بازسازی منازل زلزله زده به زودی آغاز می شود

معاون سازمان مدیریت بحران: ساخت و ساز منازل آسیب دیده از زلزله، با توجه به اینكه جستجو و امداد و نجات تقریبا پایان یافته است، به زودی آغاز می شود.

1396/08/24
|
09:35
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، براساس آخرین آمار اعلام شده؛ آمار جان باختگان زمین لرزه 7،3 ریشتری غرب كشور 432 تن و تعداد زخمی ها 7817 نفر اعلام شد.



بازسازی منازل زلزله زده به زودی آغاز می شود
سعیدی معاون سازمان مدیریت بحران كشور در برنامه تیتر امشب شبكه خبر سیما­درباره آمار جانباختگان و مصدومان گفت: آخرین آمار این است كه تعداد 432 نفر جان خود را از دست داده اند و 7817 هزار نفر مصدوم هستند كه از این تعداد 1000 نفر بستری شده اند و 5500 نفر سرپایی درمان شده اند و افرادی كه حالشان وخیم تر است با سه فروند هواپیما به تهران اعزام شدند و موضوع درمان آنها در حال پیگیری است.
او افزود: تیم های امداد و نجات مجددا مناطق را بررسی می كنند اما بعید می دانیم تعداد مجروحین اضافه شود اما درباره آمار فوتی ها با اطمینان نمی توان گفت آمار قطعی باشد و احتمال تغییر دارد. پزشكی قانونی در منطقه مستقر است تا آمار فوتی هایی كه جواز دفن صادر نشده است نیز بدست آورند بنابراین احتمال اینكه افرادی بدون جواز دفن شده باشند وجود دارد.
او افزود: آواربرداری از لحظات اولیه آغاز شده است و آوارها برداشته می شود تا راهها بازگشایی شود، مرحله بعدی آواربرداری سبك است كه برای اینكه مردم آسیب دیده از زلزله را بیرون بیاورند در مرحله بعد آواربرداری نهایی برای اینكه كار ساخت و ساز آغاز شود انجام می شود. هنوز عملیات جستجو و لكه گیری انجام می شود تا اگر فردی زیر آوارها مانده باشد بیرون آورده شود.­

سخنگوی وزارت بهداشت: بیماری های واگیردار نگران كننده نداریم
حریرچی گفت: همانطور كه در جلسه امروز و دیروز اعلام شد از لحاظ رسیدگی به مجروحین كاملا به وضعیت پایدار رسیده ایم. امشب نیز دو هواپیما بیمار به تهران اعزام می شوند ولی بهداشت با توجه به اینكه هنوز در مناطقی مشكل آب و اسكان وجود دارد نیاز به اقدامات زمینه ای بیشتر دارد.
حریرچی گفت: از لحاظ درمانی كارها انجام شده است واكسن كزاز برای افراد در نظر گرفته شده است درباره هاری نیز اقدامات انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه گفت: در مورد دارو درخواستی از مردم نداریم چون داروهایی كه مردم می آورند را نمی توانیم وارد چرخه دارویی كنیم و هیچ درخواستی درباره دارو از مردم و جای دیگر نداشته ایم. دارو به اندازه مورد نیاز در بیمارستان ها توزیع شده است . او افزود: مردم به شایعات رسانه ها درباره اینكه گفته می شود دارو كم است توجه نكنند.
حریرچی در ادامه آمار كلی داد: 9345 مجروح به بیمارستان ها مراجعه كردند كه 5546 مرخص كردیم و1359 بعد از مداوای چندین ساعته و بستری مرخص شده اند. 1243 جراحی تا امروز ساعت هشت در استان انجام داده ایم كه آمار خیره كننده ای است و این موفقیت را به پزشكان و پیراپزشكان تبریك می گوییم. امروز 100 بیمار دیگر به تهران منتقل كرده ایم.­
سه بیمارستان با ظرفیت 30 تخت و سه بیمارستان با ظرفیت 50 تخت برپا كرده ایم و فردا نیز بیمارستان صحرایی سپاه مستقر خواهد شد. 6500 ویزیت سرپایی در منطقه انجام شده است.
او افزود: بیماری های واگیردار نگران كننده نداریم اما سرماخوردگی­ به دلیل سرما شاید بین مردم باشد.­

