ساخت دستگاهی برای بیماران تنفسی در خمینی شهر

دانش آموخته دانشگاه آزاد خمینی‌شهر دستگاه كمك‌سرفه برای بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی را طراحی و تولید كرد.

1403/12/21
|
08:42
|

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر، این دستگاه را از قابلیت نابودی ترشحات سینه و ریه‌ برخوردار دانست و گفت: این دستگاه كه ساخته مهسا گوهرآرا دانش‌آموخته كارشناسی ارشد رشته مهندسی پزشكی واحد خمینی‌شهر و كارشناس تجهیزات پزشكی بیمارستان طراحی و تولید شده، قادر است به‌ویژه برای بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن ریوی و آتو‌فی عضلانی نخاعی (SMA)، نقشی مؤثر در بهبود شرایط تنفسی ایفا كند.

مهدی نصری افزود: دستگاه كمك سرفه برای بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی علاوه بر استفاده در بیمارستان‌ها، قابل استفاده در خانه نیز هست كه به بیماران این امكان را‌ می‌دهد كه حتی در منزل خود، تحت درمان قرار گیرند.

وی گفت: دستگاه كمك سرفه به‌طور خاص برای بیمارانی طراحی شده كه نیاز به تخلیه ترشحات ریه دارند و با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، این دستگاه قادر است با ایجاد فشار مثبت و منفی در ریه‌ها به بیماران كمك كند تا ترشحات سینه و ریه‌ها را به‌راحتی از بین ببرند و تنفس راحت‌تری داشته باشند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر بیان كرد: كاهش زمان بستری در بیمارستان و كاهش هزینه‌های درمانی از دیگر مزیت‌های دستگاه كمك سرفه برای بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی است. مهدی نصری ادامه داد: دستگاه كمك سرفه برای بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه كه به ونتیلاتور وصل هستند هم بسیار مفید است، به‌‌خصوص در بیمارانی كه به‌دلیل شدت بیماری قادر به سرفه مؤثر نیستند.

وی یادآور شد: دستگاه كمك سرفه برای بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی می‌تواند تأثیر بسزایی در بهبود وضعیت تنفسی و جلوگیری از عوارض بیشتر داشته باشد، علاوه بر این، استفاده از دستگاه كمك سرفه‌ می‌تواند به كاهش زمان بستری در بیمارستان و كاهش هزینه‌های درمانی كمك كند، چرا كه بیماران‌ می‌توانند سریع‌تر به شرایط پایدار برسند و نیاز به بستری طولانی‌مدت كاهش یابد.

مهسا گوهرآرا طراح دستگاه كمك سرفه برای بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی هم گفت: این طرح در راستای ارتقای تجهیزات پزشكی بومی و كاهش وابستگی به واردات اجرا شده است. با وجود پیشرفت‌های حاصل شده، برای گسترش استفاده از این دستگاه در سطح كشور و تولید انبوه آن نیازمند حمایت‌های مالی و تخصصی بیشتر هستیم.

در طراحی و ساخت دستگاه كمك سرفه برای بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی، سیدایمان موسویان عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد خمینی‌شهر به عنوان استاد راهنما همكاری داشته‌ است.

دسترسی سریع