مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: 13 سرطان با چاقی و عوامل تغذیهای مرتبط هستند، میزان غذای مصرفی كه از عوامل تغذیهای به حساب میآید و پدیده چاقی از عوامل بروز سرطانها هستند.
اسماعیلزاده افزود: مطالعات نشان داده كه تغذیه نقش 10 تا 70 درصدی در بروز سرطانها دارد.
وی درباره نقش تغذیه در بروز سرطانهای گوارشی توضیح داد: در بروز سرطانهای روده بزرگ و معده كه جزو سرطانهای دستگاه گوارش محسوب میشوند، تغذیه نقش بسیار موثری دارد. به طور قطع، تغذیه در بروز سرطانهای دیگر نیز كموبیش نقش دارد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینكه سرطان پستان از سرطانهای شایع كشور است، اظهار كرد: نقش تغذیه در بروز سرطان پستان اثبات شده و ارتباط تنگاتنگی با عوامل تغذیهای دارد.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت، اصلاح عادات غذایی از طریق فرهنگسازی غذا و تغذیه را در دستور كار قرار داده است.
وی گفت: سیاستهایی در راستای كاهش مصرف نمك در صنایع غذایی و مصرف خانگی در دستور كار قرار دادهایم. برنامههای كاهش مصرف نمك در مراكز جامع بهداشتی در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
اسماعیلزاده اظهار كرد: افزایش مصرف فیبر در جامعه از اهداف برنامه نان كامل است. افزایش مصرف فیبر میتواند به كاهش بروز بسیاری از سرطانهای مانند سرطان روده بزرگ كمك كند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینكه برنامه «تدوین رهنمودهای غذایی در كودكان و بزرگسالان» را در دستور كار قرار دادهایم، گفت: این برنامه میتواند مبنا و ابزاری برای آموزشهای تغذیهای باشد. همچنین دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در نظر دارد كه در زمینه كاهش مصرف قند، چربی و نمك موجود در غذاهای صنعتی به سازمان غذا و دارو كمك كند. كاهش مصرف قند، چربی و نمك موجود در غذاهای صنعتی میتواند نقش موثری در كاهش بروز سرطانها داشته باشد.