وزیر نیرو با بیان اینكه در 7 ماهه گذشته ماهانه به طور میانگین 57 مگاوات به ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر كشور افزوده شده است، بیان كرد: در 7 ماهه گذشته با ایجاد 400 مگاوات ظرفیت جدید معادل یك سوم تمامی سالهای گذشته انرژیهای تجدیدپذیر تولید شده است.
عباس علی آبادی درباره برنامههای وزارت نیرو برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در كشور گفت: ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر كشور در زمان شروع به كار دولت چهاردهم 1200 مگاوات بود و در 7 ماهه گذشته با ایجاد 400 مگاوات ظرفیت جدید به اندازه معادل یك سوم تمامی سالهای گذشته انرژیهای تجدیدپذیر توسعه یافته است.
وی با بیان اینكه در 7 ماهه گذشته به طور میانگین 57 مگاوات به ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر كشور افزوده شده است، ادامه داد: اگر در 20 سال گذشته با 50 درصد سرعت 7 ماه گذشته نسبت به توسعه تجدیدپذیرها اقدام شده بود، اكنون باید ظرفیت تولید برق از 6 هزار مگاوات فراتر میرفت.
علی آبادی با اشاره به اینكه دلیل اصلی عدم توجه به تجدیدپذیرها در دهههای گذشته عدم جذابیت صنعت برق برای توسعه انرژیهای پاك بوده است، ادامه داد: وزارت نیرو مصمم است تا از طریق آزادسازی نرخ برق تجدیدپذیر و تسهیل فرایند معامله آن در تابلوی سبز بورس، فضای كسب و كار این حوزه را برای بخش خصوصی جذاب كند.
وزیر نیرو در ادامه به برنامهریزی وزارت نیرو برای افزایش ظرفیت تجدیدپذیرها به بیش از 3500 مگاوات تا اوج بار سال جدید اشاره كرد و اظهار داشت: مطابق با پیش بینی و برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان شهریور ماه سال آینده ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر كشور به 5 هزار مگاوات خواهد رسید.
وی در خصوص مدلهای قراردادی و جزئیات برنامههای در دستور كار توضیح داد: توسعه تجدیدپذیرها از طریق مشاركت صنایع انرژی بر، نصب پنل خورشیدی برای اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی، ماده 12 قانون رفع موانع تولید و ماده 61 اصلاح الگوی مصرف دنبال خواهد شد.
علی آبادی از تخصیص زمین، تأمین مالی از سوی نهادهای مالی، تسهیل فرایند پذیرش تضامین شركت ها، تسریع در فرایند واردات كالا و اخد مجوز واردات تجهیزات نیروگاهی به عنوان مهمترین نیازمندیهای فرایند توسعه تجدیدپذیرها در ماههای آینده یاد و تصریح كرد: انتظار میرود در سایه حمایت ویژه دولت و تقویت توان تسهیلات دهی بانكها و موسسات مالی روند توسعه تجدیدپذیرها در آینده مطابق برنامه ریزیهای صورت گرفته پیش برود.