عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: در روزهای آلوده، حداقل هشت لیوان آب در روز نوشیده و میوهها و سبزیجات را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
دكتر غزاله اسلامیان افزود:از آبمیوههای طبیعی بجای آبمیوه صنعتی استفاده كنید.
دكتر اسلامیان تاكید كرد: استفاده از نوشیدنیها و غذاهای حاوی كافئین را به حداقل برسانید، تاجاییكه ممكن است از قهوه، نسكافه، چای پررنگ، نوشابههای گازدار و شكلات تلخ استفاده نكنید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تصریح كرد: كدو حلوایی، هویج، فلفل دلمههای رنگی، خرمالو و نارنگی اثرات مخرب آلودگی هوا را به میزان قابل توجهی كاهش میدهد و درمقابل از دریافت مواد غذایی شیرین صنعتی مثل انواع كیك، شیرینی، كلوچه، شكلات، آبنبات و دسرهای حاوی قند و شكر پرهیز كنید.
دكتر اسلامیان با بیان اینكه میوهها و سبزیهای قرمز رنگ سرشار از آنتی اكسیداناند، اضافه كرد: انار قرمز تازه دون شده، چغندر (لبو) و كلم قرمز از این دستهاند.
وی اظهار كرد: مصرف شیر و لبنیات را بیش از نیاز روزانه، دو واحد در روز مصرف نكنید.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: استفاده از لیموترش تازه، مركبات (لیمو شیرین، پرتغال و نارنگی) و كیوی، مخصوصا در افرادی كه در محیطهای باز كار میكنند، روزانه یك عدد توصیه میشود. میتوان مكمل یا قرص جوشان ویتامین C را نیز مصرف كرد.
دكتر اسلامیان با تاكید بر پرهیز از غذاهای چرب مانند انواع فستفودها، كره، خامه و سرشیر و روغنهای جامد، گفت: دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین E در روزهایی كه هوا آلوده است كمك قابل توجهی به بازسازی بدن میكند، غذاهای كنسروی و حاوی نگهدارنده را در روزهایی كه هوا آلوده است، مصرف نكنید.
وی اضافه كرد: منابع غذایی حاوی امگا 3 را افزایش دهید، انواع ماهیها، گردو، روغن كانولا (كلزا)، سبزیهای برگ سبز تیره مانند اسفناج و سبزی خوردن را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
دكتر اسلامیان با بیان اینكه باید مصرف گوشت قرمز را حداكثر به یك تا دوبار در هفته محدود كرد، ادامه داد: اگر به كم خونی مبتلا هستید و پزشك برایتان داروهایی مكمل تجویز كرده، داروهای خود را به موقع مصرف كنید.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاكید كرد: در روزهایی كه هوا آلوده است، در فضای باز به هیچ عنوان ورزش و پیاده روی نكنید.