سخنگوی سازمان انرژی اتمی: ایران می تواند یكی از كشورهای پیشرفته در زمینه مدیریت ضایعات و پسماندهای هسته ای باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بهروز كمالوندی در گفتگو با خبرنگاران رسانه ملی درخصوص حضور نمایندگان كشورهای اروپایی و آژانس بین المللی انرژی اتمی در تهران، تصریح كرد: كارگاهی برای بررسی ابعاد مختلف كنوانسیون مشترك سوخت مصرف شده و ضایعات حاوی مواد رادیواكتیو هسته ای تشكیل دادیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به بررسی دقیق ابعاد پیوستن ایران به كنوانسیون مشترك سوخت مصرف شده و ضایعات هسته ای در سازمان انرژی اتمی گفت: ایران می تواند یكی از كشورهای پیشرفته در زمینه مدیریت ضایعات و پسماندهای هسته ای باشد.
وی این كنوانسیون را بسیار جوان و با سنی كمتر از 16 سال خواند و گفت: این كنوانسیون ایمنی و امنیت مواد هسته ای را تضمین كرده و همچنین علاوه بر همكاری بین كشورهای مختلف، تعهدات و همچنین تسهیلاتی برای كشورهای عضو دارد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی هدف از تشكیل این كارگاه را جمع آوری اطلاعات لازم برای ارائه به نهادهای تصمیم گیرنده كشور در خصوص پیوستن به این كنوانسیون بین المللی عنوان كرد و افزود: سازمان انرژی اتمی بررسی درخصوص ابعاد مختلف این موضوع را حدود دو سال پیش آغاز كرده و تاكنون نیز جلسات كارشناسی بسیاری تشكیل و گزارش های متعددی تهیه شده است.
وی با بیان اینكه ماحصل این گزارش ها برای معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارسال شده است، تصریح كرد: وزارت امور خارجه و همچنین مجلس شورای اسلامی نیز درگیر این موضوع هستند.
كمالوندی تشكیل این كارگاه را روشی ازجانب سازمان انرژی اتمی برای جمع آوری اطلاعات درباره این كنوانسیون دانست و یادآور شد: در این
كارگاه متخصصان و مسئولان ذی ربط در آژانس بین المللی انرژی اتمی ملاحظات خود را بیان و همچنین كارشناسان كشورمان نیزسوالات خود را مطرح كردند تا ابهامات برطرف شود.
وی خاطرنشان كرد: با چشم باز و دقت كافی این موضوع را بررسی و به دولت منعكس خواهیم كرد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی بررسی چنین موضوعی را در هیئت دولت دارای مسیری نسبتا طولانی خواند و گفت: پس از بررسی
كارشناسانه، ابعاد مختلف این كنوانسیون در هیئت دولت مطرح و در نهایت به مجلس ارائه خواهد شد.
وی گفت: ایران كشوری است كه به تدریج سوخت مصرف شده و همچنین ضایعات اتمی خواهد داشت .
كمالوندی با اشاره به تجربه بسیار خوب كشورمان در زمینه چرخه سوخت هسته ای تاكید كرد: ایران می تواند یكی از كشورهای پیشرفته در مدیریت ضایعات و پسماندهای هسته ای باشد.
وی با اشاره به افتتاح سایت پیشرفته انارك در فروردین امسال خاطرنشان كرد: از آنجا كه در حال پیشرفت در زمینه هسته ای هستیم لذا باید درحوزه های مرتبط با این موضوع در حقوق بین الملل پیشرفت كنیم.
كمالوندی با اشاره به اخبار و اطلاعات روز، تصریح كرد: امیدواریم بتوانیم اطلاعات مورد نیاز را به نحو احسن در اختیار تصمیم گیران و همچنین مجلس شورای اسلامی قرار دهیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین دیدار نخست وزیر و وزیرخارجه پیشین سوئد با علی اكبر صالحی را دیداری جدا از جلسات بررسی این كنوانسیون خواند و گفت: كارل بیلدت عضو شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا بوده و با توجه به كاركرد این شورا در زمینه ارائه مشورت و اتاق فكر اتحادیه اروپا در این شورا فعالیت می كند.
وی با اشاره به سخنان اخیر رئیس سازمان انرژی اتمی در بروكسل تصریح كرد: آقای بیلدت به دعوت وزارت امور خارجه به ایران سفر كرده اما به لحاظ ارتباطات قدیمی با علی اكبر صالحی تقاضای دیدار داشته است.
كمالوندی خاطرنشان كرد: در این دیدار درخصوص مسائل میان ایران و اتحادیه اروپا گفتگو خواهد شد كه البته موضوع هسته ای نیز می تواند از موارد مورد بحث باشد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین درخصوص مقادیر فروش آب سنگین ایران به كشورهای خارجی گفت: 38 تن آب سنگین به روسیه ارسال كردیم كه قیمت آن همان مبلغی است كه به امریكایی ها فروخته شد.
وی با بیان اینكه متقاضیان زیادی از كشورهای مختلف دنیا برای خرید آب سنگین ایران وجود دارد تصریح كرد: عمده كشورهای متقاضی اروپایی هستند كه البته فرانسه نیز جزو متقاضیان است .
كمالوندی خاطرنشان كرد: مذاكرات درخصوص كالای راهبردی چون آب سنگین زمانبر است لذا این تقاضاها مسیر خود را طی می كند .
وی امریكا را مصرف كننده عمده آب سنگین جهان خواند و گفت: در طول سخنرانی های بنده و همكارانم در آژانس بین المللی انرژی اتمی یادآور شدیم كه ارزش آب سنگین و نیاز كشورهای مختلف به این كالا روز به روز در حال افزایش است .