رئیس كل سازمان خصوصی سازی: سود سهام عدالت برای همه 47 میلیون نفر مشمول به صورت یكجا امكان واریز ندارد و به مرور به حساب مشمولان انتقال خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی اشرف عبداله پوری حسینی درباره نحوه واریز سود سهام عدالت كه قرار بود تا انتهای شهریور واریز شود، گفت: بعد از یازده سال كه از آغاز طرح واگذاری سهام عدالت می گذرد امسال قرار شد برای نخستین بار سود سهام عدالت به صورت قانونی در اختیار مشمولان قرار بگیرد.
وی افزود: شركت های سرمایه پذیر از سال 95 باید سود خود را از طریق واگذاری به سازمان خصوصی سازی در اختیار مشمولان قرار دهند. البته پایان تیر زمان صدور مصوبات شركت های سرمایه پذیر بود و طبق قانون بعد از آن 8 ماه فرصت دارند تا این سود را به حساب سازمان خصوصی سازی واریز كنند.
پوری حسینی گفت: چند شركت هم وجود دارند كه سال های مالی آنها 31 خرداد و 31 شهریور است كه آنها در سال 97 پایان 8 ماه قانونی شان فرا خواهد رسید.
رئیس كل سازمان خصوصی سازی افزود : این سازمان به موجب مصوبه شورای عالی اجرای سیاست های كلی اصل 44 موظف است
این سود را از شركت های سرمایه پذیر مطالبه و به حساب مشمولان واریز كند اما تا زمانی كه این سودهای دریافتی به حد نصابی نرسیده باشد امكان این كار وجود ندارد.
وی گفت: تا امروز حدود 20 درصد یعنی حدود 650 میلیارد تومان از 3400 میلیارد تومان سود مصوب به حساب سازمان خصوصی سازی واریز شده است و ما اعلام كردیم كه تا پایان شهریور واریز سود سهام عدالت دریك مرحله آغاز خواهد شد. البته در یك ماه گذشته به دلیل بعضی مشكلات فنی امكان واریز سود در مرحله اول كمی به تاخیر افتاده است. اما می توان این قول را به مردم داد كه در چند روز آینده واریز مرحله اول سود آغاز خواهد شد.
معاون وزیر اقتصاد افزود: ضمنا این نباید تلقی شود كه قرار بود تا پایان شهریور سود به صورت كامل واریز شود چرا كه شركت های سرمایه پذیر تا انتهای اسفند برای واریز سود مصوب خود فرصت دارند. البته این فرصت تا پایان شهریور، در شورای عالی سیاستهای اجرایی اصل 44، یك ماه تمدید شد و تا پایان مهر مشمولان فرصت داشتند در صورت تمایل ارزش سهام خود را تا سقف یك میلیون تومان افزایش دهند كه این فرصت نیز به اتمام رسیده است.
رئیس كل سازمان خصوصی سازی درباره بازگشت سهام مشمولانی كه ما به التفاوت سهام عدالت خود را پرداخت نكرده اند هم گفت: در سال 85 تعدادی از شركت ها به عنوان شركت های سرمایه پذیر انتخاب شدند و بخشی از سهام هر كدام از این شركت ها از یك تا نود درصد به سهام عدالت اختصاص پیدا كرد.
وی گفت: دولت هم برای هر مشمول در آن زمان یك میلیون تومان سهم در نظر گرفت و قرار بر این شد كه از محل سود همین سهام قیمت یك میلیون تومانی آن به دولت پرداخت شود.
پوری حسینی اضافه كرد: هیچ وقت سهام عدالت رایگان در اختیار مردم قرار نگرفت بلكه قرار بر این شد كه هر مقدار از یك میلیون تومان قیمت سهام از محل سودش وصول شد و بقیه الباقی قیمت سهم از مشمول دریافت شود تا مشمول به صورت كامل صاحب سهام عدالت خود گردد. اما در صورت نپرداختن بقیه قیمت سهم از طرف مشمول تنها بخشی از سهم كه از طریق سود سهام قیمتش به دولت پرداخت شده سهم مشمول می شود و باقی سهم به دولت بازگردانده می شود.
پوری حسینی در مورد بازگرداندن باقی سهامی كه از جانب مشمولان ما به التفاوت ان پرداخت نشده است ، تاكید كرد: سهام عدالت به هیچ وجه به كسی واگذار نشده بود كه ازجانب دولت پس گرفته شود، بلكه بخشی از سهام كه هزینه اش پرداخت شده به مشمول تعلق دارد و بخشی كه پرداخت نشده هنوز در اختیار دولت است.
رئیس كل سازمان خصوصی سازی درباره قیمت فعلی هر سهم در بازار هم گفت: یك میلیون تومان سهامی كه در سال 85 به هر مشمول اختصاص داده شده در حال حاضر حدود دو میلیون تومان ارزش دارد، اما ما هنوز تفاوت آن را با همان قیمت یك میلیون تومان سال 85 برای مشمولان محاسبه می كنیم.
پوری حسینی گفت: مشمولان سهام عدالت تا زمانی كه سهام عدالت آزاد و قابل خرید و فروش شود هم سالانه سود آن را دریافت می كنند و هم در زمان آزادسازی به قیمتی كه قطعا بالاتر از 2 میلیون تومان امروز است امكان فروش آن را دارند.