رییسان مجلس، قطر، سنگال، الجزایر و عراق با رییس جمهور دیدار و گفتگو كردند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آقای روحانی روز سهشنبه در دیدار احمد بن عبدالله بن زید آل محمود رئیس مجلس قطر، گفت: ایران و قطر، همواره در طول تاریخ دو كشور دوست و برادر بوده و در سختیها و شادمانی ها، اخوت و برادری را با یكدیگر ثابت كرده اند.
وی تأكید كرد: معتقدیم هر گونه اعمال فشار به دولت و ملت قطر غیرقابل قبول است و اگر كشورهای منطقه به ویژه همسایگان با هم اختلافی دارند، تنها باید این اختلافات با گفتگو حل و فصل شود.
رئیس جمهور با بیان اینكه اراده سیاسی جمهوری اسلامی ایران بر گسترش همكاریها و روابط همه جانبه با قطر است، افزود: ایران آماده هرگونه همكاری با دولت و ملت قطر است و اجازه نمیدهد مردم مسلمان این كشور تحت فشارهای ناحق و غیرعادلانه قرار بگیرند.
احمد بن عبدالله بن زید آل محمود رئیس مجلس قطر نیز در این دیدار، با تقدیر از مواضع و حمایتهای موثر جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت قطر به ویژه در شرایط اخیر، گفت: خوشحالیم كه روابط تهران – دوحه براساس محبت، دوستی، برادری و حسن همجواری برقرار است و باید تلاش كنیم تا مناسبات فیمابین در این راستا هر چه بیشتر گسترش پیدا كند.
رئیس مجلس قطر با بیان اینكه معتقدیم مشكلات باید براساس گفتگو، تفاهم و دوستی حل و فصل شوند، خاطرنشان كرد: امروز قطر به واسطه كمكها و حمایتهای دوستان خود به ویژه ایران، محكم تر از گذشته در برابر بدخواهی ها و توطئهها ایستاده است.
اراده ایران و سنگال گسترش مناسبات و همكاریهای فیمابین است
رئیس جمهور در دیدار مصطفی نیاس، رئیس مجلس سنگال روابط تهران – داكار را برادرانه و دوستانه دانست و گفت: اراده دو دولت همواره بر گسترش مناسبات و همكاریهای فیمابین بوده است.آقای روحانی روز سهشنبه در این دیدار با بیان اینكه دولت و ملت ایران برای مردم افریقا احترام ویژهای قائل هستند، چرا كه آنها سالها در برابر استعمار، مبارزه كرده و برای توسعه خود تلاش میكنند، افزود: تعبیر رئیس جمهور امریكا درباره مردم افریقا بسیار تأسفآور، غلط و اقدامی محكوم بود و نشان میدهد كه دولتمردان فعلی امریكا، هنوز جایگاه و عظمت مردم افریقا را به خوبی درك نكرده اند.
آقای روحانی با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا روابط خود با سنگال را در زمینههای مختلف، علمی، فرهنگی، تجاری، اقتصادی و سیاسی توسعه دهد، خاطرنشان كرد: گسترش همكاریها و مناسبات ایران و سنگال میتواند موجب گسترش روابط قاره افریقا با منطقه حساس غرب آسیا، شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینكه امروز كشورهای اسلامی و منطقه با مشكلات فراوانی از جمله تروریسم، مواجه هستند، افزود: جهان اسلام نیاز به وحدت و برادری بیشتری دارد، تا بتوانند در برابر توطئه دشمنان، ایستادگی كنند.
آقای روحانی با تشكر از ابراز همدردی، دولت و ملت سنگال در حادثه كشتی سانچی، گفت: اینكه در حوادث غمبار همه مسلمانان با یكدیگر اظهار همدردی میكنند، از آثار اخوت اسلامی است.
مصطفی نیاس، رئیس مجلس سنگال نیز در این دیدار ضمن ابراز مراتب تسلیت و همدردی دولت و ملت سنگال با مردم ایران در حادثه كشتی سانچی و تقدیر از سخنان مهم رئیس جمهور در سیزدهمین نشست اتحادیه مجالس كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی، گفت: امروز همبستگی كشورهای اسلامی، بسیار حایز اهمیت است و باید در راستای توسعه و تقویت همه جانبه روابط و مناسبات تلاش كنیم.
وی همچنین با روایت خاطراتی از دیدار با حضرت امام خمینی (ره) به مقام والای بنیانگذار جمهوری اسلامی ادای احترام كرد.
ایران برای گسترش روابط و همكاریهای خود با الجزایر آماده است
رئیس جمهور در دیدار السعید بوحجه، رئیس مجلس الجزایر با اشاره به روابط رو به توسعه دو كشور دوست و انقلابی، گفت: باید در راستای گسترش همه جانبه مناسبات و همكاریهای فیمابین تلاش كنیم.آقای روحانی روز سهشنبه در این دیدار با اشاره به ضرورت توسعه همكاریهای اقتصادی و مشاركت ایران و الجزایر، از جمله در اوپك گازی، افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا روابط و همكاریهای خود را در سایر زمینههای تجاری و اقتصادی، سرمایهگذاری و انتقال فناوریهای نوین با الجزایر گسترش دهد.
