مزیت های توسعه كشاورزی زیاد است ، بهانه نتراشید

وزیر جهادكشاورزی تاكید كرد : طرح های كشت گلخانه و پرورش ماهی در قفس ، محدودیت تسهیلات ندارد.

1395/06/21
|
09:08
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، محمود حجتی در مراسم و همایش اغاز سال زراعی جدید گفت: آنهایی كه از كشت نشدن محصولات انتقاد می‌ كنند بیشتر از روی بی‌اطلاعی و تنبلی است، قبول ندارم كه كسی برای گلخانه یا كشت و پرورش ماهی در قفس بگوید پول می‌خواهم و بانكی ها بگویند نداریم.

حجتی در چهارمین گردهمایی آغاز كشت پاییزه كه با حضور كشاورزان نمونه و مدیران استانی وزارت جهادكشاورزی برگزار شد ، افزود : شرایط سختی را پشت سر گذاشته‌ایم و باید فرصت ها را بهینه مدیریت كنیم.

وزیر جهاد كشاورزی گفت: نباید خودمان را قانع كنیم كه مملكت خشك و بی‌آبی هستیم و متاسفانه برخی برداشت‌ها نهادینه می‌شود كه این حرف‌ها برای تنبلی و بی‌اطلاعی است ،

مشكل كم‌آبی موضوع جدیدی نیست اما نیاكان ما هیچگاه فقیر و محتاج زندگی نكرده‌‌اند.

حجتی با اشاره به نسبت‌های ناروایی كه درمورد مصرف بیش اندازه آب در بخش كشاورزی انجام می‌شود، گفت: 610 دشت داریم و با وزارت نیرو مكاتبه كرده‌ایم كه مشخص كنند چقدر آب باید برای هر یك در نظر بگیریم.

وزیر جهادكشاورزی گفت : تا سال 2050 حدود 5 هزار میلیارد دلار حجم گردش مالی بخش كشاورزی در دنیا خواهیم داشت كه اكنون این رقم در كشور ما 80 میلیارد دلار است.

وی استفاده از ظرفیت گیاهان دارویی را در حوزه كشاورزی مهم دانست و گفت : در بخش گیاهان دارویی در دنیا باید سهم 20 تا 30درصدی داشته باشیم چرا كه بیش از 1500 گیاه دارویی شناخته شده داریم كه بخش عمده‌ای از آن منحصربفرد است و در جای دیگری یافت نمی‌شود.
اما زعفران ما را به اسپانیا بردند تا كشت كنند اما جواب نگرفتند و همین زعفران و گل محمدی ما چه سر و صدایی در دنیا به پا كرده است.

حجتی گفت : سال 92-93 مرتب می شنیدیم كه تولید چغندرقند برای تولید شكر مقرون به صرفه نیست چون آب نداریم اما با یك تغییر نگاه، معادله تغییر كردو امروز چغندر را به كشت پاییزه برده ایم و مشكل ما كمبود كارخانه قند است.

وی افزود : از كشاورزان ركورد نمی‌خواهیم حاضریم همین ركوردها را به نصف كاهش دهیم اما آن را به اندازه متوسط كشوری در نظر بگیریم. در ان صورت باید به دنبال بازاریابی صادراتی باشیم مثلا ركورد گندم 13 تن را 6.5 تن و ركورد انار 120 تن در هكتار را 60 تن در نظر بگیریم آن موقع قیمت تمام شده هم مقرون به صرفه‌تر خواهد بود.

وزیر جهاد كشاورزی گفت : در بانك كشاورزی پول داریم ولی نه بلد هستیم پول را در اختیار قرار دهیم و نه بلد هستیم پول بگیریم و انقلابی كه اكنون در مكانیزاسیون كشور اتفاق افتاده مرهون طرحی است كه به بانك كشاورزی ارائه شده تا جایی كه اكنون 70 درصد برداشت شالی‌های ما مكانیزه است.

حجتی اظهار داشت : با مصوبه دولت در سال 93، حدود 500 میلیارد تومان قرار شد به سرمایه بانك‌های دولتی كمك شود كه همه این مبلغ به صورت یكپارچه به بانك كشاورزی داده شد و 100 درصد هم تخصیص یافت.

حجتی با اشاره به افزایش سرمایه بانك كشاورزی در سال 95 هم گفت: امروز 3100 میلیارد تومان از یك محل به سرمایه بخش كشاورزی اضافه می‌شود در حالی كه سه سال پیش كل سرمایه این بانك 600 میلیارد تومان بود مضاف بر آنكه 1600 میلیارد تومان هم از اصلاحیه لایحه بودجه كه هفته گذشته ابلاغ شد به سرمایه بانك كشاورزی اضافه می‌‌شود.

وی خاطرنشان كرد: قرار است 10 درصد از فروش نفت به بانك كشاورزی بیاید و صرف صندوق توسعه كشاورزی شود و به عنوان وزیر قبول ندارم كه كسی برای گلخانه یا كشت و پرورش ماهی در قفس بگوید پول می‌خواهم و بگویند نداریم.

حجتی گفت : این نگاه كه برخی فكر می‌كنند باید پول فراوان در دست و پای دولتی‌ها ریخته شود تا كارها پیش رود، باید تغییر كند ، شاید هیچ وقت از همین پول‌ها كه در اختیارمان قرار می‌گیرد به جایی نرسیده‌ایم و گاهی حتی دچار مفت‌خوری، رانت‌خواری،‌تنبلی و بی‌عاری هم بیشتر شده است.

حجتی تصریح كرد: پول به تنهایی كارساز نیست و باید بخش كشاورزی را كه در مسائل پراكنش جمعیت و حتی مسائل امنیتی و سیاسی تاثیرگذار است جدی بگیریم چون بیش از 34 درصد سهم فضای كسب و كار در اختیار بخش كشاورزی است.

وی اضافه كرد : همچنین بر اساس مطالعات بانك مركزی بخش كشاورزی 11 درصد در اقتصاد نقش دارد و پارسال با رشد اقتصادی 5.4 درصدی بخش كشاورزی كمك كردیم كه نرخ رشد اقتصادی كشور به مثبت 0.7 برسد.

دسترسی سریع