وزیر دادگستری با اشاره به اینكه هم اكنون اتكاء بودجه عمومی به مالیات 45 درصد است، گفت: در خیلی از كشورها این رقم به بیش از 80 درصد رسیده است و ما همچنان 13 تا 30 هزار میلیارد تومان در سال فرار مالیاتی داریم.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: فرار مالیاتی ما در چند سال گذشته 50 تا 60 هزار میلیارد تومان در سال بود و در این سال ها آن را به میزان 13 تا 30 هزار میلیارد تومان كاهش داده ایم.
وی گفت: در سال 91 حدود 36 هزار میلیارد تومان، در سال 94 بیش از 70 هزار میلیارد تومان و امسال حدود 80 هزار میلیارد تومان مالیات دریافت كرده ایم و این نشان می دهد كه فرار مالیاتی به میزان قابل توجهی كنترل شده است.
پورمحمدی افزود: برای كنترل فرار مالیاتی نیازمند سیستم سازی و اصلاح قوانین و رویه ها و جذب میزان جدید هستیم و در این بخش اگر از روش های الكترونیكی استفاده شود دخل و تصرف ها، قضاوت ها و كم و زیاد كردن ارقام رخ نخواهد داد.
وی با اشاره به اینكه سیستم سازی ما را به دریافت مالیات، موفق كرده است گفت: از حدود 4 سال پیش كه اتكاء بودجه عمومی به مالیات 30 درصد بود اكنون به 45 درصد رسیده ایم به این ترتیب كه 45 درصد منابع و مخارج كشور به اتكاء مالیات است اما این رقم در بسیاری از كشورهای پیشرفته بیش از 80 درصد است.
وزیر دادگستری درباره فرار گمركی هم افزود: سالانه ده ها میلیون تن كالا وارد و صادر می شود و اگر مراقبت و نظارت ها مطلوب نباشد مجرای فساد و سوءاستفاده خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه داشتن شبكه گمركی پیشرفته از الزامات مهم هر كشوری است، گفت: ما از دو سال پیش تاكنون به كمك دانشمندان و دانشگاهیان خود سیستم پیشرفته قوی طراحی كردیم و عملاًٌ امروز گمركات ما برای كنترل فعالیت های گمركی در صادرات و واردات صاحب نرم افزار بسیار قوی هستند كه این گامی بلند است.
پورمحمدی افزود: البته باید مجاری دیگر به این سامانه وصل شود كه در حال اقدام است و علاوه بر این همه گمركات زمینی، هوایی و دریایی كشور نیز باید به این سامانه متصل شوند كه بخش بزرگی انجام شده است.
وی با اشاره به اینكه روزانه 4 هزار كانتینر و كامیون وارد كشور می شود ، گفت: بدون داشتن ایكس ری های پیشرفته نمی توان همه كالاها را كنترل و نظارت كرد و امسال تلاش می شود تا 10 ایكس ری پیشرفته اضافه شود.
وزیر دادگستری افزود: ما در سال 91 حدود 7 هزار میلیارد تومان درآمد گمركی داشتیم كه اكنون دو برابر شده است و اگر برنامه های ارتقاء گمرك همین طور پیش رود به ثبات در حوزه واردات و صادرات كالا و مبارزه با قاچاق خواهیم رسید.
پورمحمدی گفت: تا پایان امسال قرار است قاچاق وارداتی و صادراتی كمتر از 10 میلیارد تومان برسد كه تا سه سال پیش این رقم 25 میلیارد تومان بود.
وزیر دادگستری: 50 میلیون حساب بانكی مخدوش در كشور داریم
وزیر دادگستری با اشاره به اینكه چند دهه شاهد افتتاح حساب های بانكی با مشخصات ناقص بوده ایم، گفت: هم اكنون حدود 50 میلیون حساب بانكی مخدوش داریم.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی صداوسیما افزود: البته تعداد این حساب های بانكی مخدوش آن زمان كه رئیس سازمان بازرسی كل كشور بودم بسیار بیشتر بود كه نمی خواهم فضای افكار عمومی مخدوش شود.
وی گفت: هویت دارندگان حساب های بانكی در گذشته بسیار مخدوش بود مثلاً فردی برای پدرش حسابی باز می كرد و شماره شناسنامه و یا كدملی او را نمی داد و یا حتی اسم پدرش را جابجا می داد و یا كدملی اشتباه ثبت می شد و كسی هم از سازمان ثبت احوال استعلام نمی كرد.
وزیر دادگستری افزود: ما چندین دهه با این افتتاح حساب ها روبرو بودیم كه اكنون مصیبت شده است و از چند سال پیش كه سازمان بازرسی بودم آن را تعقیب كردم و اكنون در دولت پیگیریم اما با وجود همه پیگیری ها هم اكنون 50 میلیون حساب با نقص اطلاعات داریم.
وی با اشاره به اینكه بخش بزرگی از گردش مالی فساد و پولشویی از طریق همین حساب های مخدوش و ناشناخته صورت گرفته است ، گفت: فردی مُرده اما برایش حساب باز شده است؛ برای اتباع خارجی حساب باز شده است ؛ برای روستایی بی سواد و یا بچه و یا پیرمردی حساب باز شده كه گردش مالی هزار میلیاردی در حساب او رخ داده است.
پورمحمدی افزود: ما هم اكنون پرونده های جدیدی بدست آورده ایم كه فسادهای بزرگی از این نمونه ها در آن به چشم می خورد.
وی بر ساماندهی هر چه سریعتر این حساب ها تاكید كرد و تحقق آن را مایه بسترسازی برای سلامت اقتصادی خواند و گفت: خوشبختانه بانك مركزی و بانك های عامل در این خصوص تلاش جدی دارند و ما هم در دبیرخانه شورای عالی پولشویی به جد پیگیر هستیم.