دادستان كل كشور : دادستان به عنوان مدعی العموم در بحث آلودگی هوا ورود كرده و جلساتی نیز برگزار شده ، اما هیچ خروجی نداشته است .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، حجت الاسلام و المسلمین منتظری در حاشیه بازدید از دادسرای ناحیه 5 در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره ورود دادستانی به موضوع آلودگی هوا افزود : در بحث آلودگی هوا آنهایی كه متصدی امر هستند یك مجموعه ای از دستگاه ها هستند كه باید تعامل و همكاری داشته باشند .
وی گفت : یك بخشی خود مردم است و بخشی نیز دستگاه های اجرایی مختلف اعم از كارخانه ها و تولید كنندگان خودرویی هستند كه در این امر دخیل اند و برای حل این مشكل نیاز است عزم ملی داشته باشند.
منتظری افزود : دادستان هم به عنوان مدعی العموم ورود كرده و مكاتبات زیادی نیز صورت گرفته است ، جلساتی نیز در این خصوص برگزار شده اما هیچ خروجی نداشته ، علت آن هم این است كه دست اندركاران امر یك یا دو دستگاه نیست ، بلكه یك مجموعه ای هستند كه باید به طور كلی با همدیگر تعامل و همكاری داشته باشند تا زندگی مردم از این معضل مهم و اثرگذار نجات پیدا كند.
وی گفت : این موضوع خاص ایران و تهران هم نیست ، بسیاری از كشورها اعم از صنعتی و غیره گرفتار این معضل هستند اما باید برنامه ریزی صورت گیرد كه بخشی را خود مردم و بخشی را دستگاههای اجرایی كمك كنند تا از این معضل نجات پیدا كنیم .
دادستان كل كشور درباره ورود به پرونده برخی شركت های خوروی كه تعهداتی روی كاغذ می آورند اما به تعهدات خود عمل نمی كنند از منظر حقوق عامه افزود : آنچه كه جنبه خصوصی داشته و حق خصوصی افراد باشد دادستان حق ورود ندارد و نمی تواند ورود كند ، مگر اینكه نظامی كه در معاملات حاكم است دارای اشكالاتی باشد كه این اشكالات را باید شناسایی كند اگر اشكالات مرجع اش قانون باشد باید این قانون اصلاح شود ، اگر ایین نامه های اجرایی باشد باید ایین نامه ها اصلاح شود .
وی گفت : به هر حال مردم نقش اول را دارند و خود مردم در معاملات و دادستدهای خود دقت های لازم را داشته باشند و اگر هم اطلاعی ندارند با افراد مطلع مشاورت و مراقبت كنند تا پایه های معامله را از اول محكم كنند و دچار مشكلاتی نشوند.
نفع افزایش اعتبارات قوه قضاییه متوجه مردم خواهد بود
دادستان كل كشور گفت: نفع افزایش اعتبارات قوه قضاییه و اجازه استخدام در دستگاه قضایی متوجه مردم خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری در حاشیه بازدید از دادسرای ناحیه 5 در جمع خبرنگاران به بازدیدهای سرزده و بدون اطلاع قبلی خود از دادسراها اشاره كرد و افزود : طبق روال معمول ، گاهی از یكی از دادسراهای تهران شخصا بازدید می كنم كه به صورت سرزده و بدون اطلاع قبلی است .
وی گفت : وقتی مراجعه می كنیم هم با ارباب رجوع هم با قضات و مسئولان دفاتر صحبت می كنم .
دادستان كل كشور افزود : متاسفانه كار خیلی زیاد است و هم كثرت كار و هم مراجعان كه این موضوع باعث می شود قضات و كاركنان دفاتر در برابر فشار كار خستگی زیادی داشته باشند.
منتظری افزود: این موضوع خواه و ناخواه هم در كیفیت كار نیز اثر دارد و هم در مجموعه خروجی كار گاهی با اطاله دادسری مواجه می شود ،در واقع كاری كه می شد در چند روز انجام داد به علت كثرت كار با اطاله دادرسی مواجه می شود.
وی با بیان اینكه مهم رضایت مردم است ، گفت : مردم نیز زمانی رضایتشان جلب می شود كه به كارشان سریعتر رسیدگی شود اما عمده مشكلی كه در مجموعه دستگاه قضایی داریم و در این بازرسی ها نیز از نزدیك مشاهده می كنم كثرت كار است كه فشار زیادی را به همكاران ما وارد می كند و اثرش بر روی مردم خواهد بود.
منتظری ادامه داد : بنابراین مردم وقتی مراجعه می كنند با اطاله دادرسی و مشكلاتی در اجرا مواجه می شوند كه امیدواریم مسئولان امر و كسانی كه می توانند ، كمك كنند چون در واقع كمك به مردم است.
وی گفت : بحث اعتبارات قوه قضاییه و اجازه استخدام قاضی و كارمند به نفع مردم خواهد بود ، یعنی مردم وقتی كه به دستگاه قضایی و دادسرا و دادگاه ها مراجعه می كنند اگر كارمند و قاضی كافی باشد كار مردم نیز زودتر انجام می شود اما وقتی در شعبه بازرسی با انبوه پرونده ها مواجه می شوند كار هم طولانی می شود.
دادستان كل كشور افزود : هر شعبه 250 تا 350 پرونده دارد ، حساب كنید یك قاضی در روز چند تا پرونده با كیفیت می تواند رسیدگی كند قطعا اگر چنانچه كار قاضی سبك تر و ارجاعات قاضی كمتر باشد قاضی هم رسیدگی بهتری را خواهد داشت و هم كیفیت كار بهتر می شود و موجب رضایت بیشتر مردم خواهد بود.
وی درباره اینكه بیشتر پرونده ها به چه موضوعی اختصاص دارد ، گفت : براساس بررسی هایی كه كردیم به لحاظ شرایط منطقه ای بیشترین آمار مربوط به سرقت و سپس كلاهبرداری است.
منتظری افزود : متاسفانه مردم گاهی از اوقات در دادستدها و معاملاتی كه دارند بخصوص در معامله املاك توجهی به برخی از نكات ایمنی لازم نمی كنند و برخی از افراد سودجو و كلاهبردار نیز آنها را به دردسر می اندازند ، اگر مردم در معاملات خود بیشتر رعایت و دقت كنند اینگونه گرفتار افراد سودجود نمی شوند.