رییس كمیسیون اقتصادی مجلس: پیش بینی می شود تا پایان سال نرخ رشد اقتصادی كشور تا 4 و نیم درصد افزایش یابد كه این میزان ناشی از افزایش قیمت نفت است و ربطی به تولید ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما ، محمدرضا پورابراهیمی در برنامه نگاه یك شبكه یك سیما در خصوص بررسی راهكارهای خروج از ركود و تحقق اقتصاد مقاومتی افزود : ظرفیت جدید فروش نفت و افزایش قیمت ها منجر به افزایش نرخ رشد خواهد شد .
وی ادامه داد : واقعیت های میدانی و آمارها نشان می دهد كه واحدهای صنعتی در كشور دچار مشكل هستند و این نواقص مربوط به چند سال اخیر نیست و ظرف طولانی مدت است .
قائم مقام وزیر صنعت معدن و تجارت در امور تولید گفت: این وزارتخانه سردمدار مبارزه با قاچاق كالاست.
رضا رحمانی افزود: ما در مبارزه با قاچاق جدی هستیم اما مبارزه با این معضل نیازمند ارتباط سیستمی دستگاه های مرتبط است.
وی تاكید كرد: بیشتر آیین نامه قانون قاچاق كالا هم تدوین شده است و امسال نیز عزم مقابله با قاچاق مشهود است.
وی همچنین بر توجه به صادرات محصولات دانش بنیاد تاكیدكردوگفت: در این صورت اقداماتی صورت گرفته تا رفته رفته 20 درصد صادرات كشور دانش بنیان باشد.
رحمانی در ادامه اقتصاد مقاومتی را از مهمترین برنامه های راهبردی وزارت صنعت دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی محور كار ماست و به ویژه با سه میلیون صنف در كشور مرتبط هستیم كه 600 هزار صنف آن تولید است.
وی تاكید كرد: ستاد اقتصاد مقاومتی به ریاست معاون اول رئیس جمهور ستادی چابك است كه دستگاه های مختلف درآن مسئولیت دارند و مواردی كه به اطلاع معاون اول می رسد ظرف 24 ساعت آقای جهانگیری موضوع را از مسئولان و دستگاه های مربوطه پیگیری می كند.
قائم مقام وزیرصنعت معدن و تجارت گفت: در دو سال اخیر براساس برنامه ریزی ها از خام فروشی دوری كردیم به گونه ای كه هم اكنون خام فروشی معادن كاهش پیدا كرده و علت اصلی آن توجه بیشتر به توان داخل است.
رحمانی در ادامه گفت: در مناطق آزاد نیز از تولیدات داخلی حمایت می كنیم و بسته های نیز برای حمایت از صادرات گذاشته ایم و از سوی دیگر از ورود كالای كه مشابه داخلی دارد جلوگیری می كنیم.
مهمان دیگر این برنامه رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بود كه معتقد است جهت گیری دولت در اقتصاد مقاومتی خوب است اما باید خروجی داشته باشد.
محمد رضا پورابراهیمی افزود: دولت باید به افكار عمومی براساس شاخص ها پاسخ دهد به عنوان نمونه اعلام كند كه در بهره وری چه میزان رشد داشته ایم.
وی همچنین با بیان اینكه برخی از وزرای این دولت در گذشته مخالف قانون مبارزه با قاچاق كالا بودند گفت: اتفاقاً اینكه آئین نامه های این قانون هنوز به طور كامل نوشته نشده و با این معضل به طور جدی و اساس برنامه مبارزه نمی شود به تمایل نداشتن برخی وزرا برمی گردد بنابراین نباید این قانون معطل و زمین بماند.
پور ابراهیمی افزود: برای حمایت از تولید داخل دولت باید ابتدا با قانون مبارزه با كالای را اجرایی كند و اگر تمایلی به این كار ندارد باید لایحه ای جایگزین بیاورد.
وی اشاره ای به رشد اقتصادی در برنامه ششم كرد و گفت: به نظر می رشد دولت آرزو های خود را در این باره در برنامه آورده است چرا كه امكان ندارد رشد اقتصادی منفی یك و دو دهم درصد درسال 94 امسال به قدری بهبود یابد كه سال 96 به هشت درصد برسد.