وظیفه وزارت بهداشت؛ افزایش رضایتمندی مردم



وزیر بهداشت: مردم، ولی نعمت ما هستند و رفتار و اعمال ما نیز باید موجب افزایش رضایتمندی مردم شود.

1396/10/11
|
13:25
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، دكتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در پنجمین اجلاس هم اندیشی اجرای بهینه تصویب نامه حقوق شهروندی در نظام اداری كه با حضور نمایندگانی از دستگاه‌های اجرایی و به میزبانی وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: ما در وزارت بهداشت وظیفه‌ای جز افزایش رضایتمندی مردم نداریم و باید رعایت حقوق مردم در راس امور ما باشد كه در طرح تحول نظام سلامت با ایجاد افزایش دسترسی به خدمات درمانی و كاهش هزینه‌ها سعی كردیم در همین راستا حركت كنیم.

وی گفت: از آنجائیكه دستگاه‌های اجرایی كشور با مردم سر و كار دارند و اصل 29 قانون اساسی نیز بر همین موضوع تاكید دارد بخشی از حقوق شهروندی از جمله بیمه شدن مردم مغفول مانده بود كه با اجرای طرح تحول سلامت، موفق به بیمه شدن بیش از 11 میلیون نفر از هموطنان شدیم.

قاضی زاده هاشمی افزود: خوشبختانه بر اساس نظرسنجی مركز آمار و خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران و همچنین صدا و سیما به عنوان معتبرترین مراكز نظرسنجی كشور، حوزه سلامت مورد توجه مردم بوده و بالاترین نمره‌ها را به دست آورده است، البته ما در رعایت حقوق مردم بی نقص نبوده ایم و این نشانه كرَم مردم است كه از ما ابراز رضایتمندی داشته اند.

وزیر بهداشت با اشاره به اینكه 24 هزار تخت بیمارستانی در قالب طرح تحول سلامت ایجاد شده است، گفت: 12 هزار متخصص به مناطق محروم رفته اند و اكنون می‌توانیم بگوییم حضور پزشك عمومی را در مناطق مختلف كشور به ویژه در مناطق روستایی به 100 درصد رسانده ایم.

قاضی زاده هاشمی با تاكید بر اینكه بیش از 5 هزار خانه بهداشتی ایجاد كرده ایم، افزود: در حاشیه شهر‌ها كه مشكلات زیادی ناشی از جنگ تحمیلی و خشكسالی‌ها وجود دارد و بیش از 11 میلیون حاشیه نشین داریم، نخستین بار توانستیم 2 هزار مراقب سلامت را در نظر بگیریم.

وی گفت: در مقاطع مختلف بیماران خاص به علت كمبود دارو یا مشكلات پوشش بیمه‌ای خود تجمع می‌كردند، اما در 4 سال گذشته اینگونه مشكلات را به لطف خدا نداشته ایم و هم اكنون نه كمبود دارو داریم و نه مشكلاتی كه موجب نارضایتی بیماران شود.

وزیر بهداشت افزود: در حوزه آموزش 30 درصد ظرفیت مان را افزایش داده ایم و در موضوع زیرمیزی‌ها موضوع را یك طرفه ندیده ایم، بلكه هم ارائه دهندگان خدمت را و هم افزایش نظارت‌ها را تا حذف پدیده زیرمیزی ادامه دادیم اگرچه كار سختی بود، اما با هماهنگی جامعه پزشكی و كمك دولت این موضوع نیز محقق شد.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینكه كار‌هایی كه انجام شده نمایشی نبوده است، گفت: اگر نمایشی بود، ما در شهر و روستا اثری از خدمات نمی‌دیدیم برای مثال در سیستان و بلوچستان بیش از 500 طرح در حال اجرا و همچنین در سراسر كشور بیش از 6 هزار طرح در حال انجام است.

وی با بیان اینكه اشكالات ما كم نیست و زیرساخت‌های ما قدیمی است، افزود: در تلاشیم آن را اصلاح كنیم، همچنین پرونده سلامت الكترونیك برای همه ایرانیان ایجاد كرده ایم و در عین حال با بخش‌های اجرایی در تلاشیم رضایتمندی بیماران بیشتر شود.

وزیر بهداشت با بیان اینكه افزایش رضامندی مردم در همه حوزه‌ها امكان پذیر است، گفت: اگر وضع اقتصادی كشور مناسب باشد و بیمه‌ها نیز حمایت كنند، این رویه را ادامه خواهیم داد.

وی افزود: 50 درصد تخت‌های ویژه در بیمارستان‌ها افزایش پیدا كرده كه نشان دهنده رعایت حقوق مردم است و مهمترین نكته در رعایت حقوق شهروندی باور خود ماست اینكه خود را جای مردم بگذاریم و ببینیم چه خواسته‌ای دارند فرقی نمی‌كند خدمتكار باشیم یا وزیر یا نماینده مجلس، آنچه مهم است اجرای قانون برای جامعه است كه آرامش بخش خواهد بود؛ وقتی تبعیض وجود دارد ناراحتی مردم بیشتر است و قانون كه نباشد هر كس هر كاری بخواهد انجام می‌دهد.

وزیر بهداشت گفت: ما ایرانیان باید تلاش كنیم از اول تابع قانون باشیم و غیر از این هر كاری انجام شود خلاف شرع است، در این زمینه نقش قوه قضائیه و قوه مقننه حائز اهمیت است، زیرا قوه قضائیه با اجرای عدالت از ضایع شدن حق مردم پیشگیری و قوه مقننه با وضع قوانین مناسب در جهت حقوق مردم عدالت محوری می‌كند.

دسترسی سریع