معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو از برنامهریزیهای دقیق برای رفع مشكلات موجود در تأمین داروهای اساسی خبر داد و گفت: طی هفتههای آینده این كمبودها به حداقل می رسد.
آقای مهدی پیرصالحی، با اشاره به كمبود مقطعی برخی داروها، از جمله لاموتریژین برای بیماران مبتلا به صرع، گفت: مشكل اصلی در تأمین این داروها، كمبود نقدینگی در صنایع دارویی كشور است كه مانع تهیه بهموقع مواد اولیه شده است. با این حال، این دارو كمبود مطلق ندارد و بیماران میتوانند با مراجعه به سامانه تیتك یا معاونتهای غذا و دارو نسبت به تهیه آن اقدام كنند.
وی افزود: با تلاشهای مضاعف، بهزودی این كمبودها مدیریت و به حداقل خواهد رسید. پیرصالحی با اشاره به پراكندگی كمبودها در مناطق مختلف كشور، ابراز امیدواری كرد كه طی دو تا سه هفته آینده با مدیریت تولید و توزیع، این مشكلات كاهش یابد.
پیرصالحی درباره كمبود انسولینهای برند خارجی گفت: «این كمبود ناشی از كاهش تولید و واردات است. البته این انسولینها در داروخانههای مرجع موجود هستند و سطح عرضه آنها نیز به زودی گسترش خواهد یافت.»
وی همچنین با اشاره به تأثیر تحریمها و مشكلات ارزی افزود: «تحریمها و تأخیر در انتقال ارز به اروپا، همراه با اختلاف قیمت ارز كه از سال 1401 در حوزه دارو ایجاد شد، منجر به عدم تأمین نقدینگی مناسب برای شركتهای دارویی شده است. این مسئله موجب تأخیر در تهیه مواد اولیه و در نتیجه بروز كمبودها شده است.»
معاون وزیر بهداشت درباره كمبود وارفارین بیماران قلبی نیز تصریح كرد: «علیرغم تأمین بیش از نیاز این دارو طی ماههای اخیر، به دلیل كمبودهای گذشته هنوز عطش بازار رفع نشده است. با این حال، وارفارین در داروخانههای اصلی تمامی شهرها موجود است و شرایط به زودی به حالت عادی بازخواهد گشت.»
وی ضمن ابراز امیدواری درباره همكاری برنامه و بودجه و بانك مركزی در تأمین منابع مالی، تأكید كرد: در صورت استمرار این حمایتها، كمبودهای دارویی در ماههای آینده به حداقل خواهد رسید.