وزیر امور خارجه: ایران به تعهدات هسته ای خود پایبند بوده اما شاهد هیچگونه تلاش واقعی از سوی مقام های كاخ سفید در این زمینه نبوده ایم.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورك ، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه كشورمان روز جمعه میهمان ویژه اندیشكده شورای روابط خارجی آمریكا بود و با حضور و سخنرانی در جمعی از نخبگان، اندیشمندان و اصحاب فكر و قلم آمریكا به تبیین راهبرد اصولی سیاست خارجی كشورمان پرداخت.
ظریف در این جلسه ضمن تشریح دیدگاههای كشورمان در خصوص برجام، بحران فعلی در سوریه، موضوع فلسطین، سیاست های تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی و ادامه پروژه ایران هراسی از سوی معاندین و دشمنان جمهوری اسلامی ایران، افزود: این دشمنی ها و فریب افكار عمومی، موضوع تازه ای نیست؛ لیكن بعد از اجرای برجام، پروژه ایران هراسی در دستور كار اصلی بدخواهان ایران قرار گرفته است و جالب است كه امسال همزمان با شروع مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دشمنان ما با نصب بیلبوردهایی در سطح شهر نیویورك و به منظور تشدید جو ضد ایرانی عكس اینجانب را با این جمله منتشر كرده اند كه منظور سیاسیون و رهبران ایران از مرگ بر آمریكا، همان مرگ بر مردم آمریكا است در حالی كه بنده هیچگاه علیه مردم آمریكا چنین سخنی به زبان نیاورده ام.
وزیر امور خارجه كشورمان در پایان این جلسه كه با حضور بیش از 220 نفر از اعضای این اندیشكده برگزار گردید، به سوالات تعدادی از شركت كنندگان پاسخ داد.
ظریف در پاسخ به اظهارات یكی از اعضای این اندیشكده كه مقاله اخیر دكتر ظریف در روزنامه نیویورك تایمز را مورد تمجید قرار داد و نظر ایشان را برای "خلاص شدن از وهابیت" پرسید اظهار داشت: پیروان این تفكر كه اساس آن بر پایه برداشتی بسیار كوته بینانه و مردود از شریعت راستین اسلام است، بسیار اندك بوده و حتی مقامات سعودی نیز خود را بری از آن می دانند، لیكن این گروه كه دارای نفوذ و منابع مالی هستند همچنان از طریق مراكز و مدارسی خاص در نقاط مختلف جهان به تبلیغ تفكر خشن و هراس افكن خود ادامه می دهند.
همچنین از مهمترین محورهای پرسش و پاسخ آقای ظریف وزیر امور خارجه در شورای روابط خارجی آمریكا :
- بانك های اروپایی پس از گذشت هشت ماه از اجرای برجام ،هیچ معامله ای با ایران نداشته اند. مقصر این كاستی آمریكا است.
- ایرانیان نسبت به قبل از برجام ، اطمینان كمتری به آمریكا پیدا كرده اند.
- آمریكایی ها به بانك های اروپایی می گویند با ایران معامله كنید ولی ، و این " ولی" به اندازه پنج صفحه اما و اگر است كه آنها را از معامله منصرف می كند.
- اینكه ما در مذاكرات هسته ای با آمریكا ، وارد موضوعات دیگر نشدیم ، عاقلانه بود.
- متاسفانه برای برخی ایرانیان كه در خارج هستند و به ایران آمده اند ، اتفاقاتی افتاده است. رییس جمهور هیچ نقشی در این موارد ندارد. بخش اجرایی هیچ كنترلی بر دستگاه قضایی ندارد.
- امیدوارم آتش بس در سوریه باقی بماند ولی به نظر می اید كه باقی نخواهد ماند.
- ما به دولت سوریه در جنگ با تروریسم كمك می كنیم و آن را انكار نمی كنیم.
-عربستان سعودی همان است كه از صدام حمایت كرد تا مردم ما را بكشد. مقدار پولی كه سعودی ها به صدام دادند غیرقابل باور است.
- سعودی ها ، طالبان و القاعده را تامین مالی كردند و اكنون هم داعش و النصره را تامین مالی می كنند.
- عربستان باید بخشی از راه حل سوریه باشد.