هشدار ولایتی به مكرون درخصوص دخالت در امور داخلی ایران

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، دخالت رئیس جمهور فرانسه در موضوع موشكی ایران را به نفع مكرون و این كشور ندانست و با هشدار درخصوص مداخله در امور داخلی كشورمان به او توصیه كرد سعی كند مانند مارشال دوگل، حداقل نیمه مستقل باشد.

1396/08/27
|
09:22
|

علی اكبر ولایتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با رد و تقبیح مواضع ضد ایرانی اخیر رئیس جمهور فرانسه افزود: به نفع آقای مكرون و فرانسه نیست كه در موضوع موشكی و امور راهبردی جمهوری اسلامی ایران كه در آن حساسیت بسیار داریم، دخالت كند؛ این دخالت‌ها جز كاستن از اعتبار دولت فرانسه نزد جمهوری اسلامی ایران خاصیت دیگری ندارد.
وی گفت: به عنوان فردی ایرانی كه با مسائل سیاست خارجی و تاریخ فرانسه آشنایی دارم به رئیس جمهور این كشور توصیه می‌كنم سعی كند مسیر ژنرال دوگل در دوران ریاستش در سیاست خارجی را طی كند یعنی حالت نیمه استقلال داشته باشد.



ولایتی افزود: ما كه برای مسائل و برنامه دفاعی كشورمان از دیگران اجازه نمی‌گیریم كه موشك داشته باشیم یا نداشته باشیم یا بگویند برد موشك هایمان چند كیلومتر باشد.
وی تصریح كرد: این موضوع به آقای مكرون چه ربطی دارد؟ وی اصلا چه كاره است كه دخالت می‌كند؟ اگر می‌خواهد رابطه ایران و فرانسه، رابطه‌ای رو به رشد باشد سعی كند در این نوع امور دخالت نكند، زیرا این خلاف مصالح ملی فرانسه هم است.
به نفع آقای مكرون و فرانسه نیست كه در موضوع موشكی و امور راهبردی ایران كه در آن حساسیت بسیار داریم، دخالت كند، وی اصلا چه كاره است كه دخالت می‌كند؟ ما برای مسائل و برنامه دفاعی كشورمان از دیگران اجازه نمی‌گیریم كه موشك داشته باشیم یا نداشته باشیم یا بگویند برد موشك هایمان چند كیلومتر باشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: معلوم است كه پاسخ ما به او منفی است پس چرا این موضوع را مطرح می‌كند كه وقتی پاسخ منفی گرفت بگویند آقای مكرون در سیاستش شكست خورده است؟ كاری كند كه بگویند در سیاستش موفق بوده است.
ولایتی بار دیگری خطاب به مكرون تاكید كرد: آقای مكرون این جمله را از بنده به عنوان شهروندی ایرانی بشنود و بپذیرد كه اگر به این امور وارد شود پاسخ ما حتما منفی است و حتی یك درصد هم احتمال ندارد كه به خواستی كه دخالت در امور داخلی ماست، پاسخ مثبت بدهیم؛ بنابراین گزارش، رئیس جمهور فرانسه در ادامه اظهارات مداخله آمیزش در امور داخلی كشورمان، دیروز در اجلاس اتحادیه اروپا در گوتنبرگ سوئد خواستار شفاف سازی در خصوص "راهبرد ایران در برنامه موشكی بالستیك" شد. مكرون همچنین مدعی شد كه ایران باید "سیاستی كمتر تهاجمی" در منطقه اتخاذ كند.
موضع گیری ولایتی علیه مكرون، صریح و قاطع‌ترین پاسخ یكی از مقامات كشورمان به اظهارات مداخله جویانه رئیس جمهور فرانسه است.

هیچ كشور مستقلی منافع و مصالح ملی خود را در معرض حراج قرار نمی‌دهد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با رد توصیه برخی در داخل برای مذاكره موشكی با اروپا تاكید كرد: هیچ كشور مستقلی منافع و مصالح ملی خود را در معرض حراج قرار نمی‌دهد.
وی درباره انتشار مقاله یكی از استادان دانشگاه تهران در یكی از روزنامه‌های اصلاح طلب مبنی بر آغاز مذاكره موشكی با اروپا گفت: این یكی از خواص دموكراسی است كه هر شخصی می‌تواند حرفش را بزند منتهی اگر سخن معقولی نباشد مردم از این گوش می‌شنوند و از آن گوش به در می‌كنند.
اروپایی‌ها از رابطه با ما نفع می‌برند و استقبال می‌كنند مگر این كه زیرفشار امریكا باشند و نتوانند این كار را بكنند، اكنون می‌بینیم كه برغم فشار‌های امریكا، برخی كشور‌های اروپایی، سرمایه گذاری در كشورمان را آغاز كرده اند.

