عضو كمیسیون حقوقی و قضائی مجلس: زیبنده نظام نیست كه شش میلیون نفر تحت تأثیر اعتیاد در كشور باشند و این مسئله برای مردم هم قابل تحمل نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد دهقان در برنامه «تیتر امشب» شبكه خبر كه با عنوان مجازات اعدام برای مواد مخدر آری یا نه برگزار شد گفت: نباید در مجازات افراد مجرم و متخلف صرفاً روی اعدام تمركز كرد بلكه باید كار جامعی صورت گیرد كه این مهم در دستور كار كمیسیون حقوقی و قضائی مجلس قرار دارد.
وی تأكید كرد: ما موافق حذف اعدام مجرمان مواد مخدر هستیم اما نه اینكه آن را كنار بگذاریم بلكه می گوییم مجازات قاچاقچیان اصلی و قاچاق سازمان یافته اعدام باشد چون بیشتر اعدامی ها حمالان مواد مخدر و توزیع كنندگان خرد آن هستند كه مثلاً با حمل 30 گرم مواد اعدام می شوند.
دهقان با اشاره به اینكه در كمیسیون اجتماعی بیشتر اعضاء روی حذف اعدام تمركز كرده اند افزود: در عین حال اعضاء می خواهند قانون جامعی را تدوین كنند كه اگر فرد قاچاقچی به اعدام محكوم شد همان اجرایی شود و یا فرد توزیع كننده خرد و حامل مواد مخدر به میزان مشخصی مواد حمل كرد اگر حكم حبس ابد و یا طولانی مدت برایش صادر شد همان حكم عملی شود و دیگر تخفیفی صورت نگیرد.
نائب رئیس كمیسیون حقوقی و قضائی مجلس نیز با تأكید بر اینكه باید قانون مبارزه با مواد مخدر دوباره از نو نوشته شود گفت: متأسفانه اعدام مجرمان مواد مخدر آسیب های اجتماعی زیادی بر خانواده محكومان داشته است به گونه ای كه خانواده ها به علت اجرای این حكم مورد بی مهری سایر افراد قرار می گیرند.
وی در عین حال افزود: ما می گوییم محكومان جرایم سازمان یافته مواد مخدر اعدام شوند اما اعدام سایر محكومان تبعات دارد و مصلحت نمی دانیم كه آمار آنان را بگوییم.
كاظمی با بیان اینكه در پرونده های مواد مخدر با عوامل دست سوم و چهارم آن برخورد می شود تأكید كرد: ما باید این مهم را ریشه یابی كنیم به عنوان نمونه اگر كاری بكنیم كه مواد از مبدأ به دست معتاد نرسد فرد مجبور می شود اعتیاد را ترك كند.
وی عملكرد دستگاه های مختلف در مبارزه با باندها و سران قاچاقچیان سازمان یافته مواد مخدر را ناموفق ارزیابی كرد و اضافه كرد: اگر عملكردها نتیجه داشت دیگر نباید شاهد تحت تأثیر قرار گفتن شش میلیون نفر به اعتیاد می شدیم.
كاظمی گفت: یكی دیگر از علت های وجود قاچاق مواد مخدر و افزایش اعتیاد در كشور به بی برنامگی مسئولان دو كشور افغانستان و پاكستان در مقابله با تولیدكنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر در كشور خودشان برمی گردد كه تلاش های كشور ما را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.
وی افزود: البته به علت سودهای كلانی كه در تجارت این مواد وجود دارد باعث شده تا در بیرون از مرزها قاچاقچیان و سوداگران به راحتی زیرشاخه های خود را از شرق كشور به غرب كشور هدایت كنند از سوی دیگر به نظر می رسد نیروی انتظامی در برخورد با عوامل اصلی و باندهای سازمان یافته چندان موفق نبوده چون كه باید با توجه به پیشرفت های روز با جرایم و اقدامات سازمان یافته به صورت علمی و پیشرفته برخورد كند.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز بر ضرورت پرهیز از نگاه تك بعدی به اعدام محكومان مواد مخدر تأكید كرد و گفت: اعتیاد شش میلیون خانوار را تحت تأثیر قرار داده است و واقعیت نشان می دهد كه وضعیت ژئوپلتیك در ارتباط با مواد مخدر نسبت به سایر نقاط دنیا متفاوت است بنابراین باید كار ریشه ای و چند وجهی برای رفع این معضل صورت داد.
مؤیدی پیشگیری، مقابله جدی با ابعاد گوناگون مواد مخدر كار فرهنگی، اجتماعی و علمی را از مهمترین ضرورت های مقابله با این معضل در جامعه برشمرد و افزود: باید در جامعه كاری كرد كه خانواده ها با تأثیرات منفی اعتیاد بیشتر آشنا شوند و از سوی دیگر تمایل افراد به اعتیاد را كاهش داد و در عین حال حرفه آموزی، صیانت و اشتغال معتادان پس از بهبودی را جدی تلقی كرد.
وی با رد ادعای نائب رئیس كمیسیون حقوقی و قضائی مبنی بر عملكرد ناموفق دستگاه ها در مبارزه با باندها و قاچاقچیان اصلی مواد مخدر گفت: مبارزه با شبكه ها، باندها و سران قاچاقچیان مواد مخدر یكی از بزرگترین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در دنیاست كه با عدد و سند به راحتی قابل اثبات است.