جانشین فرمانده ناجا: امنیت در مناطق زلزله زده به خوبی تامین و برقرار شده است
سردار مومنی درباره اقدامات نیروی انتظامی در منطقه گفت: قرارگاه عملیاتی مقدم نیروی انتظامی در سرپل ذهاب راه اندازی شد. در این قرار گاه پلیس راهنمایی و رانندگی، یگان ویژه، پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، پلیس امنیت و پلیس مرزبانی حضور دارند. نیروهای كمكی از استان های اطراف و همچنین از مركز به اندازه كافی در منطقه مستقر شده اند.­
سردار مومنی گفت: ما دو برنامه را در دستور كار قرار داده ایم: مهمترین آن تامین امنیت مناطق مسكونی، پارك ها و جاهایی كه مردم استراحت می كنند، است.در حال حاضر هم نیروی انتظامی حضور گسترده ای دارد و خوشبختانه امنیت به خوبی تامین و برقرار شده است.
سردار افزود: تامین امنیت محموله ها و كمك هایی كه قرار است به دست مردم برسد كه به خوبی سازماندهی شده است و از لحاظ نیرو كمبودی نداشته ایم و به محض اعلام مكان های توزیع اقلام مورد نیاز مردم نیروی انتظامی به موقع در محل حاضر شده و در برقراری نظم و امنینت تلاش های لازم را انجام داده است. او افزود: نظام توزیع كمی اشكال داشته است چون باید سازماندهی ها از قبل انجام می شد و اماكن مشخص شود و اطلاع رسانی شود و اینكه در خیابان ها توزیع كمك ها صورت گیرد مشكلاتی را بوجود آورده است اما خوشبختانه با تمهیداتی كه اتخاذ شد مشكلات برطرف می شود. در جاده ها نیز مورد ترافیكی خاصی نداریم و از نظر امنیت نیز به طور كلی امنیت برقرار شده است.­

معاون سازمان مدیریت بحران كشور: وجود 43 هزار و 355 دستگاه چادر در منطقه
سعیدی در ادامه گفت: از نظر امكانات مشكلی نداریم به طوری كه­ 43 هزار و 355 دستگاه چادر در منطقه دایم. حدود 15 هزار واحد تخریبی و 15 هزار هم واحد تعمیری داریم كه در مجموع 30 هزار واحد تخریب شده است. همه تمركز برای نجات مجروحین بوده است و لازم شد كه سپاه و ارتش و بسیج با همكاری هم چادرها به كسانی كه هنوز چادری برای اسكان ندارند توزیع شود و تا آخرین خانوار چادرها توزیع خواهد شد. تاكید بر این است كه همه افراد آسیب دیده اسكان داشته باشند اما احتمال اینكه هنوز افرادی باشند كه اسكان نیافته باشند وجود دارد و از آنها درخواست می شود به مراكز مراجعه كنند تا چادر توزیع شود.­

معاون بازسازی و مسكن روستایی بنیاد مسكن: حدود 15500 واحد مسكونی صد دردصد تخریب شده اند
مهدیان در ارتباط تصویری با برنامه گفت: در این زلزله حدود 15500 واحد مسكونی صد دردصد تخریب شده اند كه 11 هزار واحد روستایی و 4500 واحد در شهرها صد درصد تخریب شده اند تعدادی هم نیاز به تعمیر دارند كه در مجموع 30 هزار و 500واحد خسارت دیده داریم و در جلسه ای كه با رئیس جمهور داشتیم برآورد اعتبار شده است و تسهیلات شامل وام قرض الحسنه با كارمزد 5 درصد برای شهرها و 4 درصد برای روستاییان در نظر گرفته شده است. تسهیلات بلاعوض هم برای مناطق شهری و روستایی در نظر گرفته شده است. در كنار این تسهیلات برای تامین معیشت و تامین لوازم خانه كه 2 میلیون كمك بلاعوض و 3 میلیون به صورت وام­ برای تامین لوازم منزل در نظر گرفته شده است.
او افزود: كار بازسازی شروع شده است. صد نفر از استان و سراسر كشور وارد كار شده اند و كار كارشناسی ظرف یك هفته انجام خواهد شد. از همین امروز ماشین آلات وارد منطقه شده اند و كار آواربرداری آغاز شده است. آواربرداری واحدهایی با حضور مالك انجام خواهد شد حتی قبل از اینكه اعتبارات تامین شود از منابع خودمان كار را شروع خواهیم كرد. با توجه به شروع فصل سرما با كمك مردم و مسئولین و در برنامه ای منسجم كار ساخت و ساز را آغاز خواهیم كرد.

رئیس امداد و نجات هلال احمر:از فردا اقلام مورد نیاز با ده فروند هلی كوپتر های هلال احمر توزیع می شود
سلیمی در ارتباط تلفنی گفت: از لحاظ اقلام امدادی بیش از حد نیاز منطقه بارگیری شده و در مناطق موجود داریم . امشب جلسه ای در استانداری تشكیل شد و راهكاری برای امنیت خودروهای اعزامی به منطقه اندیشیده شد تا اقلام مورد نظر به موقع به دست مردم برسد. امروز بالغ بر 22 هزار تخته چادر علاوه بر 7500 تخته چادر كه روز اول توزیع شده بود توزیع شد. بالغ بر 380 هزار قوطی كنسرو و 50 هزار واحد غذایی آماده شده كه از فردا توزیع خواهد شد و ست لوزام بهداشتی نیز از فردا توزیع خواهد شد.­ روستاهایی كه اقلام كمتر توزیع شده است از فردا از طریق 4 مرحله پرواز ده فروند هلی كوپتر های هلال احمر اقلام توزیع خواهد شد. امیدواریم با نظم و انضباط اقلام مورد نیاز مردم سریعتر توزیع شود.
او در ادامه گفت: هلی كوپترهای ما امكان سیستم دید در شب و پرواز در شب ندارند كه امیدواریم با این حادثه ای كه پیش آمد سیستم های هلی كوپترها را تقویت كنیم اما از ساعت اولیه روز توزیع كمك ها انجام می شود.­

دسترسی سریع