مسئول اداره فرش صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: سال گذشته 10 میلیارد تومان تسهیلات از محل مشاغل خانگی به بافندگان فرش دستباف استان پرداخت شد.
ولی الله تازیكی با بیان اینكه تسهیلات مشاغل خانگی با سود چهار درصد در اختیار متقاضیان قرار میگیرد گفت: امید میرود این منابع، گامی برای توسعه صنعت فرش در استان و كمك به مجریان طرحهای تولید فرش باشد.
وی نقدینگی را از مشكلات فرشبافان استان برشمرد و افزود: بافندگان فرش استان از قشر ضعیف جامعه هستند كه برای ادامه فعالیت نیاز به حمایت مالی دارند.
فعالیت50 هزار نفر درصنعت فرش استان
مسئول اداره فرش صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: حدود 50 هزار نفر در استان به نوعی در صنعت فرش اشتغال دارند كه از این تعداد 60 درصد در روستاها و 40 درصد در شهرها سكونت دارند.
تازكی با تاكید بر لزوم حمایت از بافندگان فرش افزود: تنها 2 هزار نفر از بافندگان فرش استان زیر پوشش بیمه قرار دارند.
به گفته وی بیشترین بیمه شدگان این صنعت مربوط به شهرستان بجنورد و راز و جرگلان با 900 نفر و كمترین آن مربوط به مانه و سملقان با 30 نفر است.
كمتر از 20 درصد از قالیبافان استان زیر پوشش بیمه
تازكی اضافه كرد: اكنون 24 هزار و 260 نفر از فرشبافان خراسان شمالی معادل 87 درصد از این افراد زیر پوشش بیمه نیستند.
مسئول اداره فرش صنعت، معدن و تجارت استان گفت: برقراری بیمه، درخواست مهم بافندگان استان است و تامین اجتماعی سهم جدیدی برای پذیرش قالیبافان ندارد و تنها راه ورود افراد جدید به لیست بیمه شدگان، حذف افرادی است كه در پالایش شناسایی شدهاند.
تازیكی اصافه كرد: بیمه فرشبافان تنها در ازای حذف یك بیمه شده، بیمه برای فرد جدید اعمال میشود.
وی افزود: اكنون 2 هزار و 50 مجوز مشاغل خانگی در حوزه بافت فرش صادر شده و 18 هزار و 500 نفر دارای مجوز مشاغل خانگی هستند.
صدور شناسنامه فرش دستباف استان
مسئول اداره فرش صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی درباره اقدامات انجام شده برای حمایت از بافندگان فرش در استان گفت: پارسال سه تن از تولید كنندگان فرش دستباف استان بعنوان نام آور فرش دستباف كشور معرفی شدند.
وی بیان كرد: راه اندازی اولین كارگزاری صدور شناسنامه فرش دستباف استان در محل اتاق بازرگانی استان در آذرماه، كسب رتبه سومی كشوری فرش دو روی ابریشم خراسان شمالی در جشنواره قالی فاخر اصفهان در بهمن ماه از جمله دستاوردهای حوزه فرش استان در سال گذشته است.
مسئول اداره فرش صنعت، معدن و تجارت استان گفت: پارسال 180 مجوز مشاغل خانگی مستقل و پشتیبان با اشتغال حدود 310 نفر در سامانه رصد اشتغال كشور ثبت شد.
جذب 130 میلیون تومان اعتبار تخصیصی فرش
تازكی با بیان اینكه برای آموزش بافندگان فرش، 130 میلیون تومان از محل اعتبارات تخصیصی فرش دستباف جذب شد افزود: برگزاری دوره آموزشی فروشندگی فرش دستباف با همكاری سه جانبه اتاق بازرگانی، شركت شهركهای صنعتی و اداره كل صمت با استعداد حدود 37 نفر هنرجو در محل اتاق بازرگانی از دیگر اقدامات برای حمایت از صنعت فرش در استان است.
سالانه 100 هزار متر مربع فرش در استان تولیدی میشود كه 40 درصد از آن در داخل كشور و مابقی در خارج كشور فروش میرود.
ماهانه در استان فرش تمام ابریشم 200 متر مربع، ظریف كرك و ابریشم 300 متر مربع، فرش تجاری یكهزار و 500 متر مربع، درشت بافت 2 هزار متر مربع، گبه 300 متر مربع و تابلو فرش 100 متر مربع بافته میشود.
85 واحد تولیدی استان در هنر صنعت فرش دستباف فعال است.