مجری طرح برنج وزارت جهاد كشاورزی گفت: استفاده از روشهای نوین كشت، باعث افزایش 10 درصدی میزان تولید برنج در كشور، نسبت به سال گذشته شده است.
سهرابی با بیان اینكه شانزده درصد برنج كشور، به روش رِتون برداشت میشود افزود: استفاده از بذرهای پرمحصول، مسطح كردن زمین ها، و استفاده از روشهای نوینِ كشت، میزان تولیدِ برنج را در كشور افزایش داده است.
مجری طرح برنج وزارت جهاد كشاورزی در ادامه تصریح كرد: امسال با اجرای مجموعه اقدامات فنی ، روشهای نوین كشت برنج در استانهای مازندران، گیلان و خوزستان فرهنگ سازی و عملی شده است.
سهرابی با اشاره به اینكه، میزان تولید برنج در سال جاری به 2 میلیون 700 هزار تن رسید افزود: بكارگیری روشهای نوین كشت در سال جاری باعث ركورد این میزان تولید شد.
تسهیل تولید و توسعه كشت دوم یا رتون از سیاستهای وزارت جهاد كشاورزی برای افزایش بهره وری تولید برنج در كشور است.
علیپور كارشناس زراعت وزارت جهاد كشاورزی گفت: زمانیكه برنج كشت اول برداشت میشود، شالی باقی مانده و ساقه برنج كه در خاك هستند را كشاورزان میخوابانند و مجدد برای زمین آبیاری و كود دهی انجام میشود و از شالی باقی مانده در زمین، دوباره خوشه دهی انجام میشود و از این پرورش رتون تقریبا میتوان بین یك و نیم تا 3 تن در هكتار مجدد برنج برداشت كرد.
كیانی عضو موسسه تحقیقات كشاورزی نیز، كشت رتون را در صرفه جویی مصرف آب موثر خواند.
بنابر اعلام وزارت جهادكشاورزی در نتیجه بكارگیری روشهای نوین كشت، میزان تولید برنج در مقایسه با سال قبل 10 درصد افزایش داشته است.
گفتنی است: راتون روش عملی برای افزایش تولید برنج در واحد سطح است. استفاده از راتون نسبت به سایر ارقام برنج كشت دوم آسـان تـر و كـاربردیتر اسـت. زراعت راتون یكی از راههای افزایش محـصول بـرنج اسـت كـه عـلاوه بـر افـزایش تولید، افزایش درآمد كشاورزان و استفاده بهینه از منابع را نیز در بـر دارد. البته ایـن امر نیازمنـد توجه ویژه به مسایل فنی كاشت، داشت و برداشت محصول اصلی است. به عبارت دیگر بـا مدیریت صحیح محصول اصلی موجبات دسـت یابی بـه محـصول راتـون فـراهم میشود و هزینه نهایی كاهش مییابد.