وی با بیان اینكه ایران و الجزایر در مسائل منطقهای و بینالمللی، دیدگاهها و نظرهای نزدیك و مشتركی دارند، گفت: امروز كه جهان اسلام با مشكلات و معضلات فراوانی رو به روست، دو كشور باید همكاریهای خود را در راستای حل و فصل مسائل منطقهای و جهان اسلام گسترش دهند.
رئیس جمهور احقاق حقوق ملت فلسطین، مبارزه با تروریسم در منطقه و كمك به حل و فصل مشكلات در برخی كشورهای اسلامی مثل یمن را كه مردم آن درگیر جنگ و دچار بیماریهای فراوان هستند حایز اهمیت دانست و اظهار داشت: اراده مستحكم ایران تقویت روابط و همكاریهای همه جانبه علمی، فرهنگی، تجاری و اقتصادی و سیاسی میان دو كشور است.
آقای روحانی خاطرنشان كرد: توسعه روابط پارلمانی تهران – الجزیره میتواند نقش مثبتی در گسترش مناسبات دو كشور برای رسیدن به اهداف مشترك ایفا كند.
السعید بوحجه، رئیس مجلس الجزایر نیز در این دیدار ضمن تسلیت از دست رفتن جمعی از دریانوردان كشورمان در حادثه كشتی سانچی به دولت و ملت ایران، روابط دو كشور را مثبت و رو به توسعه دانست و گفت: باید در راستای توسعه و گسترش مناسبات و همكاریهای دو كشور و تسریع در اجرای توافقات تلاش كنیم.
رئیس مجلس الجزایر خاطرنشان كرد: با تقویت روابط و همكاریها و استفاده از ظرفیتها میتوانیم در برابر توطئه دشمنان ایستادگی كنیم.
خواهان عراقی واحد و عدم تغییر در مرزهای جغرافیایی كشورهای منطقه هستیم
رئیس جمهور ،گسترش مناسبات جمهوری اسلامی ایران با عراق را به عنوان كشوری بزرگ و تأثیرگذار در منطقه حائز اهمیت دانست و تاكید كرد: تهران از روابط گسترده، صمیمی و راهبردی با بغداد استقبال می كند.
آقای روحانی روز سهشنبه در دیدار سلیم عبدالله الجبوری رئیس مجلس عراق با بیان اینكه خوشبختانه در سالهای اخیر روابط و همكاریهای ایران و عراق در سایه اخوت و برادری رو به توسعه بوده است، گفت: باید با اهتمام بیشتر در راستای توسعه، تقویت و استحكام همه جانبه مناسبات و همكاریهای فیمابین تلاش كنیم.
دكتر روحانی افزود: توسعه روابط بانكی در روند گسترش روابط اقتصادی و تجاری دو كشور حائز اهمیت است و بانكهای مركزی ایران و عراق باید همكاریها و رایزنیها در این راستا را ادامه دهند.
رئیس جمهور پیروزیها و موفقیتهای دولت و ملت عراق در مبارزه با تروریسم و شكست توطئه دشمنان برای ایجاد تفرقه میان مردم این كشور را مهم ارزیابی كرد و اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان عراقی واحد و عدم تغییر در مرزهای جغرافیایی كشورهای منطقه است.
آقای روحانی با بیان اینكه دولت و ملت ایران همواره در كنار، دولت و ملت عراق بوده و خواهد بود، ادامه داد: امروز در عراق زمان تثبیت پیروزیها و حركت برای توسعه این كشور و دیگر كشورهای منطقه است و امیدواریم ملت عراق با حضور گسترده خود در انتخاباتی آزاد، موفقیت دیگری را در مردمسالاری در این كشور رقم بزنند.
رئیس جمهور همچنین با بیان اینكه امروز جهان اسلام با مشكلات و مسایل فراوانی مواجه است، گفت: هیچ راهی جز همكاری و كمك به یكدیگر برای حل این مشكلات وجود ندارد و امیدواریم گفتگوها، همفكریها و هماهنگی كشورهای اسلامی در سطوح مختلف ادامه داشته باشد.
سلیم عبدالله الجبوری رئیس مجلس عراق نیز در این دیدار سخنان رئیس جمهور كشورمان در سیزدهمین نشست اتحادیه مجالس كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی را در راستای حل مشكلات جهان اسلام مدبرانه و مثبت ارزیابی كرد و گفت: امروز جهان اسلام با مسایل بسیار دردناكی روبروست و راهی جز تعامل سازنده و همكاری میان كشورهای اسلامی برای حل مشكلات وجود ندارد.
رئیس مجلس عراق نقش جمهوری اسلامی ایران در حل و فصل مسایل و مشكلات منطقه را سازنده و مثبت دانست و خاطر نشان كرد: اهتمام و نقشآفرینی ایران در راستای حل و فصل مسایل و مشكلات جهان اسلام، بسیار قابل تقدیر است.
الجبوری با اشاره به پیروزیهای دولت، ملت و ارتش عراق در مبارزه با تروریسم با حمایت ها و كمكهای ایران، افزود: امروز عراق در آستانه مرحله جدیدی قرار دارد و ما خواستار ادامه كمكها و حمایت های جمهوری اسلامی ایران در مسیر توسعه ثبات و سازندگی عراق، هستیم.