سخنگوی دولت با دعوت از مردم برای حضور پرشور در راهپیمایی روز جهانی قدس، گفت: امیدواریم حضور و مشاركت پرشور مردم در راهپیمایی روز جمعه به تقویت فلسطین كمك كند.
فاطمه مهاجرانی درباره تاثیر حضور مردم در راهپیمایی روز قدس در كمك به حل مسئله فلسطین، گفت: هر چقدر مردم ما به دلیل پیوستگیهای تاریخی، فرهنگی و دینی با مردم فلسطین و همچنین مشتركات انقلاب اسلامی و روز قدس، مشاركت پررنگتری داشته باشند، این حضور در روز قدس نمود بیشتری پیدا میكند. همانطور كه امام راحل (ره) فرمودند، امیدواریم با مشاركت همگان، شاهد تقویت هرچه بیشتر مردم فلسطین باشیم.
ضرورت نگاه آسیب شناسانه درمورد تحقق شعارهای سال
وی درباره آسیبشناسی از عدم تحقق شعار سالهای گذشته عنوان كرد: هم در درون دولت و هم خارج از آن، دستگاههای زیادی روی این موضوع كار كردهاند؛ از اندیشكدهها و دانشكدهها گرفته تا مراكز پژوهشی، حتی مراكز پژوهشیِ داخل دولت. واقعیت این است كه اگر سالهای گذشته را بررسی كنیم، مشخص میشود كه چندین سال است شعار سال به اقتصاد و تولید گره خورده است، اما دستاوردی كه منتظرش بودیم، محقق نشده است. به همین دلیل است كه میگویم باید با نگاه آسیبشناسانه، كارهایی را كه نباید انجام دهیم، شناسایی كنیم و در مقابل، كارهایی را كه حتماً باید انجام دهیم، مشخص نماییم.
سخنگوی دولت در ادامه تصریح كرد: بهطور مثال، بخشی از مقرراتگذاری حتماً باید در حوزه دولت محفوظ بماند، اما بخش خصوصی كه میخواهد سرمایهگذاری كند، باید بداند كه سهم و نقش او چگونه است و چگونه از برندِ (ویژند) خود محافظت كند.
خانم مهاجرانی ادامه داد: ما خیلی از اوقات، به جهت اینكه برند را به رسمیت نمیشناسیم واژه را به زبان میآوریم، اما فاصله بین زبان و عمل ما بسیار زیاد است و همین موضوع باعث میشود كه بخش خصوصی اعتماد نكند و احساس كند كه حرفها فقط برای ارائه گزارش به مقام معظم رهبری است؛ در گذشته، مسئولین برای تحقق شعار سال برنامههایی ارائه میكردند، اما در عمل نتیجهای حاصل نمیشد.
باید از گذشته درس بگیریم
وی افزود: به همین دلیل، ما دو دسته سیاستِ سلبی و ایجابی را دنبال میكنیم و تلاش میكنیم تا از گذشته بیاموزیم، زیرا گذشته چراغ راه آینده است و باید از آن درس بگیریم كه چه كارهایی را نباید انجام دهیم و كجاها خطا كردهایم. دولتها ممكن است تفاوتهایی با یكدیگر داشته باشند، اما در مجموع، برخاسته از رأی و دلِ ملت هستند لذا باید اعتماد كنیم كه همه دولتها تلاش خود را كردهاند پس چرا نتیجه مطلوب محقق نشده است؟
سخنگوی دولت با بیان اینكه متاسفانه در بسیاری از موارد، ما بیشتر از واژه «بخش خصوصی» استفاده میكنیم تا اینكه واقعا به آن بها دهیم، اظهار كرد: در سفرهای روسای جمهور سایر كشورها، همواره اتاقهای بازرگانی و تجار بخش خصوصی نیز حضور دارند تا از این فرصتها بهرهمند شوند، اما در كشور ما، بسیاری از دولتیها سعی میكنند بگویند هیچ ارتباطی با بخش خصوصی ندارند و از آن دوری میكنند. در حالی كه باید شفافیت و پاسخگویی وجود داشته باشد، باید مراقبت كنیم كه بخش خصوصی را به رسمیت بشناسیم.
خانم مهاجرانی افزود: متاسفانه به دلیل اینكه شفافیت را آنگونه كه باید رعایت نمیكنیم، برای تطهیر خود از برخی مسائل، فاصله ایجاد میكنیم در حالی كه این موضوع در همه دنیا وجود دارد و قوانین مشخصی برای جلوگیری از آلوده شدن دولت به كار مالی وضع شده است.
سخنگوی دولت تصریح كرد: ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم و باید مشابه قوانین موجود در این زمینه، از «حكمرانی خوب» كه مجموعهای از اصول شفافیت، قوانین مشخص، ثبات رویه، كارایی و بهرهوری است، بهرهمند شویم. ما تلاش میكنیم با یادگیری از گذشته و شناخت آنچه نباید انجام دهیم، به سمت آیندهای ساختارمند گام برداریم و آنچه را كه باید انجام دهیم، به درستی پیادهسازی كنیم.
