مدیرعامل راهآهن در دیدار با رئیس اداره خط آهن افغانستان، گفت: تكمیل محور ریلی هرات بر اساس زمانبندی مشخص، مهم است، چون با توجه به مجاورت ایران، افغانستان و چین، این مسیر میتواند با كوتاه كردن مسیر ترانزیت، هزینه آن را كاهش دهد.
جبار علی ذاكری، در دیدار با محمد اسحاق صاحب زاده، با اشاره به عزم راهآهن برای كمك به راهآهن افغانستان، اظهار كرد: وجود خط آهن در شمال غربی افغانستان و نزدیكی به مرز مشترك با ایران، فرصت بسیار خوبی برای ترانزیت بین دو كشور است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دورههای آموزشی برگزار شده برای كاركنان راهآهن افغانستان در سالهای گذشته تاكید كرد: با توجه به درخواست افغانستان، به زودی دوره سوم آموزش برای كاركنان راهآهن برگزار خواهد شد.
ذاكری افزود: هماكنون بسیاری از مشكلاتی كه كنسرسیوم (انجمن) ریلی ایران و افغانستان با آن مواجه بود، برطرف شده و در حال حاضر هفتهای 3 قطار در مسیر تعیین شده سیر میكند.
رئیس اداره خط آهن افغانستان نیز در این نشست، با اشاره به همكاریهای رو به رشد راهآهنهای دو كشور ایران و افغانستان، ضمن تقدیر از برنامههای آموزشی راه آهن ایران برای 96 تن از كاركنان راهآهن افغانستان گفت: خروجی پروژه خواف– هرات نماد دوستی دو كشور را به تصویر میكشد، و امیدواریم با همكاریهای مشترك، رشد و ارتقای تجارت بین دو كشور را شاهدباشیم.
معاون وزارت فوائد عامه افغانستان همچنین، از انجام مطالعات مهندسی برای احداث مسیر ریلی زرنج – قندهار خبر داد كه با اتصال این خط ریلی به زابل، فصل جدیدی از همكاری و مبادلات تجاری بین دو كشور گشوده خواهد شد.