منتقل كنیم.
رئیس جمهور دستاوردها و توانمندی های فنی ـ​ مهندسی ایران در زمینه ساخت نیروگاه را یكی از مزیت های كشور دانست و افزود: ما گاز داریم، انرژی داریم، دارای دانشمندان متخصص هستیم و در زمینه های ساخت نیروگاه و انتقال كارآزموده ایم و یكی از صادركنندگان خدمات فنی ـ​ مهندسی هستیم بنابراین همه چیز برای تبدیل شدن ایران به هاب منطقه مهیاست.
وی با اذعان به اینكه در زمینه آب وضع ما به خوبی برق نیست گفت: در آب نیز باید تلاش كنیم تا بطور صحیح نیازهای خودمان را تأمین كنیم و آب های زیرزمینی را پایدار نگه داریم.

اگر دولتی وفای به عهد نكرد اعتبار خود را حراج كرده است
رئیس جمهور گفت: اگر دولتی وفای به عهد نكرد، اعتبار خود را در افكار عمومی به حراج گذاشته است.
­به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی علوم و نیرو گفت: در اینجا از نمایندگان مجلس به پاس آنكه به 16 وزیر از 17 وزیر پیشنهادی رای دادند تشكر می كنم كه باعث شدند دولت سریعتر كار خودش را آغاز كند.
وی افزود: دو وزیر باقی مانده است ، هرچه سریعتر كار این وزارتخانه ها شروع شود به نفع ملت ، شما و ما است .
رئیس جمهور گفت: در هر دو زمینه ما افراد صاحب صلاحیتی را كه دارای تخصص و تجربه لازم بودند به مجلس معرفی كردیم، امیدوارم با رای مجلس وزرای این دو وزارتخانه مشخص شود ، دولت و كابینه كامل شود و ما بتوانیم راهمان را سریعتر در مسیری كه اسناد بالادستی برای ما مشخص كرده است، طی كنیم.
آقای روحانی افزود: نكته آخر من درباره شرایط پیش آمده در تخلفات پیاپی امریكاست، در طول تاریخ همواره ملت ها و دولتها یكی از راههای تعاملشان با یكدیگر بستن عهدها و پیمانها بوده و این بخشی از تاریخ گذشته كشورما و همه جهان است.
وی گفت: اصل وفای به عهد، فراملی و فرادینی است كه همه انسانهای عاقل با تدبیر كه دارای هر مسلك و دینی بوده اند به عنوان یك اصل مهم به آن احترام می گذاشتند.
آقای روحانی افزود: یك معیار برای تمدن یك ملت و قانونی بودن و حركت صحیح یك دولت ، وفای به عهد است .
وی گفت: اگر دولتی وفای به عهد نكرد، اعتبار خود را در افكار عمومی به حراج گذاشته است.
آقای روحانی افزود: اگر یك تعهد مهم بین المللی را دولتی مثل دولت آمریكا بگوید به آن متعهد نیستم، استدلالش نیز این باشد كه سر دولت قبلی كلاه رفته است ، در هر كشوری هر دولتی كه روی كار بیاید می تواند این ادعا را مطرح كند.
وی گفت: پس موضوع تداوم مسئولیت دولت ها چه می شود؟ تداوم تعهدها چه می شود؟، تعهد كه تعهدی چهارساله و یا دو ساله نیست ، تعهد یك ملت با یك ملت و یك دولت با یك دولت است ، تعهد یك نظام با یك نظام است حال اگر امریكا را بگوییم نظام یا رژیم .
آقای روحانی افزود: اگر رژیم هم هست تعهدی كه رژیم در برابر یك نظام بزرگ به نام جمهوری اسلامی ایران ، نه تنها ایران حتی پنج كشور دیگر داده ، تعهد بین المللی است كه در برابر آن متعهد به اجرای آن بوده است و باید به آن عمل كند .
وی گفت: داستان مضحكی در هفته های اخیر اتفاق افتاده است و بد نیست به آن اشاره كنم ، بعضی ها می گویند تعهدی كه قبلا با هم بستیم این فعلا قرص و محكم نباشد و متزلزل باشد، بیایید درباره موضوع دیگر با هم مذاكره كنیم ، این یكی از حرف های خنده دار تاریخ است .
آقای روحانی افزود: كسی عهد و پیمانی می بندد و می گوید پای پیمان خودم تا آخر ایستاده ام، به دقت عمل و اجرا می كنم ، جایزه من این است كه درباره موضوع دوم با هم صحبت كنیم، این حالا قابل بحث است.
وی گفت: اما كسی كه همان تعهد اول را زیر پا می گذارد و با زبان عملش اعلام می كند كه من اهل مذاكره نیستم ، تكلیف روشن است ؛ امریكایی ها دارند اعلام می كنند ما اهل مذاكره نیستیم، ما اهل تعهد و پیمان نیستیم، ما اصول اخلاقی و اصول بین المللی را نمی شناسیم، معنایش این است اگر كشوری در این مسیر قرار گرفت آیا كشور دیگری می تواند به آن اعتماد كند؟
آقای روحانی افزود: امریكایی ها دارند به برخی از كشورهای شرق آسیا پیغام می دهند كه بیا با ما مذاكره كن ، مگر دیوانه شده اند كه با شما مذاكره كنند ، شما مذاكره دیروز را علنا زیرپا می گذارید ، شما به مذاكره امضا شده ای كه به تایید شورای امنیت سازمان ملل رسیده است بی اعتنا هستید بعد بیاید با شما مذاكره كند .

