آمریكا نماد دولت شرور در منطقه است
رئیس مجلس: جمهوری اسلامی ایران سال هاست كه در حال مبارزه با تروریسم است و این، آمریكاییها بودند كه داعش را به وجود آوردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ رئیس مجلس شورای اسلامی كشورمان در نخستین نشست تخصصی چالش های مبارزه با تروریسم و نقش همكاری های منطقه ای در پاكستان با تاكید بر لزوم بررسی مجدد روند گسترش تروریسم گفت:طی سی و چند سالی كه ماجرای تروریسم در منطقه ما وجود داشت، از افغانستان و عراق، سوریه، شمال آفریقا و آسیای میانه، باید دید كه آیا روند گسترش تروریسم رو به نزول بود و یا رو به صعود؟
علی لاریجانی گفت: ائتلاف آمریكا در سال 2001 با چه سر و صدایی آمد و مدعی شد كه می خواهد تروریسم را از بین برد، حال سوال این است كه تروریسم در منطقه ما از لحاظ كمیت و كیفیت گسترش پیدا كرده یا خیر؟
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه كرد:طی 30 سال گذشته به ویژه دو دهه اخیر، تروریسم در منطقه هم از نظر كمیت و هم از نظر كیفیت گسترش یافته و این موضوع نشان می دهد كه اگر این روال ادامه پیدا كند، مشكلات امنیتی بیشتری را در منطقه شاهد خواهیم بود.
لاریجانی با اشاره به سخنان "سردار ایاز صادق" رییس مجلس ملی پاكستان در خصوص اینكه چرا ائتلاف های ضد تروریستی موفق نیستند، افزود:در دو دهه اخیر دو نوع ائتلاف را شاهد بودیم كه یكی ائتلاف به رهبری آمریكا در منطقه برای مبارزه با تروریسم ودیگری ائتلافی بود كه ایران، روسیه و تركیه در مبارزه با تروریسم داشتند.
وی اضافه كرد:ائتلافی كه آمریكایی ها داشتند قرار بود تروریسم را در افغانستان از بین برده و تولید و قاچاق مواد مخدر را نیز در آن كشور از بین ببرد كه البته نه توفیقی در ریشه كنی تروریسم و نه توفیقی در از بین بردن مواد مخدر داشتند.
عضو شورای عالی امنیت ملی كشورمان تصریح كرد:این روزها تولید مواد مخدر در افغانستان چندین برابر گذشته شده و ناتو نیز مسئول این كار است.
وی از تولید مواد مخدر و تروریسم به عنوان دو روی یك سكه یاد كرد و افزود:مبارزه ای كه ایران، روسیه و تركیه در سوریه داشتند موفق بوده است به عبارت دیگر آنان به داعش ضربه زدند.
وی با اشاره به ادعای دونالد ترامپ در سند راهبردی جدید خود مبنی بر اینكه در سوریه علیه داعش جنگیده اند، افزود:شما كسانی بودید كه داعش را به وجود آوردید حال چگونه مدعی مبارزه با تروریسم هستید و این یك حرف خنده آور است.
رییس مجلس شورای اسلامی با تشریح برخی تجربه های موفق مبارزه با تروریسم و همكاری های منطقه ای نیز گفت: باید ائتلاف هایی همانند ایران، روسیه و تركیه را تقویت كنیم، چرا كه این نشست ها می تواند در این زمینه نقش ایفا كند و اگر چین و پاكستان نیز در این قضیه به ما كمك كنند حتماً موفق می شویم.
وی همچنین با انتقاد از رویكرد آمریكایی ها در منطقه از اقدامات آنان به عنوان عامل به هم ریختگی امنیتی یاد كرد و گفت:آنها دنبال ماجراجویی جدید هستند.
رییس مجلس شورای اسلامی در خصوص قدس نیز گفت: آمریكایی ها در برنامه خود برای انتقال سفارتشان به قدس چه انگیزه ای داشتند و همگان دیدند كه تمامی جهان به این تصمیم واكنش نشان دادند.
وی با بیان اینكه امروز آمریكا به نماد یك دولت شرور تبدیل شده است، گفت:مسئله تروریسم در عراق و سوریه حل نشده و آمریكایی ها به موضوع فلسطین دامن زده اند و یقیناً مردم دنیا و مردم فلسطین در قبال این اقدام سكوت نمی كنند و انتفاضه جدید به وجود خواهد آمد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از رویكردهای منطقه ای آمریكا نیز گفت: ترامپ می گوید كه ما به دنبال این هستیم كه آمریكا به عنوان كشور اول در جهان باشد و كاری به كشورهای دیگر نداریم و از سویی نیز روسیه و چین را به عنوان تهدیدات خود معرفی می كند.
لاریجانی همچنین از روسیه و چین به عنوان ستون های امنیت منطقه یاد كرد و افزود: آمریكایی ها در بیانیه جدید سیاست خارجی خود ایران را به عنوان تهدیدی برای منطقه می دانند.
لاریجانی با تشریح اقدامات ایران در مبارزه با تروریسم گفت:جمهوری اسلامی ایران سال هاست كه در حال مبارزه با تروریسم است و این، آمریكایی ها بودند كه داعش را به وجود آوردید.
