معاون وزیر صمت: معادن وارد حوزه گردشگری می‌شوند

معاون معدنی وزیر صمت گفت: توجه به حوزه گردشگری در معادن، از جمله طرح‌هایی است كه براساس آن، بهره‌برداران در كنار تولید و فعالیت اقتصادی، به توریسم هم توجه كنند.

1403/08/26
|
12:02
|

جعفری گفت: معادن می‌توانند یكی از بهترین جاذبه‌های گردشگری در هر كشوری باشند. قطعا كاركرد اصلی معدن، استخراج سنگ و كانی از آن است؛ اما در صورتی كه معدنی دیگر چنین قابلیتی نداشته باشد، با یك برنامه‌ریزی هدفمند می‌تواند به منبع مهم درآمدزایی و ایجاد اشتغال تبدیل شود.
وی با بیان اینكه فرهنگ سازی در بخش معدن جزو راهبردهاست، اظهار كرد: در بحث گردشگری طرح‌هایی را دنبال می‌كنیم كه بهره‌برداران، به آینده بخش معدن توجه داشته باشند و از ابتدا وزارت صمت یا محیط زیست، باید اجرای طرح گردشگری را از بهره‌بردار بخواهد كه بتواند آن را انجام دهد.
جعفری افزود: خیلی از مجموعه‌ها می‌توانند هم به بحث اقتصادی تولید و هم گردشگری توجه كنند و این كار می‌تواند در معادن نمك زیرزمینی اتفاق بیفتد، همچنانكه در معدن سرب و روی نخلك اصفهان، دنبال این هستیم بخش قدیمی را گردشگری و آموزشی كنیم.
معاون معدنی وزیر صمت اضافه كرد: معدن پتاس خور و بیابانك هم كه منطقه‌ای نمكی است، از لحاظ سلامت می‌تواند به محیطی گردشگری تبدیل شود.
جعفری گفت: طرح اكتشاف ذخایر معدنی جدید، در هفت استان كشور اجرا می‌شود و تاكنون در 2 استان خراسان جنوبی و كردستان آغاز شده است.
وی یادآور شد: طرح تحول زمین شناسی و اكتشاف ذخایر معدنی با همكاری ایمیدرو و سازمان زمین شناسی در حال اجرا است، این طرح در استان‌های یزد، كردستان، سیستان و بلوچستان، كرمان، فارس، خراسان جنوبی و خراسان شمالی انجام خواهد شد.
معاون معدنی وزیر صمت افزود: عملیات ژئوفیزیك در پهنه‌های خراسان جنوبی انجام شده و در كردستان هم در حال انجام است و شاهد آثار خوبی از اكتشاف برای این استان هستیم.
جعفری ادامه داد: در بحث توسعه بخش معدن و صنایع معدنی كشور، 17 راهبرد، 70 كلان پروژه و بیش از 2 هزار و 300 برنامه عملیاتی تدوین شده است.
وی تاكید كرد: توسعه بخش اكتشاف نیازمند اقداماتی مثل تجمیع داده ها، اطلاعات و مشاركت بخش خصوصی است و توسعه فعالیت‌ها توسط بخش خصوصی در اكتشاف و بهره برداری، نوعی كلان پروژه است.
جعفری اضافه كرد:، همچنین با یك برنامه‌ریزی صحیح می‌توان معادن متروك را هم به یك جاذبه گردشگری كه تبعات مثبت اجتماعی و اقتصادی زیادی به همراه خواهد داشت، تبدیل كرد، فعالیت معادن در چهار مرحله اكتشاف، استخراج، فرآوری و مرمت و ساخت برای اهداف گردشگری صورت می‌گیرد و اینگونه به‌جای تبدیل شدن معادن متروك به معضلی زیست‌محیطی و بی‌كاری كارگران معادن بعد از اتمام ذخایر معدنی، می‌تواند به ایجاد درآمد پایدار و توسعه مناطق روستایی منجر شود.

دسترسی سریع