رئیس بنیاد علوم و فنون غلات نامگذاری روز گندم و نان را یادگار شهید رئیسی و اقدامی به منظور قدردانی از زحمات تامین كنندگان نان مردم توصیف كرد.
جمشیدی، رئیس بنیاد علوم و فنون غلات ایران در باره نامگذاری 31 فروردین به عنوان روز گندم و نان اظهار داشت: این نامگذاری به دستور رئیس جمهور شهید جناب آقای رئیسی و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شد تا ضمن جلب توجه بیشتر عموم به این موضوع، از زحمات كسانی كه طی دهههای اخیر با تامین گندم مورد نیاز كشور، اجازه ندادهاند بحرانی در این زمینه ایجاد شود، قدردانی گردد.
وی با اشاره به مشكلات مقطعی و تكراری كه گاهی در تامین و عرضه محصولات كشاورزی و غذایی رخ میدهد، تصریح كرد: ما میبینیم كه حتی در تامین سیب زمینی یا پیاز نیز مشكلاتی ایجاد میشود، اما درباره گندم و نان مشكل جدی و بحرانی رخ نداده، كه دلیل آن تلاش و پیگیری مستر دست اندركاران این امر است.
جمشیدی با اشاره به پیش بینی وزارت جهاد كشاورزی درباره میزان تولید امسال اظهار داشت: برآورد جهاد كشاورزی و شركت بازرگانی دولتی این است كه حدود 11 میلیون تن تولید داخلی خواهیم داشت و ممكن است 2 تا 4 میلیون تن نیز وارد كنیم.
وی افزود: البته اگر مواردی مانند بارندگی مناسب و كشت به موقع باشد، به رقم 13 میلیون تن خواهیم رسید و نیازی به واردات نخواهد بود.
رئیس بنیاد علوم و فنون غلات با بیان اینكه به دلیل كمبود آب ممكن است رویكرد خودكفایی صد در صد منطقی به نظر نرسد، تصریح كرد: باوجود كم آبی، میتوانیم با افزایش عملكرد و بالا بردن بهره وری و تولید بیشتر در سطح مشكل كم آبی را جبران كنیم؛ بنابراین باید سیاستهای دولت به گونهای باشد كه عمده نیاز كشور به گندم از طریق تولید داخل تامین گردد.
جمشیدی یكی از ماموریتهای بنیاد علوم و فنون غلات را بررسی و ارائه راهكارهای مناسب برای بهبود تولید غلات به ویژه گندم خواند و افزود: با توجه به اینكه نان ماده غذایی اصلی مردم ماست و با توجه به وضعیت آب و خاك ایران ما باید به دنبال راهكاری برای ارتقاء تولید باشیم كه سازگار با شرایط باشد و نمیتوانیم روشهای كشورهای دیگر با شرایط جغرافیایی متفاوت را بكار گیریم. از این رو با همكاری مراكز پژوهشی و دانشگاهها تلاش میكنیم بهترین راه را برای بهبود تولید این محصول مقدس ارائه دهیم.