رییس مجلس شورای اسلامی كشورمان در بخش پایانی سخنانش از ادعای جدید آمریكایی ها مبنی بر كمك ایران به یمن به عنوان مضحكه جدید یاد كرد و افزود:یكی دیگر از نمایش هایی كه اخیراً نشان دادند كه واقعاً نمایش مضحكی بود، یك تكه آهن پاره جمع كرده و به آمریكا بردند و اعلام كردند كه این لاشه های موشكی است كه ایران به یمن داده است.
وی تاكید كرد:جمهوری اسلامی ایران به یمن موشك نداده است و اگر چنین كاری را انجام داده بودیم از كسی هراسی نداشتیم و اعلام می كردیم كه چنین كاری را انجام داده ایم.
لاریجانی این اقدام مضحكه آمیز را برای انحراف افكار جهانیان از موضوع فلسطین خواند و افزود:هزینه مبارزه با تروریسم را تنها یك كشور نمی تواند بدهد.
وی اضافه كرد:ایران، روسیه و تركیه در مبارزه با تروریسم در سوریه هزینه زیادی داده و بسیاری از جوانان ما در سوریه به شهادت رسیدند، ابعاد مبارزه با تروریسم هم فرهنگی، هم سیاسی، هم امنیتی و هم اقتصادی است و باید عوامل نفوذ پول كثیف در سیستم تروریست ها را ردیابی كنیم و بر آن تسلط یابیم.
دیدار آقای لاریجانی با رئیس مجلس پاكستان
رییس مجلس شورای اسلامی ایران در سومین روز از سفر به پاكستان صبح امروز با «سردار ایاز صادق» همتای پاكستانی خود در اسلام آباد دیدار و گفتگو كرد.
در این دیدار روسای مجالس ایران و پاكستان بر تقویت روابط بین پارلمانی و تلاش بر تحكیم روابط دوجانبه تاكید كردند.
رییس مجلس ملی پاكستان در آغاز با تشكر از حضور هیات پارلمانی ایران در نخستین اجلاس روسای مجالس 6 كشور منطقه گفت: حضور رییس مجلس شورای اسلامی ایران در این اجلاس یكی از مهم ترین دلایل موفقیت این اجلاس بود.
وی حضور و نقش دكتر علی لاریجانی را در این اجلاس ، مهم دانست و گفت: باید بگویم شما مهم ترین نقش را در تنظیم بیانیه پایانی اجلاس 6 كشور را داشتید.
رییس مجلس ملی پاكستان با بیان اینكه دوستان و دشمنان ما یكی هستند ، تاكید كرد: ایران به عنوان یكی از مهم ترین كشورها برای پاكستان شناخته می شود.
وی افزود: متاسفانه برخی از مسایل موجود به ویژه تحریم ها سبب شده است كه دو كشور نتوانند از ظرفیت های موجود در روابط دوجانبه بهره مند شوند.
«سردار ایاز صادق» گفت: بنادر گوادر و چابهار می توانند نقش مهمی در تقویت روابط دوجانبه داشته باشند.
وی با تاكید بر ارتباط بنادر چابهار و گوادر از رییس مجلس كشورمان برای بازدید از بندر گوادر دعوت كرد.
در این دیدار كه برخی از نمایندگان دو كشور نیز حضور داشتند «مخدوم خسرو بختیار» مسوول كمیسیون روابط خارجی مجلس ملی پاكستان گفت: موضوع چابهار و گوادر یك موضوع مهم برای دو كشور است.
وی تبادل هیات ها برای گسترش همكاری ها بین دو كشور را دارای اهمیت ویژه دانست و گفت: باید سازمان های مربوطه در عملی كردن توافقنامه های دوجانبه نقش ایفا كنند.
دكتر «علی لاریجانی» در این دیدار با تشكر از مهمان نوازی پاكستان و ابتكار این كشور در برگزاری اجلاس روسای مجالس 6 كشور منطقه، گفت: ایران و پاكستان روابط دوستانه ای در زمینه های مختلف سیاسی ، تجاری ، فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی دارند.
وی با تاكید بر ارتباط ریلی و جاده ای بین بنادر گوادر و چابهار گفت: باید در زمینه اجرایی كردن توافقنامه های قبلی دو كشور تلاش كنند.
رییس مجلس شورای اسلامی ایران با انتقاد از عملی نشدن پیمان گازی ایران و پاكستان گفت: توافقنامه برای ارتباط بنادر چابهار و گوادر نباید به سرنوشت توافقنامه انتقال گاز از ایران به پاكستان دچار شود.
وی توافق برای ارتباط جاده ای و ریلی بین بنادر چابهار و گوادر را به نفع دو كشور دانست و گفت: این توافق می تواند پیام مثبتی برای جهان داشته باشد.
دكتر لاریجانی با اشاره به روابط اقتصادی دو كشور گفت: حجم كم مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو كشور همواره سبب نگرانی مسوولان ایران و پاكستان بوده است.
وی تاكید كرد: دو كشور فرصت های زیادی برای تحقق تبادلات تجاری تا سقف 5 میلیارد دلار دارند.
لاریجانی در این دیدار همچنین از رییس مجلس ملی پاكستان برای شركت در كنفرانس بین المجالس اسلامی كه قرار است ماه آینده در تهران برگزار شود، دعوت كرد.