معاونان وزرای ارتباطات ایران و ژاپن در دیداری راهبردی در توكیو، بر گسترش همكاریهای فناورانه در حوزههای كلیدی هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال و توسعه زیرساختهای پایدار ارتباطی تأكید كردند.
احسان چیتساز، معاون سیاستگذاری، برنامهریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات كشورمان، در تداوم پیگیری برنامه راهبردی «دیپلماسی فناوری» سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات در دولت چهاردهم و در راستای توسعه روابط و همكاریها، در سفر به توكیو با تاكو ایماگاوا، معاون بینالملل وزارت امور داخلی و ارتباطات ژاپن (MIC) دیدار و گفتوگو كرد.
در این نشست، چیت ساز و ایماگاوا بر لزوم گسترش و ارتقای همكاریهای راهبردی در حوزههای هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال، حكمرانی فناوری و توسعه پایدار زیرساختهای ارتباطی تأكید كردند.
چیتساز در این نشست با ارائهای جامع از برنامه اقدام وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم، به تشریح چشمانداز تحول دیجیتال و اقتصاد هوشمند ایران پرداخت.
وی ضمن معرفی برنامههای راهبردی ایران در زمینه هوش مصنوعی، تقویت زیرساختهای ارتباطی، حمایت از اكوسیستم استارتاپی و حكمرانی دادهها، همكاری با ژاپن را فرصتی مغتنم برای گسترش این برنامهها برشمرد.
ایجاد «مركز نوآوری دیجیتال ایران-ژاپن» برای همكاری فناورانه، تحقیقاتی و استارتاپی، همكاری دوجانبه در حوزه سیاستگذاری فناوریهای نوظهور همچون هوش مصنوعی، كلان داده و تنظیمگری سكوها و تربیت نیروی انسانی متخصص در اقتصاد دیجیتال از طریق برنامههای مشترك دانشگاهی از جمله محورهایی بود كه معاون وزیر ارتباطات در این نشست مطرح كرد.
چیت ساز همچنین بر ضرورت حمایت ژاپن از مشاركت فعال ایران در مجامع بینالمللی فناوری و ارتباطات تاكید كرد.
تاكو ایماگاوا، معاون بینالملل وزارت ارتباطات ژاپن نیز كه پیشینهای برجسته در سیاستگذاری ارتباطات بینالملل و تدریس در دانشگاههایی همچون توكیو، واسدا و استنفورد دارد، ضمن استقبال از پیشنهادات معاون وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی، آمادگی كامل كشورش را برای آغاز فصل نوینی از همكاریهای دیجیتال میان ژاپن و ایران ابراز كرد.
وی در این دیدار اظهار داشت: «ایران با نگاهی بومی و بلندمدت، مسیر تحول دیجیتال را دنبال میكند و ژاپن از این رویكرد حمایت كرده و آمادگی كامل دارد تا با بررسی پیشنهادهای سازنده ایران، به این همكاریها جامه عمل بپوشاند.»
در پایان، دو طرف برای تشكیل یك كارگروه مشترك اجرایی به منظور پیگیری و تحقق اهداف مطرحشده به توافق رسیدند.
این نشست نقطه عطفی برای آغاز روابطی عمیق و بلندمدت در عصر نوین همكاریهای فناورانه میان دو كشور محسوب میشود؛ نقشه راهی تازه كه نویدبخش همكاری گستردهتر و پویاتر تهران و توكیو در عرصههای جهانی ارتباطات و فناوری خواهد بود.