آمریكا با این شیوه، مذاكره با كشورها را برای همیشه كنار بگذارد
رئیس جمهور گفت: آمریكا با این شیوه ای كه در پیش گرفته است باید آینده مذاكره و تعهدات خود را به كشورهای دیگر برای همیشه كنار بگذارد.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در صحن علنی مجلس با اشاره به اینكه ایران در بحث هسته ای به تعهدات خود عمل كرده است، افزود: می گویند چرا ایران از لحاظ دفاعی و نظامی توانمند و قدرتمند است؟ چرا كشورهای منطقه به ایران احترام می گذارند؟ این مشكل شما آمریكایی هاست، شما آمدید در منطقه و امنیت عراق و ثبات و امنیت افغانستان را به هم ریختید و با آوردن تروریست ها در منطقه امنیت سوریه و لبنان را برهم زدید.
رئیس جمهور گفت: شما كه تروریست ها را پرورش دادید باید جایزه بگیرید؟ كشوری كه به كمك مردم عراق و سوریه رفته است و كشوری را كه یار ملت های دیگر بوده است مداخله گر می دانید؟
آقای روحانی افزود: شما می خواستید عراق را تجزیه كنید و ملت و ارتش عراق و ملت ایران و كشورهای منطقه بودند كه نگذاشتند تمامیت ارضی عراق خدشه دار شود.
رئیس جمهور گفت: اگر بناست شما درباره این مسایل اعتراض كنید از شما می پرسیم كه ملت ایرانی كه حامی كشورهای مظلوم در برابر تروریسم و تجزیه طلبی بوده است از نظر شما رفتار خوبی نداشته است؟ شما كه امنیت را بهم زدید و داعش و طالبان را بوجود آوردید، شما كه گروه های دیگر تروریستی را ساختید و منافقین را پناه دادید، شما كه به ملت ایران در طول تاریخ ظلم كردید و سكوی نفتی ملت ایران را زدید؛ مگر سكوی نفتی، میدان جنگ و یا تانك و یا هواپیما بود كه آن را زدید؟
آقای روحانی افزود: شما در داستان طبس وارد خاك ایران شدید و تجاوز كردید و قبول ندارید كه متجاوز هستید؟ شما هواپیمای مسافربری ما را زدید و قبول ندارید متجاوز هستید؟ شما بارها بی ادبانه ملت ایران را تروریست خواندید درحالیكه ملت ایران در طول تاریخ با تروریسم و تروریست ها مبارزه كرده است و ملت ایران منافقین تروریست و گروهك های دیگر تروریستی را از این كشور بیرون رانده و داعش را در عراق و تروریست ها را در سوریه به زانو درآورده است.
ئیس جمهور گفت: شما به خاطر تلاش های ایران در منطقه از جمهوری اسلامی ایران ایراد می گیرید و از طرف دیگر به سلاح های ما نیز ایراد وارد می كنید درحالیكه ما برای دفاع از خودمان و برای حفظ تمامیت ارضی مان به هر نوع سلاحی كه نیاز داشته باشیم در ساختن، تولید، انباركردن و استفاده از آن در هر زمان برای دفاع از خود تردید نخواهیم كرد.
آقای روحانی افزود: شما بدانید ما موشك را ساختیم، می سازیم و خواهیم ساخت و با هیچ یك از مقررات بین المللی و با قطعنامه 2231 هم در تناقض نیست و ما راه دفاع و راه منافع ملی و امنیت ملی مان را با همه قدرت ادامه خواهیم داد.
رئیس جمهور گفت: بدانید هر نقض عهدی كنید به ضرر شما خواهد بود و جمهوری اسلامی ایران به حول و قوه الهی پاسخ قاطعی به شما خواهد داد.
بررسی برنامه و صلاحیت آقایان رضا اردكانیان و منصور غلامی برای تصدی وزارت خانه های نیرو و علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات و اخذ رای اعتماد در دستور كار مجلس قرار دارد.
بر اساس آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در بررسی برنامه و صلاحیت وزرای پیشنهادی، رییس جمهور، دو ساعت برای دفاع از وزیران پیشنهادی فرصت صحبت دارد و در ادامه برای هر یك از وزیران پیشنهادی دو نماینده موافق و دو نماینده دیدگاه‌های خود را درباره برنامه ها و صلاحیت هر یك از آنها بیان خواهند كرد، سپس هر یك وزیران پیشنهادی به مدت 30 دقیقه فرصت دفاع از خود را خواهد داشت.

دسترسی سریع