خلیج‌فارس؛ كانون ژئوتمدنی صلح و توسعه پایدار ایران زمین

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به مناسبت روز ملی خلیج‌فارس در یادداشتی نوشت: خلیج‌فارس، نه صرفاً پهنه‌ای جغرافیایی، بلكه مفهومی ژئوتمدنی است كه در تار و پود تاریخ، هویت و شكوفاییِ ایران‌زمین تنیده است.

1404/02/10
|
11:16
|

سیدرضا صالحی‌امیری در این یادداشت آورده است: جایگاه این پهنه آبی، فراتر از معادلات اقتصادی و امنیتی، ریشه در اسناد كهن، میراث ملموس و ناملموس و روایت‌های معتبر جهانی دارد.

در منظومه راهبردی جمهوری اسلامی ایران، خلیج‌فارس به‌مثابه محور اقتصاد دریامحور و مؤلفه‌ای از قدرت نرم فرهنگی دیده می‌شود. این نگاه، برخاسته از فرمایشات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی، خلیج‌فارس را بستری برای هم‌گرایی منطقه‌ای، دیپلماسی فرهنگی و رونق گردشگری معرفی می‌كند.

گردشگری، به‌ویژه با كشور‌های هم‌جوار خلیج‌فارس، ظرفیتی بزرگ برای بازتولید قدرت ملی، تقویت دیالوگ فرهنگی و توسعه جنوب كشور دارد. اشتراكات فرهنگی، مذهبی و تاریخی، زمینه‌ساز رشد ورود گردشگران منطقه‌ای به ایران است و باید مبنای اولویت‌گذاری در دیپلماسی گردشگری قرار گیرد.

وزارت میراث‌فرهنگی و دولت، با تقویت زیرساخت‌ها، تسهیل روادید(ویزا) ، توسعه پرواز‌ها و تعامل با بخش خصوصی و جوامع محلی، بستر ورود گردشگران حوزه خلیج‌فارس را فراهم می‌كند. جزایر ایرانی، چون كیش، قشم، هرمز، هنگام، بوموسی و هندورابی می‌توانند مشروط به تدوین و اجرای برنامه‌ای جامع برای مدیریت یكپارچه زیست‌بوم‌های جنوب كشور، به قطب‌های نوظهور گردشگری بدل شوند.

روز ملی خلیج‌فارس، نماد مقاومت، اصالت و حقانیت ملت ایران است. هر گام برای حفاظت، تبیین و اعتلای جایگاه خلیج‌فارس، حركتی استراتژیك در مسیر توسعه پایدار و منافع ملی خواهد بود.

خلیج‌فارس همچنان خواهد درخشید؛ نماد صلح، منزلت و میراث دیرپای ایرانی.

روز ملی خلیج‌فارس گرامی باد.

دسترسی سریع