موافقت با معافیت یكی از فرزندان قهرمانان ورزشی از خدمت سربازی

سخنگوی كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از موافقت اعضای این كمیسیون با لایحه اصلاح تبصره الحاقی به قانون سرباز قهرمان مبنی بر معافیت یكی از فرزندان یا همسر قهرمانان ورزشی از خدمت سربازی خبر داد.

1403/10/03
|
10:06
|

ولی داداشی در تشریح جزئیات نشست این كمیسیون گفت: در جلسه كمیسیون دو موضوع در دستوركار قرار گرفت؛ در بخش اول كه با حضور معاون پارلمانی وزیر ورزش و جوانان و مدیران ستادی وزارت ورزش و كارشناسان مركز پژوهش‌های مجلس برگزار شد، لایحه اصلاح تبصره (5) الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان بحث و بررسی شد.

وی افزود: طبق تبصره (5) الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان، تمامی دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات كشوری می‌توانند علاوه بر قهرمانان بازی‌های المپیك - شامل نفرات اول تا سوم و قهرمانان اول و دوم مسابقات قهرمانی جهان و نفرات اول بازی‌های آسیایی در رشته‌های ورزشی تحت پوشش كمیته بین المللی المپیك (Ioc) و مقام اول تا سوم مسابقات جام جهانی فوتبال، بسكتبال و والیبال و همچنین یكی از فرزندان قهرمانان پارالمپیك جهانی، مقام‌های دوم و سوم بازی‌های آسیایی و مسابقات جهانی را با معرفی وزارت ورزش و جوانان و با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوطه به صورت پیمانی جذب و استخدام كنند.

داداشی گفت: براساس ماده واحده قانون سرباز قهرمان، قهرمانان ورزشی ما در بازی‌های المپیك، جهانی و آسیای از خدمت سربازی معاف هستند و در این لایحه اصلاحی كه امروز در كمیسیون اجتماعی بررسی شد، تلاش شده در راستای حمایت از ورزشكاران ملی و بین‌المللی، علاوه بر خودشان یا یكی از فرزندانشان یا همسرشان (برای ورزشكاران زن) از خدمت سربازی معاف شوند. در بحث جذب و استخدام هم كه در تبصره (5) الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان طرح شده، طبق مصوبه امروز كمیسیون اجتماعی به همین ترتیب امتیاز استخدام علاوه بر خود فرد قهرمان، برای یكی از فرزندان یا همسر او برقرار خواهد بود و درصورت تصویب در صحن علنی مجلس این اقدام حمایتی از ورزشكاران قهرمان و ورزش ملی برقرار خواهد شد.

وی افزود: باید توجه داشت كه در اعطای این امتیازات بین یكی از فرزندان یا همسر فرد قهرمان قید «یا» وجود دارد و این‌طور نیست كه هم یكی از فرزندان و هم همسر فرد از خدمت معاف شوند. بررسی «لایحه اصلاح اساسنامه سازمان بین‌المللی كار» با حضور نمایندگانی از وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی، وزارت امور خارجه و كارشناس مركز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دومین موضوعی بود كه در دستور كار جلسه امروز كمیسیون اجتماعی مجلس قرار گرفت. از آنجا كه طبق قانون اساسی هر مقاوله‌نامه بین‌المللی كه دولت تأیید و تصویب می‌كند یا قرارداد آن را امضا می‌كند باید با اطلاع و تصویب مجلس باشد، لایحه اصلاح اساسنامه سازمان بین‌المللی كار در كمیسیون اجتماعی بررسی و تصویب شد تا پس از تصویب در صحن علنی مجلس، دولت بتواند در مجمع جهانی كار حضور موثر داشته باشد.

دسترسی سریع