ولایتی تصریح كرد: آیا كسی می‌آید منافع و مصالح ملی اش را این طور در معرض حراج و تمامیت ارضی اش را در معرض یغمای دیگران قرار دهد؟ كدام كشور مستقل و قدرتمندی در دنیا مسائل دفاعی اش را در بازار مكاره دنیا به حراج گذاشته است؟
وی گفت: عیبی ندارد كه او نظرش را گفته، اظهار نظر آزاد است، اما حتما بداند كه میان عقلا شنونده‌ای نخواهد داشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در پاسخ به اینكه جاگزینی مذاكره با اروپا به جای امریكا چه قدر مبتنی بر منافع ملی است؟ اظهار داشت: این موضوعی متقابل است، اروپایی‌ها هم از رابطه با ما نفع می‌برند و جزء آرزوهایشان است كه با كشور ثروتمند، بزرگ و قابل اعتمادی مانند ایران كه دارای ملتی كارآمد، مومن و مصمم است رابطه داشته باشند.
ولایتی افزود: من سال‌ها با اروپایی‌ها در موقعیت‌های رسمی و غیررسمی سر و كار داشته ام، آنان هم از داشتن رابطه با ایران استقبال می‌كنند مگر این كه زیرفشار امریكا باشند و نتوانند این كار را بكنند. اكنون می‌بینیم كه برغم فشار‌های امریكا، برخی كشور‌های اروپایی، سرمایه گذاری در كشورمان را آغاز كرده اند.

صرفا به رابطه با اتحادیه اروپا بسنده نمی‌كنیم بلكه با تك تك كشور‌های اروپایی ارتباط داریم
وی گفت: البته چاره ما نیز صرفا منحصر به ارتباط با غرب نیست، امریكا نباشد با اروپا كار می‌كنیم، اروپا نیز نه صرفا اروپای متحد كه متشكل از 27 كشور است بلكه با تك تك كشور‌های اروپایی دارای روابط مجزا هستیم همچنان كه با كلیت اتحادیه اروپا نیز رابطه داریم.
ولایتی افزود: در این چارچوب اگر بخواهیم كار كنیم اولویت بندی می‌كنیم كه چه كشور‌هایی این ظرفیت را دارند كه با آنان روابط جامع تری داشته باشیم بنابراین صرفا به سیاست كلی رابطه با اتحادیه اروپا بسنده نمی‌كنیم بلكه طبق محاسباتمان با تك تك كشور‌های
جمهوری اسلامی ایران در چارچوب استقلالش می‌تواند تصمیم بگیرد كه با كشور‌های مختلف اعم از روسیه، چین، ژاپن، هند، آفریقای جنوبی، آلمان، فرانسه و دیگر كشور‌ها رابطه داشته باشد و هیچ شاخصی بجز منافع ملی ما در این خصوص تعیین كننده نیست؛ اكنون حكومت مستقلی در كشورمان برپاست كه گرچه تحت فشار امریكاست، اما ظرفیت‌هایی دارد كه در كشور‌های جهان سوم كمتر چنین ظرفیت‌هایی دیده می‌شود.

اروپایی نیز ارتباط داریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: البته رابطه ما صرفا به غرب منحصر نمی‌شود بلكه با دیگر كشور‌ها اعم از روسیه، چین، هند، ژاپن، كره جنوبی، آفریقای جنوبی و امریكای لاتین كه دارای ظرفیت‌های مختلف هستند روابط داریم.
وی افزود: دست ما در این زمینه از برخی كشور‌های وابسته بازتر است.
ولایتی گفت: البته كشور‌های وابسته به نفت كه چاره‌ای بجز فروش نفت به امریكا و خرید سلاح از این كشور ندارند آن هم با شرایطی كه قیمت نفت را واشنگتن در پشت پرده تعیین و پولش را نیز برای هركاری كه كاخ سفید مشخص كند، هزینه كنند.
وی اضافه كرد: نوع تسلیحات صادره به این كشور‌ها و قیمت آن را نیز امریكا تعیین می‌كند و دست این كشور‌ها خیلی بسته‌تر از ماست، زیرا كاملا وابسته اند و روزی كه واشنگتن اراده كند به راحتی می‌تواند آن‌ها را ساقط كند مانند حكومت پهلوی.
ولایتی تصریح كرد: اما اكنون حكومت مستقلی در كشورمان برپاست كه گرچه تحت فشار امریكاست، اما ظرفیت‌هایی دارد كه در كشور‌های جهان سوم كمتر چنین ظرفیت‌هایی دیده می‌شود
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران درچارچوب استقلالش می‌تواند تصمیم بگیرد كه با كشور‌های مختلف اعم از روسیه، چین، ژاپن، هند، آفریقای جنوبی، آلمان، فرانسه و دیگر كشور‌ها رابطه داشته باشد و هیچ شاخصی بجز منافع ملی ما در این خصوص تعیین كننده نیست.

دسترسی سریع