آیت الله جوادی آملی در پیام ویدیویی به كنگره مسلمانان آمریكا گفت: مسئله حجاب، زینت و جمال و جلال زن است كه همه باید این اصل را رعایت كنند.
آیتالله جوادی آملی به بیستمین كنفرانس سالانه كنگره مسلمانان آمریكا پیامی بارسال كرد و گفت: ذات اقدس إله مسئله حجاب را برای حفظ حرمت و جلال و شكوه زن مقرر كرده است.
وی در این پیام تأكید كرده است: حضرت زینب كبری سلام الله علیها، نمونه و نموداری از انسانیت است. نكته اول آن است كه حقیقت زن و مرد تقریباً مساوی هم است، زیرا روح نه مذكر است و نه مؤنث. معارف اصلی، اعتقادات اصلی و احكام و حكَم اصلی، مشترك بین زن و مرد است و در بعضی از مسائلی كه مربوط به بدن است از هم جدایند. بنابراین حقیقت زن و حقیقت مرد كه روح مجرد است فرق نمی كند.
این مرجع تقلید افزود: بر اساس حكمت متعالیه كه روح، جسمانیه الحدوث و روحانیه البقاء است، معنایش این نیست كه همین جسم با خصوصیتهای جسمی، روح میشود، بلكه انسان، مركّب از ماده و صورت است اولاً و ماده، ماده است و صورت، قابل پرواز است ثانیاً. صورتی كه روی ماده است، از ماده میجهد خروج دارد عروج دارد پرواز دارد با حركت جوهری، میشود مجرد. صورت، سكوی پرواز آن ماده است نه اینكه ماده، مجرد بشود با سیر؛ ماده همچنان ماده است و این كه سكوی پروازش ماده است، از ماده رها میشود، بنابراین وقتی به تجرد روحی رسید، دیگر سخن از ذكورت و انوثت نیست.
آیت الله جوادی آملی در بخش دیگری از این پیام تصویری گفت: قرآن كریم زن و مرد را از نظر انسانی، نمونه یكدیگر میداند و به یكدیگر ارجاع میدهد. وقتی میخواهد نمونه مردم خوب را، نه نمونه مردان خوب، ذكر بكند، حضرت مریم را نام میبرد یا همسر فرعون را نام میبرد؛ مراد از مردم، جامعه انسانی است یعنی اعم از زن و مرد است. تعبیر قرآن در اینجا مردان نیست، مردم است. قرآن كریم هم مرد را نمونه مرد و زن خوب میداند و هم زن را. بنابراین حقیقت زن با حقیقت مرد در بسیاری از امور یكسان هستند.
وی اضافه كرد: اگر عقلیه بنی هاشم زینب كبری (سلام الله علیها) مورد تكریم ویژه امام زمانش وجود مبارك سجاد (سلام الله علیه) است، برای آن است كه حضرتش حقیقت انسانیت را خوب یافت و بر اساس آن حقیقت انسانیت عمل كرده است. وقتی زین العابدین به زینب كبری (سلام الله علیهما) فرمود: «أَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَهٌ غَیْرُ مُعَلَّمَهٍ فَهِمَهٌ غَیْرُ مُفَهَّمَه» یعنی تو در مكتب بشری درس نخواندهای و عالم شده به علم اله هستی. چون این چنین است لذا میتواند آن سخن را بگوید كه دیریاب است و كمتر گفته شد و كمتر قابل دسترسی است.
آیت الله جوادی آملی تأكید كرد: اینكه حضرت زینب سلام الله علیها پس از واقعه عاشورا و در مجلس ابن زیاد به او میفرماید «مَا رَأَیْتُ إِلَّا جَمِیلا»؛ من جز زیبایی نمیبینم، سرّش آن است كه او ملكوت شهادت را میبیند كه شهادت، آب زندگانی است و هرگز انسانی كه شهید شد نمیمیرد و برای همیشه زنده است. زینب كبری آن مسئله شهادت را و مسئله باطن انسان را كه در هنگام مرگ ظهور میكند، می بیند كه فرشتگان می آیند سلام عرض می كنند. آن حضرت در همه حال، جلال و شكوه ذات اقدس اله را یاد آور می شود كه ما خواستیم به لقاء الهی بار یابیم و موفق شدیم. این كار، جهان را بیدار می كند.
وی مسئله حجاب را برای حفظ حرمت و عظمت و جلال زن دانست و افزود: مسئله حجاب، زینت و جمال و جلال زن است كه همه باید این اصل را رعایت كنند. برای اینكه حرمت زن محفوظ باشد و عظمت و جلال و شكوه زن محفوظ باشد، ذات اقدس اله مسئله حجاب را مقرر كرده است.
بیستمین كنفرانس سالانه كنگره مسلمانان آمریكا با عنوان «زینب كبری میراث شجاعت، شفقت و مقاومت» در شهر هیوستن ایالت تگزاس آمریكا برگزار شد.