سخنگوی اتحادیه صادركنندگان فرآوردههای نفتی: با ارزیابیهای انجام شده، امسال صادرات فرآوردههای نفتی و پتروشیمی افزایش نخواهد یافت.
حمید حسینی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ضمن انتقاد از وضع صادرات فرآوردههای نفتی، گفت: هدف دولت صادرات 50 میلیارد دلاری درسال 96 بود كه ازاین میزان 15 میلیارد دلارش سهم نفت و 10 میلیارد دلار آن هم سهم میعانات گازی و محصولات پتروشیمی تعیین شده بود، اما به نظر می رسد امسال جهشی در صادرات این محصولات نداشته باشیم و صادرات كلی كشور روی رقم 40 تا 45 میلیارد دلار خواهد ماند.
سخنگوی اتحادیه صادركنندگان فرآوردههای نفتی، گاز و پتروشیمی با بیان اینكه ارزیابی ها نشان می دهد صادرات پتروشیمی تا پایان امسال حدود 8 میلیارد دلار و صادرات میعانات گازی به حدود 4 میلیارد دلارخواهد رسید گفت : متاسفانه در صادرات قیر تصمیمی كه كارگروه تنظیم بازار گرفت و خوراك واحدهای تولید قیر را با ارز آزاد محاسبه كرد باعث شد تا صادرات این محصول 50 درصد كاهش یابد و در صادرات روغن پایه و روغن موتور هم با كاهش صادرات مواجه هستیم .
سخنگوی اتحادیه صادركنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینكه بخشی از علت كاهش صادرات به دلیل كاهش تولید، بخشی به دلیل تصمیمات غلط و مانع تراشی درسر راه صادركنندگان و بخشی هم به دلیل ضعف در حكمرانی دولت بوده است، ادامه داد: باید طوری تصمیمسازی كرد كه جلوی تخلفات گرفته شود. در این بخش میزان تخلف زیاد است و ما از این وضع راضی نیستیم. در بخشهایی از صادرات فرآوردههای نفتی چه به صورت رسمی و چه به صورت غیررسمی قاچاق صورت میگیرد.
حسینی افزود: امسال به دلیل طولانی شدن اورهال چهار فاز پارس جنوبی شركت نفت مجبور شد به نیروگاهها گازوئیل بدهد و صادرات از مرزهای زمینی را قطع كرد واین مسئله باعث شد تا صادرات زمینی نداشته باشیم و عملا بازار عراق و افغانستان را از دست داده ایم.
وی مشكل دیگر در راه صادرات فراورده های نفتی و پتروشیمی را نبود مرجعی مشخص برای تنظیم مقررات بازار و رگولاتوری عنوان كرد و افزود: تا زمانی كه دولت هم خود بازیگر وهم خود داور باشد رشدی در صادرات رخ نخواهد داد.
سخنگوی اتحادیه صادركنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به لزوم اجرای رگولاتوری، گفت: متوجه نشدیم چه كسی در كشور اجازه نمیدهد بحث رگولاتوری اجرا شود. شورای رقابت در این زمینه تكلیف قانونی داشت كه تصویب شد و به هیئت دولت فرستاد، اما هیئت دولت مخالفت كرد. مشخص نیست چه كسی باید در این زمینه پاسخگو باشد.
حمید حسینی كه درحاشیه نشست خبری دوازدهمین همایش سالانه اتحادیه صادركنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی سخن می گفت درباره اهداف برگزاری این همایش افزود: تشكلهای اقتصادی سه ماموریت دارند و باید نماینده و صدای اعضاء باشند، همچنین وظیفه دارند اعضاء را توانمند كرده و بازار سازی در سطح بینالمللی انجام بدهند كه این همایش در جهت هر سه هدف برگزار خواهد شد.
دوازدهمین همایش سالانه اتحادیه صادركنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی 26 دی ماه در سالن همایش های بین المللی صدا وسیما با حضور مقامات وزارت نفت ، وزارت خارجه ، نمایندگان مجلس و فعالان بخش خصوصی برگزارخواهد شد.