بانك مركزی «دستورالعمل نحوه صدور كارت ریالی برای گردشگران و سایر اشخاص حقیقی خارجی غیرمقیم» به شبكه بانكی ابلاغ كرد.
این بانك «دستورالعمل نحوه صدور كارت ریالی برای گردشگران و سایر اشخاص حقیقی خارجی غیرمقیم» را پس از طرح و تصویب در كمیسیون مقررات و نظارت موسسات اعتباری این بانك، به شبكه بانكی ابلاغ كرد.
بنا به این گزارش، بانك مركزی مكلف است از طریق بانكها یا صرافی مجاز ترتیبی اتخاذ نماید تا گردشگران، سرمایه گذاران، بازرگانان و اشخاص خارجی كه به كشور وارد میشوند، بتوانند متناسب با ارز تحویلی به شعب بانكی یا صرافیهای بانكی داخل و یا خارج از كشور، نرخ روز توافقی، كارت بانكی ریالی مدت دار و قابل تمدید دریافت نمایند و ارز مصرف نشده در پایان مدت كارت به آنها با نرخ روز توافقی مسترد میشود.
بانك مركزی همچنین مقرراتی را با عنوان «دستورالعمل نحوه صدور كارت ریالی برای گردشگران و سایر اشخاص حقیقی خارجی غیرمقیم» تدوین نمود كه پس از طرح و تصویب كمیسیون مقررات و نظارت موسسات اعتباری بانك مركزی، به شبكه بانكی ابلاغ شد.
طبق مقررات بانك مركزی، بانكهای حائز شرایط میتوانند بنا به درخواست شخص حقیقی خارجی غیرمقیم بالاتر از 18 سال تمام، از طریق درگاههای حضوری و غیرحضوری متعلق به خود از جمله شعبه، باجه فرودگاهی و غیر آن، دستگاه خودپرداز/خوددریافت یا كیوسك، به صدور كارت ریالی و اعطای آن به متقاضی اقدام نمایند. به هر شخص حقیقی خارجی غیرمقیم فقط یك كارت ریالی تعلق مییابد.
شارژ اولیه و مجدد كارت ریالی صرفاً از محل خرید اسكناس یا حواله وارده ارزی از شخص حقیقی خارجی غیرمقیم، از طریق درگاههای حضوری یا غیرحضوری متعلق به بانك صادركننده كارت ریالی یا صرافی بانكی وابسته به آن مجاز است.
آستانه همه تراكنشهای كارت ریالی اعم از خرید، كارت به كارت، دریافت وجه نقد و پرداخت قبض مشابه با آستانه تراكنشی تعیین شده برای كارتهای برداشت اشخاص حقیقی ایرانی است.
تسویه موجودی ریالی استفاده نشده كارت ریالی باید از طریق فروش ارز از محل منابع ارزی بانك باشد. همچنین نوع ارز و نحوه پرداخت آن باید براساس توافق بین بانك و شخص حقیقی خارجی غیرمقیم و در چارچوب قوانین در دستورالعمل پیوست معین شود.
طبق اعلام بانك مركزی، بانكها موظفند مراتب را به قید تسریع به تمامی واحدهای ذیربط ابلاغ كنند و بر حسن اجرای آن نظارت دقیق به عمل آورند.