اقدامات دولت برای دستیابی به رشد 8 درصدی
خانم مهاجرانی درباره اینكه برنامه تامین مالی رشد 8 درصدی اقتصادی در چه مرحلهای قرار دارد و آیا میتوان قولی درمورد زمان نهایی شدن و اجرای آن داد، گفت: بخشی از این موضوع به گسترش حجم تجارت با همسایگان و جذب سرمایههای آنها برمیگردد.
وی ادامه داد: اصولا تامین مالی در كشور از چند طریق امكانپذیر است: نخست، سرمایههای خُرد داخلی و دوم سرمایههای بزرگتری كه در دست صنعتگران است، مانند قرارداد 17 میلیارد دلاری شركت نفت با بخش خصوصی در اسفندماه و سوم جذب سرمایه از ایرانیان خارج از كشور و چهارم جذب سرمایه از شركتهای فعال در كشورهای دیگر است.
سخنگوی دولت خاطرنشان كرد: برای این منظور، به زیرساختهایی نیاز داریم؛ از جمله به رسمیت شناختن حقوق مالكیت. بخش خصوصی باید در ازای سرمایهگذاری خود، سود معناداری كسب كند. یكی از موضوعاتی كه همواره مورد تاكید مقام معظم رهبری بوده، اما در عمل محقق نشده، به رسمیت شناختن و كرسی دادن به بخش خصوصی است.
خانم مهاجرانی افزود: خوشبختانه در كارگروه تشكیل شده برای سرمایه گذاری برای تولید، بخش خصوصی و بخش تعاونی صاحب كرسی هستند و در جلسات حضور دارند. این امر به ما كمك میكند تا به خروجیهای قابل دفاعی برسیم و از شعاری شدن شعار سال جلوگیری كنیم چراكه برغم تلاشهای انجام شده، بسیاری از شعارها در عمل به نتیجه مطلوب نرسیدهاند.
مجوزها از گلوگاههای جدی در حوزه فضای كسب و كار
وی همچنین درباره تسهیل صدور مجوزها به عنوان یكی از شاخصهای مهم بهبود فضای كسب و كار و عدم اتصال برخی از دستگاهها به این درگاه ملی اظهار كرد: موضوع مجوزها یكی از گلوگاههای بسیار جدی در حوزه فضای كسب و كار است. همه ما شنیدهایم كه در برخی كشورها میتوان در عرض چند ساعت یا چند روز مجوز گرفت و شركت تاسیس كرد، اما در ایران این فرآیند ممكن است چند ماه طول بكشد.
سخنگوی دولت بیان كرد: این موضوع حتما غیرقابل انكار است به این دلیل كه وقتی فلسفه ذهنی ما این است كه من اختیار دارم و نمیخواهیم این اختیار را از دست بدهیم حتما در یك جاهایی همكاری نمیكنیم متاسفانه، یكی از مشكلات بخش خصوصی همین است كه برخی احساس میكنند باید اختیار خود را حفظ كنند در حالی كه بسیاری از دولتها معتقدند بخش دولتی باید در خدمت بخش خصوصی باشد، بخش خصوصی در خدمت اقتصاد و اقتصاد در خدمت مردم. این یك چرخه كامل است.
خانم مهاجرانی ادامه داد: البته بخشی از مشكل نیز مربوط به زیرساختها است. ما هنوز در زمینه یكپارچگی و اتصال سیستمهای اطلاعاتی خود با مشكلاتی روبهرو هستیم. نمیتوان انكار كرد كه همه مشكلات به دلیل حفظ قدرت و سلطه نیست، بلكه یك حجم زیادی از مشكلات به عدم یكپارچگی سیستمهای اطلاعاتی و عدم توانایی در فراخوانی اطلاعات مربوط میشود.
وی با بیان اینكه امیدواریم با تلاشهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شاهد بهبود این وضعیت باشیم و پنجره واحد خدمات و مجوزها به زودی به نتیجه برسد، خاطرنشان كرد: این موضوع همچنان به طور جدی در دستور كار دولت قرار دارد.
منابع اجرای مرحله دوم همسان سازی حقوق بازنشستگان در حال تامین است
سخنگوی دولت در ادامه درباره این كه مرحله دوم همسانسازی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اجرا میشود و آیا معوقات متناسبسازی سال قبل به همه بازنشستگان پرداخت خواهد شد یا خیر گفت: براساس قانون، بخشی از متناسبسازی یا همان همسانسازی كه در نظر گرفته شده بود، پرداخت شده و بخش دیگر آن انشاالله پرداخت خواهد شد. منابع آن هم از طرف قانونگذار و هم سازمان برنامه در حال تامین است و انشاالله در دستور كار قرار دارد.
وزیر اقتصاد با حوصله و بدون شتابزدگی معرفی میشود
خانم مهاجرانی همچنین درباره زمان معرفی وزیر اقتصاد و اینكه آیا گزینههایی كه در فضای مجازی مطرح میشود را تایید میكنید یا خیر عنوان كرد: دولت در وقت خودش اعلام میكند. فضای مجازی كارش گمانهزنی است و انتظاری جز این هم نداریم.
سخنگوی دولت با بیان اینكه البته در این زمینه گزینههایی مطرح هستند، اظهار كرد: آقای دكتر اكرمی به عنوان سرپرست، كار خود را به خوبی انجام میدهند و دولت ترجیح میدهد بدون شتابزدگی و با حوصله، این كار را در مدت قانونی خود انجام دهد.