اختصاص 2400 میلیارد تومان برای كارآفرینی در روستا‌ها

معاون رئیس جمهور­: دولت با تصویب قانون حمایت از اشتغال روستایی، ­دو هزار و 400 میلیارد تومان برای رونق و كارآفرینی در روستا‌های كوچك ­اختصاص داد.

1396/10/16
|
16:25
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، ­علی اصغر مونسان ­در نشست­ خبری به مناسبت مصوبات اخیر دولت در حوزه‌های میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در محل این سازمان، افزود: ­در قانون حمایت از اشتغال­روستایی­12 هزار میلیارد تومان برای توسعه اشتغال زایی و رونق شهر‌ها و روستا‌های كوچك در نظر گرفته شده است كه به درآمدزایی برای مردم این مناطق منجر خواهد شد.

وی تاكید كرد: با اجرای این مصوبه در شهر‌های كوچك و روستا‌ها شاهد­ رشد اقتصاد و رونق روزافزون خواهیم بود.

معاون رئیس جمهور ­از دیگر مصوبه دولت در حمایت از تولید و اشتغال خبر­داد و در این باره توضیح داد: براساس آیین نامه اجرایی تبصره 14 قانون بودجه سال 96 كه از این پس اجرایی می‌شود به سازمان برنامه و­بودجه اجازه داده شد تا سقف 8 هزار میلیارد ریال بابت حمایت از تولید و اشتغال با اولویت جوانان، ­ دانش آموختگان دانشگاهی، مسكن، حمل ونقل­ عمومی و كارآفرینی هزینه كند.

رئیس سازمان میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ­گفت: برای حمایت و مرمت از میراث فرهنگی كشور، با پیشنهادی كه از كمیسیون كلان شهر‌ها ارائه شد، بنا شد شهرداری‌ها درشهر‌های مختلف برای شناسایی، مرمت و تملك به سازمان میراث فرهنگی كمك كنند.

مونسان با اشاره به اینكه تعداد بنا‌های تاریخی در كشور بسیار است و بودجه سازمان میراث به اندازه پوشش تمام بنا‌های تاریخی كشور نیست، افزود: به همین دلیل شهرداری می‌تواند كمك خوبی در این حوزه داشته باشد.

وی با تاكید بر اینكه هم اكنون بالغ بر 1700 طرح ­گردشگری در دست داریم، گفت: تلاش می‌كنیم طرح‌های بالای 60 درصد را هر چه زودتر به اتمام برسانیم. ­

سقف 800 میلیارد تومان برای حمایت از تولید و اشتغال با اولویت جوانان و دانش آموختگان

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تا سقف 800 میلیارد تومان برای حمایت از تولید، اشتغال با اولویت دانش آموختگان دانشگاهی و جوانان برای كارآفرینی هزینه خواهد شد.

مونسان افزود: بر اساس آیین‌نامه اجرایی تبصره 14 قانون بودجه به سازمان برنامه و بودجه كشور، اجازه داده می‌شود تا سقف 8 هزارمیلیارد ریال بابت حمایت از تولید، اشتغال با اولویت جوانان و دانش آموختگان دانشگاهی، مسكن، حمل و نقل عمومی و برای كارآفرینی اختصاص دهد.

وی با تأكید بر اینكه حوزه گردشگری مؤلفه‌هایی دارد كه می‌تواند علاوه بر كمك به اقتصاد كشور، باعث ایجاد اشتغال شود و به نشاط اجتماعی كمك كند، گفت: این سه موضوع برای دولت مهم است و می‌تواند به رونق كشور كمك كند.

مونسان با اشاره به اینكه یارانه سود تسهیلات برای سرمایه‌گذاری و سرمایه در گردش واحد‌های كوچك و متوسط صنعتی، معدنی، خدمات فنی و مهندسی، كشاورزی و گردشگری اختصاص پیدا می‌كند، افزود: اختصاص این رقم به سود تسهیلات بخش گردشگری كمك بزرگی به اتمام طرح‌های گردشگری خواهد بود.

معاون رئیس جمهور گفت: هیأت دولت در سال 95 برای رونق تولید و اشتغال، اعتباری را برای وزارت صنعت و معدن در نظر گرفته است كه بر اساس آن سامانه‌ای طراحی شد كه طرح‌ها در این سامانه ثبت می‌شوند و اعتباراتی به آن‌ها تخصیص پیدا می‌كند.

وی افزود: حدود 18 هزار میلیارد تومان در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفت تا برای رونق تولید و اشتغال به حوزه صنعت و كشاورزی داده شود.

مونسان با اشاره به اینكه وزارت صنعت نیز از طریق سامانه‌ای به نام «بهین‌یاب» این تسهیلات را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد، گفت: با مذاكرات انجام شده بخش گردشگری و صنایع‌دستی در سامانه «بهین‌یاب» قرار گرفت و بعد از این طرح‌های مربوط به این دو بخش نیز مشمول حمایت و پشتیبانی از مصوبه تولید و اشتغال خواهد شد.

وی با تأكید بر اینكه از مزایای این سامانه این است كه سرمایه‌گذاران نیازی به مراجعه حضوری به تهران ندارند و از هر استان می‌توانند طرح‌های خود را ارائه دهند، افزود: بعد از بررسی، طرح در سامانه ثبت می‌شود و می‌توانند از این تسهیلات استفاده كنند.

مونسان گفت: از دیگر مزایای این سامانه این است كه افرادی كه پیش از این از تسهیلات استفاده كرده‌اند می‌توانند از این تسهیلات برای اتمام طرح‌ها و سرمایه در گردش استفاده كنند.

دسترسی سریع